Κυριακή, 23 Αύγουστος 2015 21:18

Σκόνταψε με το... καλημέρα ο ΠΑΟΚ, 0-0 στην Τούμπα με την Ξάνθη

Γράφτηκε από τον
Σκόνταψε με το... καλημέρα ο ΠΑΟΚ, 0-0 στην Τούμπα με την Ξάνθη

Μπορεί στην Ευρώπη να έχει μοιράσει πεντάρες στην Τούμπα, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μία διαφορετική ιστορία και ο Ιγκόρ Τούντορ χρειάστηκε μόλις ένα ματς, αυτό της πρεμιέρας, για να το διαπιστώσει. Ο Κροάτης τεχνικός προχώρησε σε πολλές αλλαγές, ρίχνοντας στη μάχη πολλούς νεοαποκτηθέντες ταυτόχρονα, αλλά τελικά το πλήρωσε. Ο ΠΑΟΚ έδειξε μπερδεμένος, έχασε τον αποπροσανατολισμό και τους αυτοματισμούς του, με αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής (23/8) να κολλήσει στο στείρο 0-0 με την Ξάνθη.

 

Την έλλειψη ομοιογένειας προσπάθησε να διορθώσει ο Ζάιρο με ωραίες ατομικές ενέργειες και κάθετες πάσες, ωστόσο η αμυντική συμπεριφορά της ήταν εξαιρετική και οι Ακρίτες έκοψαν βαθμούς με το καλημέρα από τον φιλόδοξο «Δικέφαλο του Βορρά».

Αντίθετα, ο Λουτσέσκου θα πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με το θετικό αποτέλεσμα. Ο Ρουμάνος, που έστησε την ομάδα του για τη λευκή ισοπαλία ξεκάθαρα, δικαιώθηκε για την τακτική του και η Ξάνθη ξεκινά με το δεξί σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.

 

Διαιτητής ήταν ο Κουκουλάκης (Ηρακλείου). Βοηθοί οι Ποντίκης (Πρέβεζας) και Μαγιάννης (Άρτας), ενώ 4ος ο Φωτιάδης (Σερρών)

 

Κίτρινες: 8’ Λέοβατς, 70’ Σαββίδης – 45+2’ Μπέρτος, 59’ Σολτάνι, 76’ Παπαστεριανός, 80’ Φλίσκας, 87’ Μπαξεβανίδης

 

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα, Τζιόλης, Τσίμιροτ (24’ λ.τ. Σαββίδης, 77’ Σαββίδης), Λέοβατς, Ροντρίγκεζ (62’ Κωνσταντινίδης), Ζάιρο, Σάμπο, Μακ.

 

ΞΑΝΘΗ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Γουάλας, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπέρτος, Βασιλακάκης (78’ Ράνος), Παπαστεριανός, Λουσέρο, Ντιμιτρόφ (54’ Μπαξεβανίδης), Σολτάνι, Καπετάνος (63’ Ερέα).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR