Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2015 10:08

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Δοκιμές Κλάδη στο φιλικό 3-1 επί του Μεσσηνιακού, έρχεται ο Τορεζάνι ενώ πάει για μια μεταγραφή ακόμη

Γράφτηκε από τον

Με τον Κώστα Κλάδη να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές του η Καλαμάτα νίκησε χθες τον Μεσσηνιακό με 3-1 στο φιλικό ματς των δύο ομάδων που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο παρουσία πάνω από 100 φιλάθλων.


Ηταν το δεύτερο τεστ των «μελανόλευκων» μετά από αυτό της περασμένης εβδομάδας με τον Αίαντα (νίκη 5-1), στο οποίο το συγκρότημα του Κλάδη έδειξε πως θέλει ακόμη χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Έδειξε επίσης ότι θέλει κάποιους παίκτες ακόμη, κάτι που γνωρίζουν οι «μελανόλευκοι» οι οποίοι σήμερα περιμένουν στην Καλαμάτα τον Αργεντινό Τορεζάνι,  ο οποίος έπαιζε στην Κόλον Σάντα Φε, ενώ στην Ελλάδα έχει φορέσει και τη φανέλα της Ζακύνθου και του Ορφέα Ελευθερούπολης. Ο παίκτης έχει συμφωνήσει με την Καλαμάτα και απομένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μεταγραφής ενώ οι Μεσσήνιοι πάνε για μια ακόμη μεταγραφή, η οποία μάλιστα λένε πως θα είναι ίσως και η πιο ηχηρή για φέτος…

Τι έδειξε στο χθεσινό φιλικό

Στο χθεσινό φιλικό τώρα, η Καλαμάτα ήταν φανερό πως θέλει χρόνο για να δέσει ως ομάδα. Υπήρχαν αρκετά λάθη αλλά κάπου είναι λογικό οι παίκτες να μην ξέρουν ακόμη ο ένας το παιχνίδι του άλλου.
Ο Κλάδης στο πρώτο ημίχρονο παρέταξε ένα θεωρητικά βασικό σε μεγάλο βαθμό σχήμα. Στα γκολπόστ ήταν ο Γκαρμίρης (ο βασικός Θωμάς έπαιξε στο β' μέρος) και στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Χαλκιαδάκης, Λέγκα, Δούμουρας, Μπινιχάκης. Στην μεσαία γραμμή ήταν ο Νινιός αριστερά, Γαλανόπουλος, Κερμενίδης στον άξονα και Κωνσταντινίδης δεξιά. Παναγιωτόπουλος και Ζαγοριανός συμπλήρωναν το αρχικό 4-4-2 του Κλάδη.
Ενώ λοιπόν η Καλαμάτα δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό ως ομάδα, αλλά ανά διαστήματα έβγαλε κάποιες αξιόλογες οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες ενώ υπήρξαν και παίκτες που σε ατομικό επίπεδο έδειξαν πράγματα.
Ο Άρις Γαλανόπουλος είναι φανερό πως θα είναι ο ηγέτης της ομάδας παίζοντας μάλιστα και το ρόλο του προπονητή εντός των τεσσάρων γραμμών δίνοντας κατευθύνσεις στους συμπαίκτες του.
Θετική εικόνα από τον Κερμενίδη ο οποίος, εκτός από το πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε, έδειξε πως μπορεί να είναι από τους πρωταγωνιστές της ομάδας φέτος.
Η αμυντική γραμμή είχε κάποια προβλήματα και θα κριθεί καλύτερα - όπως και όλη η ομάδα - σε πιο δυνατά φιλικά, λίγες καλές στιγμές είχαν οι Ζαγοριανός και Παναγιωτόπουλος στην επίθεση και αρκετές θετικές κινήσεις ο Κωνσταντινίδης από δεξιά.
Ο Μεσσηνιακός του Τάσου Χατζηαγγελή είναι στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας και χθες έδειξε καλά δείγματα μόνο στο πρώτο ημίωρο, αφού μετά οι παίκτες του φάνηκαν πιο κουρασμένοι από τους αντιπάλους τους.

Τα γκολ και οι φάσεις

Στο 15' ο Μερκούρης έκανε φοβερή προσπάθεια και σουτ, ο Γκαρμοίρης απόκρουσε αλλά η μπάλα έφτασε στον Χρ. Εμμανουήλ που με κοντινό πλασέ πέτυχε το 0-1 για τον Μεσσηνιακό.
Ο Κερμενίδης απείλησε με ένα ωραίο σουτ στο 18' αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και στο 23' είχαμε την φάση της ισοφάρισης. Αρχικά ο Ζαγοριανός κόπηκε την τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς του Μεσσηνιακού με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Κερμενίδης και ο Λέγκα με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα για το 1-1.
Στο 28' ο Δούμουρας βρήκε τον Κωνσταντινίδη σε καλή θέση, αυτός πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά στο τετατέτ με τον Κ. Γάβρα πλάσαρε άουτ.
Στο 32' ο Χρ. Εμμανουήλ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-2 πλασάροντας άουτ από κοντά και στο 39' ο Γαλανόπουλος είχε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή όμως η μπάλα αποκρούστηκε από το δοκάρι της εστίας των «πράσινων».
Στο επόμενο λεπτό όμως (το τελευταίο του πρώτου ημίχρονου αφού το ματς είχε διάρκεια 80 λεπτά) ο Κερμενίδης με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 2-1.
Στο 55' ο Γιακουμής κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βασίλης Αθανασόπουλος γράφοντας το τελικό 2-1.
Για την Καλαμάτα ξεκίνησαν οι Γκαρμίρης, Μπινιχάκης, Χαλκιαδάκης, Λέγκα, Δούμουρας, Γαλανόπουλος, Κωνσταντινίδης, Ζαγοριανός, Παναγιωτόπουλος, Κερμενίδης, Νινιός.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης και μέχρι το 55' ο Κλάδης έκανε 11 αλλαγές βάζοντας στο ματς τους Πιτσιλή, Κακαλή, Βασιλόπουλο, Θωμά, Μιχαήλοφ, Κουντάνη, Αθανασόπουλο, Κεϊτά, Καραλή, Γιακουμή, Καμένο ενώ στο τελευταίο 10λεπτο έπαιξε και ο Νικολόπουλος.
Για τον Μεσσηνιακό ξεκίνησαν οι Κ. Γάβρας, Σταματελόπουλος, Πετρόγιαννης, Στ. Γάβρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης, Κουλουράς, Μερκούρης, Μπεγέτης, Ν. Εμμανουήλ, Χρ. Εμμανουήλ. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Σκαλαίος, Παυλέας, Στασινός, Π. Γιαννακόπουλος, Δημ. Γιαννακόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Δημόπουλος, Μπιζίμης, Στασινόπουλος.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λάμιας με βοηθούς τον Βρυώνη και την Τσαούση.

Την Κυριακή με τους
νέους του Παναιτωλικού

Το επόμενο φιλικό είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο με αντίπαλο την ομάδα νέων του Παναιτωλικού. Μάλιστα στην ομάδα του Αγρινίου θα έχουν ενσωματωθεί και όσοι παίκτες της ανδρικής ομάδας του μείνουν εκτός αποστολής του Δευτεριάτικου αγώνα της Σούπερ Λίγκας με τον Παναθηναϊκό, οπότε οι Μεσσήνιοι περιμένουν ότι θα έχουν ένα εξαιρετικά ισχυρό αντίπαλο απέναντι τους την Κυριακή.