Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2015 09:27

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΝΕΟΙ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 3-1: Φιλική νίκη με θετική εικόνα, ετοιμάζουν και άλλες μεταγραφές

Γράφτηκε από τον

Θετικό ήταν το πρόσημο για την Καλαμάτα από το χθεσινό φιλικό με την ομάδα νέων του Παναιτωλικού που πραγματοποιήθηκε μπροστά σε περίπου 150 φιλάθλους στο Δημοτικό Στάδιο.


Η Μεσσηνιακή ομάδα επικράτησε με 3-1 έχοντας ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό έδειξε κάποιες επιθετικές αρετές με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Αθανασόπουλο που πέτυχε δύο γκολ, κορυφαίο παίκτη τον Νίκο Κερμενίδη αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Φράνκο Τορεζάνι στο αρχικό σχήμα.
Ο Αργεντίνος στο 45λεπτο που έπαιξε έδειξε πως διαθέτει καλή τεχνική και πάσα, είχε μια ασίστ και φάνηκε πως μπορεί να είναι από τους πρωταγωνιστές της φετινής Καλαμάτας.

Kαλή μπροστά, κενά πίσω…

Οι τρεις παίκτες που προαναφέρθηκαν μαζί με τον Κωνσταντινίδη συνέθεσαν μια επιθετική τετράδα που είχε καλή συνεργασία, δημιούργησε φάσεις και άφησε υποσχέσεις.
Στην άμυνα αυτή τη φορά αγωνίστηκε και ο Λίπι (δεν είχε παίξει στο προηγούμενο φιλικό με τον Μεσσηνιακό). Ωστόσο φάνηκε πως η Καλαμάτα έχει μια αδυναμία στα μετόπισθεν και δέχτηκε ένα εύκολο γκολ από την ομάδα του Αγρινίου. Ο Παναιτωλικός έπαιξε με νεαρούς παίκτες, από 18 έως 20 ετών και ήταν μια ομάδα που μετά τον… αιφνιδιασμό που δέχτηκε (2-0 στο 10') κατάφερε να ισορροπήσει το ματς στο πρώτο μέρος και να πάρει την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο.

Ερχεται ο Βούλγαρος,
πάει και για κάτι άλλο…

Οι Μεσσήνιοι είναι κοντά στην απόκτηση ενός Βούλγαρο αμυντικού, ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Μεσσηνία. Ίσως μάλιστα γίνουν δύο μεταγραφές ακόμη αφού οι «μελανόλευκοι» είναι σε επαφές με ένα ακόμη ποδοσφαιριστή.

Τα γκολ του αγώνα

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Τορεζάνι έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά και με σέντρα βρήκε τον Αθανασόπουλο ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε το 1-0.
Στο 10' οι Κερμενίδης και Κωνσταντινίδης συνδυάστηκαν ωραία από δεξιά με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Βασίλη Αθανασόπουλο ο οποίος πολύς νωρίς έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας αλλά και τα προσωπικά του γράφοντας το 2-0.
Στο 39' οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ όταν μετά από κάθετη πάσα του Καράι, ο Βασιλούδης βγήκε στην πλάτη του Δούμουρα και με ωραία ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Διαμαντή που επιχειρούσε έξοδο και πέτυχε το 2-1.
Στο 90' οι παίκτες της Καλαμάτας έκλεψαν την μπάλα και ο Ζαγοριανός από αριστερά σέρβιρε στον Καμένο που αποκοντά δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 3-1 για την Καλαμάτα.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Μπλάνας με βοηθούς τον Τσίρμπα και την Τσαούση.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Διαμαντής (46' Θωμάς), Καραλής (46' Μπινιχάκης), Δούμουρας (46' Πιτσιλής), Λίπι, Γαλανόπουλος (85' Κεϊτά), Κωνσταντινίδης (46' Γιακουμής - 85' Νικολόπουλος), Αθανασόπουλος (46' Ζαγοριανός), Κερμενίδης, Τορεζάνι (46' Χαλκιαδάκης), Κουντάνης (46' Μιχάλοφ - 75' Καμένος), Νινιός (46' Κακκαλής).
ΝΕΟΙ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Αθανασόπουλος, Μάλης, Μιχάι, Καράι, Ζίγκηρης, Ι. Κοντογιάννης, Μαργαρίτης, Γιαννιώτης, Βακράκος, Βασιλούδης, Μωραΐτης.
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Τσιούλης, Ευ. Μπελεβώνης, Γ. Κοντογιάννης, Τζέμος, Πάρρας, Μυτιλήνης.