Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2015 11:43

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: "Βγάλαμε ψυχή", λέει ο Αναστασίου

Γράφτηκε από τον

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, αμέσως μετά την νίκη της ομάδας του επί της Μπριζ με 2-1 δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Είχα πει πως ήθελα το μηδέν στην άμυνα. Όπως ξεκινήσαμε θα μπορούσαμε να δεχθούμε και δεύτερο γκολ. Η ομάδα πατούσε καλύτερα, χάσαμε το πέναλτι, ισοφαρίσαμε και με μια ανόητη ενέργεια στο κέντρο βάλαμε πίεση στους εαυτούς μας. Με την προσήλωση που είχαμε και με τα παιδιά που μπήκαν, με δέκα νομίζω πως είχαμε τον έλεγχο. Τρέξαμε πολύ αλλά για να παίξεις σε αυτό το επίπεδο και να φτάσεις μακριά, πρέπει να ματώσεις. Βγάλαμε την ψυχή που έπρεπε και πιστέψαμε ότι μπορούμε την νίκη. Όταν καταφέρνεις και κερδίζεις έτσι δείχνει κάτι. Έχουμε πράγματα να διορθώσουμε. Κάποια παιδιά δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι αλλά έπρεπε να παίξουν. Έχουμε μια εβδομάδα για να παίξουμε στο Βέλγιο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Για εσάς που βλέπετε την ομάδα από κοντά, αυτή η ομάδα δείχνει πως βγάζει ψυχή. Πέρυσι δεν βγάλαμε θετικά αποτελέσματα. Αυτή η ομάδα αρχίζει και ωριμάζει, μεγαλώνει και γίνεται καλύτερη. Έχουμε αδυναμίες αλλά όταν προσπαθούμε όλοι για την ομάδα είναι πολύ δύσκολο να μας νικήσει ο οποιοσδήποτε».

Σχετικά με όσα δεν του άρεσαν από τους παίκτες του ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε: «Δεν μου άρεσε και ενώ είχαμε δώσει εντολή να είναι έξι παιδιά πίσω από την μπάλα είχαμε τεράστιο κενό μπροστά στα στόπερ. Τρομερά κενά και ο Βανάκεν ήταν συνεχώς ελεύθερος. Δώσαμε πολλές ανόητες πάσες αν και είχαμε τονίσει την σημασία να μην κάνουμε λάθος πάσα χωρίς πίεση. Είπα πως αν ο πιστέψουμε μπορούμε να κερδίσουμε το ματς. Τους είπα πως έχουν κενά στην άμυνα οι Βέλγοι, να δουλέψουν σαν ομάδα, να δεν μας απείλησαν. Πήραμε την νίκη και τα παιδιά πίστεψαν πως ακόμη και με δέκα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».