Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2015 19:45

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ: Aνανέωσε ο Ηλίας Αναστασάκος

Γράφτηκε από τον
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ: Aνανέωσε ο Ηλίας Αναστασάκος

Ντελίριο ενθουσιασμού προκάλεσε στον φίλαθλο κόσμο της ΑΕ Σπάρτη η ανανέωση της συνεργασίας με τον Ηλία Αναστασάκο.

Ο 37χρονος επιθετικός αποδέχτηκε την πρόταση της διοίκηση για νέο μονοετές συμβόλαιο και αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησαν οι πρωταθλητές Λακωνίας για να βρεθούν στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ΑΕ Σπάρτη προχώρησε στην απόκτηση του Ηλία Αναστασάκου τον περασμένο Γενάρη, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Η ομάδα πόνταρε πολλά στην πλούσια εμπειρία του Σπαρτιάτη επιθετικού και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν... Η Σπάρτη πανηγύρισε με άνεση τη κατάκτηση του τίτλου και στο πιο κρίσιμο ματς της ιστορίας της απέναντι στη Κυπαρισσία, κατέφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη και το εισιτήριο για τη τρίτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η καριέρα του ξεκίνησε από την ερασιτεχνική ομάδα του Α.Ο. Δαφνίου Λακωνίας, ενώ από τα 15 του χρόνια αγωνίστηκε στη Δ' εθνική με τον Πανγυθεατικό και τον Λεωνίδα Σπάρτης. Το καλοκαίρι του 1995 αποκτήθηκε από την ΑΕΚ ως ερασιτέχνης ενώ ήταν ήδη διεθνής με την Εθνική Παίδων. Το 1996 έγινε μέλος της Εθνικής Νέων, με την οποία κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην Αυστρία.

Από την ΑΕΚ δόθηκε δανεικός στον Άρη Πετρούπολης, στον Απόλλωνα Αθηνών (σε 31 συμμετοχές 6 γκολ) και στην Καλαμάτα (σε 20 συμμετοχές 2 γκολ), ενώ τρεις φορές ενδιάμεσα υπήρξε μέλος του ρόστερ της ΑΕΚ με την οποία όμως πήρε ελάχιστες ευκαιρίες.
Η πρώτη του συμμετοχή στην Α' Εθνική έγινε με τη φανέλα του Απόλλωνα, σε έναν αγώνα κατά του Εθνικού (4-0 στις 17 Ιανουαρίου 1999), όπου μάλιστα πέτυχε το ένα από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του.

Αποδεσμεύτηκε από την ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2002 και αγωνίστηκε στη συνέχεια διαδοχικά στους Αθηναϊκό (10 συμμετοχές 1 γκολ, Απόλλωνα Αθηνών για δεύτερη φορά (55 συμμετοχές 14 γκολ), Αστέρα Τρίπολης (61 συμμετοχές 29 γκολ) και Θρασύβουλο (σε δυο σεζόν 45 συμμετοχές 28 γκολ), με τον οποίο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής (2007-2008), έχοντας πετύχει 18 γκολ. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο (σε 16 συμμετοχές 7 γκολ), ενώ το 2009 συνέχισε την καριέρα του στον Ατρόμητο (σε 69 συμμετοχές 17 γκολ), με τον οποίο έφτασε σε δύο τελικούς Κυπέλλου το 2011 και το 2012.

Το συμβόλαιό του με την ομάδα του Περιστερίου ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2012 και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του, στον Πλατανιά όπου έφτασε τις 28 συμμετοχές ενώ σημείωσε 7 γκολ. Το 2013 με τον Εργοτέλη σκόραρε 4 φορές σε 18 ματς. Ένα χρόνο αργότερα αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΑΕΛ στη Football League και από τον περασμένο Γενάρη είναι παίκτης της ΑΕ Σπάρτη.

πηγή: dokari.gr