Κυριακή, 23 Αύγουστος 2015 21:23

Ισοπαλία (1-1) με γκολ στις καθυστερήσεις για Βέροια και ΠΑΣ

Γράφτηκε από τον

Ούτε φέτος... Μπορεί να έφτασε μία ανάσα από το πρώτο του διπλό στην Ημαθία σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν τα κατάφερε κόντρα στη Βέροια, που πήρε την ισοπαλία (1-1) το απόγευμα της Κυριακής (23/8).

 

Για ένα ημίχρονο η «Βασίλισσα του Βορρά» ήταν καλύτερη, αλλά έδειξε συνολικά και ανέτοιμη. Οι παίκτες της δεν μπορούσαν εύκολα να βρεθούν μεταξύ τους και αυτό φάνηκε σε αρκετές φάσεις.

Από την άλλη με όπλο την ομοιογένεια και την περσινή συνταγή επιτυχίας οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν και έδειχναν να ξέρουν τι ζητούν στο γήπεδο. Έχασαν ευκαιρίες να τελειώσουν το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν το κατάφεραν.

Τελικά οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη βρήκαν τρόπο να αποφύγουν την ήττα με τον Ναζλίδη και άφησαν υποσχέσεις πως όπως δέσει η ομάδα θα παίζει αρκετά καλό ποδόσφαιρο.

Καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν η Βέροια. Οι γηπεδούχοι μπήκαν για να παίξουν ποδόσφαιρο και φάνηκε εξ αρχής η διάθεσή τους να επιτεθούν και να δημιουργήσουν.

Η μπαγκέτα πήγε στον Αμπντούν, που ήταν το σημείο αναφοράς για την ομάδα του. Τα πάντα περνούσαν από τα πόδια του Αλγερινού, ενώ μετά το μισάωρο ανέβηκε και ο Μαγιέφσκι.

Το πρόβλημα ήταν ότι ο καλά οργανωμένος ΠΑΣ Γιάννινα δεν άφηνε χώρους. Έτσι οι Ημαθιώτες αναγκάζονταν να κάνουν πολλά σουτ εκτός περιοχής με τον Βελλίδη να μην ανησυχεί με εξαίρεση εκείνο του Μαγιέφσκι στο 39'.

Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν πατούσαν καλά και δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Έκαναν εύκολα το λάθος και αδυνατούσαν να βγάλουν τελικές. Ωστόσο, μία καλή ενέργεια του Τσάβες ήταν αρκετή για να γίνει στο 43' το 0-1. Ο Καντιμοίρης απέκρουσε το σουτ του Αργεντινού, αλλά ο Ακόστα από κοντά σκόραρε.

Δεν διέφερε πολύ και η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο ΠΑΣ έχοντας το υπέρ του σκορ πατούσε καλύτερα, πάντως, και έχασε και μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Μανιά στο 48' για ένα ακόμη γκολ.

Ωστόσο, στη συνέχεια οπισθοχώρησε με τη Βέροια να παίρνει ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, να κυκλοφορεί την μπάλα και να ψάχνει διαδρόμους.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Γεωργιάδης ρίσκαρε και ζητούσε από τους παίκτες του να ανεβαίνουν. Εκείνοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, έπαιζαν στο μισό γήπεδο το ματς, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία λεπτά οι καλές φάσεις ήταν για τους φιλοξενούμενους, αφού έφευγαν απειλητικά στην αντεπίθεση με πολλούς χώρους. Τόσο ο Τσάβες στο 80' όσο και ο Ακόστα στο 88' έχασαν καλές ευκαιρίες για να τελειώσουν το παιχνίδι και τελικά το πλήρωσαν. Στο 90'+2 από ένα στημένο υπήρε ασυνεννοησία στην άμυνα του ΠΑΣ, ο Βελλίδης δεν έκανε καλή έξοδο και ο Ναζλίδης το εκμεταλλεύτηκε ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τζήλος (Λάρισας), βοηθοί οι Γκάγκας (Λάρισας) και Κούλα (Ξάνθης), ενώ τέταρτος ο Κιοτζένης (Ξάνθης).

Κίτρινες: 49' Αμπντούν - 8' Μπέριος

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Ετζενγκέλε, Νάστος, Όστοϊτς (61' Μερεμπασβίλι), Βεργώνης, Γιουσούφ (87' Μάνος), Μαγιέφσκι (73' Τάτος), Αμπντούν, Ναζλίδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα, Τσάβες, Ίλιτς (67' Γιάκος), Μανιάς (81' Σαπαλίδης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR