Κυριακή, 09 Αύγουστος 2015 08:26

Γ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Η αλήθεια δεν κρύβεται..."

Γράφτηκε από τον

Ενας από τους πιο ευτυχισμένους και δικαιωμένους ανθρώπους του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου την εβδομάδα που πέρασε ήταν ο Γιώργος Γρηγορόπουλος, μετά την οριστική απαλλαγή του από τις κατηγορίες για εμπλοκή στο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο coriopolis.


Ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα, εκείνος που την οδήγησε μέχρι το… κύκνειο άσμα της το καλοκαίρι του 2010, πέρα από τα προσωπικά επαγγελματικά και οικονομικά του προβλήματα λόγω της κρίσης, βρέθηκε αντιμέτωπος ακόμα και με ποινικές διώξεις πριν από 4 χρόνια. Το όνομά του ενεπλάκη σε μία λίστα 95 ατόμων, που περιελάμβανε πρώην παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, ακόμα και διοικητικούς υπαλλήλους της ΕΠΟ, οι οποίοι  φέρονταν να μετέχουν σε μία οργάνωση που χειραγωγούσε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.
Το περασμένο Πάσχα η συγκεκριμένη λίστα… εμπλουτίστηκε και κάποια ακόμα ονόματα, όμως τελικά σε δίκη παραπέμπονται τελικά 85 ύποπτοι. Μεταξύ των δέκα που αθωώθηκαν, με μπροστάρη και σημαιοφόρο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν και ο Γιώργος Γρηγορόπουλος.
«Αισθάνομαι πραγματικά δικαιωμένος και ιδιαίτερα χαρούμενος που η αλήθεια επιτέλους βγήκε στο φως. Πέρασα μία πολύ σκληρή δοκιμασία τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πάντα υπήρχαν δίπλα μου κάποιοι άνθρωποι, όπως η οικογένειά μου, ο αείμνηστος Βασίλης Μαλαφέκας και οι επίσης στενοί μου συνεργάτες Μαντωνανάκη, Κερανούδης, Μέρκο Ντερίμ, Πλακουδάκης, Πουλόπουλος, Πετρόπουλος, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να με στηρίζουν. Περίμενα υπομονετικά να τελειώσει αυτή η ιστορία γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται ποτέ για πάντα» αναφέρει σε αποκλειστικές του δηλώσεις ο Γιώργος Γρηγορόπουλος που θεωρεί άδικο τον τόσο μεγάλο θόρυβο που είχε δημιουργηθεί πριν από τέσσερα χρόνια: «Σε ότι αφορά το δικό μου όνομα νομίζω πως ορισμένοι με αντιμετώπισαν πολύ άδικα και ειδικά τα ΜΜΕ με… σταύρωσαν. Δεν κρατάω, όμως, κακία σε κανέναν…».
Μοιραία η κουβέντα μας πήγε στη συνέχεια στη σημερινή «Μαύρη Θύελλα» και τα πάσης φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Στενοχωριέμαι πραγματικά και θλίβομαι, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των Μεσσήνιων φιλάθλων, με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, μόνο που τώρα υπεύθυνοι είναι οι άνθρωποι που μετέχουν στη διοίκηση. Όπως είπα και πιο πριν η αλήθεια δεν κρύβεται για πάντα και ο χρόνος έδειξε ότι τελικά ο Γρηγορόπουλος δεν ήταν το εμπόδιο για την Α’ Εθνική. Εγώ την κράτησα και 10 χρόνια στη δεύτερη κατηγορία κόντρα σε ομάδες που αυτή τη στιγμή παίζουν στη Σούπερ Λιγκ» υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα και πρόσθεσε: «Μακάρι να πάνε όλα καλά και η «Μαύρη Θύελλα» να ξαναβρεί το δρόμο της γιατί πραγματικά δεν αξίζει να βρίσκεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο, όπως είναι η σημερινή Γ’ Εθνική. Το δικό μου ενδιαφέρον θα είναι πάντα δεδομένο και μπορεί σε προσωπικό και οικονομικό επίπεδο να ζημιώθηκα πάρα πολύ, αλλά ποτέ δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Σίγουρα έκανα λάθη, ίσως και να αδίκησα κάποιους μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πάντα εκείνο που έβαζα μπροστά ήταν το συμφέρον της Καλαμάτας και τίποτα άλλο. Είχα την ηθική υποχρέωση να κάνω ότι εγώ θεωρούσα καλύτερο για τη μεγαλύτερη ομάδα της Μεσσηνίας και μπροστά σε αυτή δεν υπολόγισα τίποτα. Μπορεί να ζημιώθηκα και από εκεί που είχα δύο μαγαζιά τώρα να μην έχω κανένα, αλλά δε μετανιώνω».
 Από την ημέρα που αποχώρησε, το καλοκαίρι του 2010, ο Γιώργος Γρηγορόπουλος ζει την ατμόσφαιρα του γηπέδου στην Τρίπολη, παρακολουθώντας αγώνες του τοπικού Αστέρα. «Μετά από τόσα χρόνια θα ήταν αφύσικο να κόψω τελείως το ποδόσφαιρο. Στην Τρίπολη πηγαίνω για να παρακολουθήσω κυρίως τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Αστέρα, αλλά αυτό δεν μειώνει το ενδιαφέρον μου για την Καλαμάτα. Εξάλλου, εγώ δεν είμαι γυρολόγος παράγοντας να αφήνω μία ομάδα και να πηγαίνω να πάρω κάποια άλλη. Αν ήταν να ξαναμπώ στο ποδόσφαιρο πάλι τη «Μαύρη Θύελλα» θα διάλεγα» κατέληξε.