Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2015 17:00

Σίλντενφελντ: «Με 50-50 διαιτησία θα ήμασταν εμείς οι πρωταθλητές»

Γράφτηκε από τον

Συνέντευξη στον Κώστα Γουλή και το Goalnews έδωσε ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, λέγοντας πολλά ενδιαφέροντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον… Ολυμπιακό.


"Αγάπησε και αγαπήθηκε στον Παναθηναϊκό. Επαιξε με σπασμένο δάχτυλο για 50 λεπτά στο «Γ. Καραϊσκάκης» και με θλάση για ένα ημίχρονο στην Τούμπα, γιατί «δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπεις την ομάδα σου στα δύσκολα».

Κατέθεσε «ψυχή» στο γήπεδο μέχρι το τελευταίο ματς κι ας είχε πει το «ναι» στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την 27η Απριλίου. Πικράθηκε, οργίστηκε, ξενέρωσε με όλα όσα βίωσε στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ο Παναθηναϊκός και οι αναμνήσεις του απ' το «τριφύλλι» θα συντροφεύουν για μια ζωή τον Γκόρντον Σίλντενφελντ κι ας έπρεπε να πει το δύσκολο «αντίο». Ο Κροάτης «βράχος» αποχαιρετά τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό και τις «ομορφιές» του ελληνικού ποδοσφαίρου με μια συνέντευξη στο Goal που θα συζητηθεί...

-Ας ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα. Φεύγοντας από την Ελλάδα, ποια στιγμή θα ήθελες να σβήσεις από το μυαλό σου;

«Οχι μία, πολλές... Ολα αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φίλε, θα σου πω κάτι, όσο πιο απλά μπορώ. Αυτά που γίνονται με τον Ολυμπιακό δεν τα έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Είναι καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από πού να ξεκινήσω; Από το γεγονός ότι παίρνει τους ταλαντούχους παίκτες των υπόλοιπων ομάδων όχι για να τους εκμεταλλευτεί αγωνιστικά ο ίδιος, αλλά για να τους δώσει δανεικούς από εδώ και από εκεί; Αποδυναμώνει συγκεκριμένα κλαμπ, δυναμώνει άλλες ομάδες με δανεικούς ανάλογα με το τι θέλει και τι τον βολεύει. Πόσους έχει, 50-60 παίκτες; Είναι δυνατόν να εξελιχθούν αυτοί οι ποδοσφαιριστές; Χάνονται παίκτες και παίκτες και κανείς δεν ασχολείται Επίσης όλο αυτό με τους διαιτητές Αυτό που γίνεται ξεπερνάει κάθε φαντασία. Ακόμη και οπαδοί του Ολυμπιακού το βλέπουν αυτό και δεν τους αρέσει. Ολοι το βλέπουν, αλλά νιώθουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Ελπίζω να μπορέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να ξεφορτωθεί όλη αυτήν την κατάσταση. Σε κανέναν αθλητή δεν αρέσει να βλέπει αυτά τα πράγματα. Ξέρω, διαβάζαμε τους τελευταίους μήνες ότι γίνονται κινήσεις πλέον δικαστικά. Μακάρι να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά και να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν είναι ωραίο να πηγαίνεις παντού στο εξωτερικό και να ακούς να μιλάνε για την απόλυτη διαφθορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επαιξα και στην Τουρκία με την Μπεσίκτας. Κι εκεί είναι ?περίεργα? τα πράγματα, αλλά αυτό που γίνεται εδώ είναι πλέον κάτι παραπάνω από προφανές. Σε κοροϊδεύουν μέσα στο πρόσωπό σου και κάποιοι τα θεωρούν όλα αυτά φυσιολογικά. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί η Ελλάδα έχει μεγάλα κλαμπ, με θερμούς οπαδούς που αγαπούν τις ομάδες τους. Την επόμενη σεζόν ανεβαίνει στην πρώτη κατηγορία και η ΑΕΚ και το πρωτάθλημα θα έπρεπε να έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Είναι κρίμα να χαλάνε τα πάντα όλα όσα συμβαίνουν γύρω από το ποδόσφαιρο».

-Ο κόουτς Αναστασίου είπε στις τελευταίες συνεντεύξεις Τύπου ότι μπορούσε και φέτος να διεκδικήσει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν τον άφησαν

«Συμφωνώ απόλυτα. Αν είχαμε ό,τι είχε έξω από το γήπεδο ο Ολυμπιακός, θα παίρναμε εμείς το πρωτάθλημα. Ακόμη και στο 50-50 να ήταν τα πράγματα, θα ήμασταν πρωταθλητές. Δεν θα χάναμε βαθμούς σε κρίσιμα ματς. Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μάς αφαίρεσαν 3 βαθμούς γι' αυτά που έγιναν πριν από τον αγώνα. Ωραία, πολύ ωραία Μήπως θυμάται κανείς τι συνέβη πέρυσι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που νικήσαμε 3-0; Θυμάται κανείς ότι χτυπήθηκε ο Αναστασίου με αντικείμενο από την κερκίδα κι έγιναν ένα σωρό άλλα; Αλλά εκεί η τιμωρία στον Ολυμπιακό ήταν αστεία. Καμία αφαίρεση βαθμών. Τώρα έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν για να ξεφορτωθούν τον Παναθηναϊκό. Μας ισοπέδωσαν την ψυχολογία μετά το ντέρμπι, αφού παίζαμε ξέροντας πως ό,τι κι αν κάνουμε δεν θα μπορούσαμε να γίνουμε πρωταθλητές. Ή έστω να διεκδικήσουμε τον τίτλο.

Δείξαμε ποιοι είμαστε και στα 4 ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Βάλε τα κάτω ένα προς ένα τα ματς και θα δεις ότι συνολικά είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα από αυτούς. Αλλά σε εμάς πάντα "πόλεμος". Γιατί; Γιατί έτσι θέλουν κάποιοι Ξέρεις τι είναι να έρχεται ο διαιτητής και να σε βρίζει μπροστά στα μούτρα σου; Κι εσύ να μαζεύεις όση δύναμη έχεις για να μην ξεφύγεις και πέσεις στην παγίδα του; Από ένα σημείο και μετά γελούσα μαζί τους για να μην κάνω κάτι άλλο. Αλλά, φίλε, είσαι αθλητής και δεν μπορείς να βλέπεις να σε γαμ με διαιτησίες και ένα σωρό άλλες καταστάσεις. Τρελαίνεσαι και κάνεις εμετό με όλα αυτά».

«Πάντα δύσκολος ο αποχαιρετισμός»

-Πριν από περίπου 1,5 μήνα βρέθηκες μπροστά στο δίλημμα «Παναθηναϊκός ή Ντιναμό Ζάγκρεμπ;» και σίγουρα μέσα σου όλο αυτό ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Ηταν η πιο δύσκολη ποδοσφαιρική απόφαση της ζωής σου;

«Είναι αλήθεια πως με βασάνισε πολύ. Κλείστηκα στον εαυτό μου και δεν ήθελα να ακούσω κανέναν. Ηθελα ό,τι αποφασίσω να είναι καθαρά από εμένα. Πέρασα δύο καταπληκτικά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Οταν είσαι καλά κάπου, είναι πάντα δύσκολο να το αποχωριστείς, να φύγεις. Ειδικά οι τελευταίες μέρες στην ομάδα ήταν πολύ φορτισμένες. Αλλά έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι η δουλειά μου. Πρέπει να συνεχίζεις και να κοιτάς μπροστά. Ηθελα να μείνω, αλλά ορισμένες φορές υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου…».

Πηγή: sentragoal.gr