Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2015 14:12

Στις 25 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη η κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2018

Γράφτηκε από τον

Στις 25 Ιουλίου θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη η κλήρωση των προκριματικών ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης του παγκοσμίου κυπέλλου που θα γίνει το 2018 στη Ρωσία. Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν 52 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η διοργανώτρια Ρωσία θα συμμετάσχει στην τελική φάση χωρίς αγώνες ενώ δεν θα συμπεριληφθεί στην κλήρωση το Γιβραλτάρ αφού δεν είναι μέλος της FIFA αλλά μόνο της UEFA.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, από την κλήρωση θα προκύψουν επτά όμιλοι των με έξι ομάδες και δύο όμιλοι με πέντε ομάδες. Οι εννέα ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για να προκριθούν στο Μουντιάλ άλλες τέσσερις ομάδες.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε έξι γκρουπ δυναμικότητας τα οποία θα προκύψουν από την κατάταξη Εθνικών Ομάδων της FIFA που θα ανακοινωθεί αρχές Ιουλίου.

Ο μοναδικός περιορισμός που θα υπάρχει στην κλήρωση είναι πως δεν θα μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο το Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία. Οι αγώνες θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο του 2016 και θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2017. Οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν το Νοέμβριο του 2017. Το τελικό αγωνιστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 26 Ιουλίου 2015, μια ημέρα μετά την κλήρωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ