Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2015 13:35

ΑΕΚ: Πρώτη γεύση στο σημερινό φιλικό με Χάποελ Τελ Αβίβ

Γράφτηκε από τον

Το σημερινό (23/7 – 18.00 ώρα Ελλάδας) πρώτο φιλικό της ΑΕΚ απέναντι στην Χάποελ Τελ Αβίβ, είναι σημαντικό. Άλλωστε θα είναι η πρώτη φορά που το υλικό της νέας ΑΕΚ θα δοκιμαστεί σε συνθήκες αγώνα.


Στις περιπτώσεις των φιλικών της προετοιμασίας προφανώς και δεν ισχύει το «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Από την άλλη μεριά, η πρώτη εικόνα και η πρώτη γεύση, πάντα έχουν την σημασία τους. Και υπό αυτή την έννοια το σημερινό (23/7 – 18.00 ώρα Ελλάδας) πρώτο φιλικό της ΑΕΚ απέναντι στην Χάποελ Τελ Αβίβ, είναι σημαντικό. Άλλωστε θα είναι η πρώτη φορά που το υλικό της νέας ΑΕΚ θα δοκιμαστεί σε συνθήκες αγώνα. Έστω και φιλικού.
Ο Τραϊανός Δέλλας ξέρει πως σήμερα δεν πρόκειται να παρουσιαστεί μια ομάδα μονταρισμένη και σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας. Εξάλλου το βασικό στάδιο της προετοιμασίας εδώ στην Πολωνία, είναι μόλις στην τέταρτη μέρα του. Όμως ο Δέλλας θέλει να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα, σε συνθήκες αγώνα, από την συμπεριφορά των «νέων» αλλά και των παλιών στην ομάδα.
Όπως όλα δείχνουν, ο τεχνικός της ΑΕΚ θα παρατάξει δυο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ένα ημίχρονο. Και πιθανότατα θα δοκιμάσει και σε αγώνα τόσο το 4-2-3-1, όσο και το 4-3-3. Τα δυο συστήματα δηλαδή, που δουλεύει όλες τις μέρες της προετοιμασίας. Από την Αθήνα κιόλας.
Προβλήματα απουσιών ο Δέλλας, καθώς και ο Ντάρκο Ζόριτς που την Τρίτη ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις είναι πανέτοιμος. Φυσικά ο Μάνταλος δεν είναι ακόμα έτοιμος. Ενώ το ματς θα γίνει στην πόλη Σλούμπιτσε, σε απόσταση 140 χιλιομέτρων από το προπονητικό κέντρο του Ρεμές, που είναι το στρατηγείο της ΑΕΚ.
Πηγή: sport24.gr