Τετάρτη, 26 Αύγουστος 2015 19:21

Αναστασίου: "Υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε στην Ευρώπη"

Γράφτηκε από τον
Αναστασίου: "Υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε στην Ευρώπη"

Ως υποχρέωση του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε ο Γιάννης Αναστασίου την πρόκριση επί της Καμπάλα στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/8).

 

Το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Μπακού έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς και ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα αγωνιστεί με διαφορετική τακτική στη ρεβάνς την Πέμπτη (27/8).

Αυτή βέβαια θα είναι πιο επιθετική, αφού οι «πράσινοι» κυνηγούν μόνο τη νίκη για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Άλλωστε, οποιοδήποτε ισοπαλίας εκτός της... λευκής, που οδηγεί σε παράταση, βολεύει τους Αζέρους.

Ο Αναστασίου πάντως ξεκαθάρισε πως ο Εσιέν δεν θα αγωνιστεί καθώς θα πρέπει πρώτα να πάρει χρόνο συμμετοχής σε κάποιο φιλικό, ενώ ερωτηθείς για την σκληρή κριτική που δέχεται τελευταία απάντησε πως «δεν διάβάζω».

«Ένα παιχνίδι πλει οφ δεν είναι εύκολο. Ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η δική μας απόδοση και πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε. Είναι και θέμα τύχης που δεν είχαμε στο Μπακού. Είμαστε σε καλή ψυχολογία μετά την νίκη της Δευτέρας. Θέλουμε την νίκη, γιατί μόνο αυτή θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση», είπε αρχικά ο Αναστασίου.

«Δεν μπορώ να καταλάβω, παίζοντας ένα παιχνίδι ευρωπαϊκό, ότι θα βάλουμε 3-4 γκολ. Θα είναι δύσκολο ματς, δεν θα είναι εύκολο. Δεν συμμερίζομαι την άποψη πως θα είναι εύκολο το ματς. Ξέρουμε πως είναι υποχρέωση μας να περάσουμε. Τα παιδιά προσπαθούν σε κάθε παιχνίδι και θα κοιτάξουμε να νικήσουμε. Αυτό κάνουμε σε κάθε ματς, δημιουργούμε ευκαιρίες. Στην Καμπάλα δεν τις κάναμε γκολ, στο Αγρίνιο βάλαμε δύο και πιστεύω θα έχουμε την ίδια συνέχεια και αύριο», πρόσθεσε.

Για το πώς θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό, είπε: «Θα είναι αλλιώς η προσέγγιση μας. Εκεί θέλαμε να περιορίσουμε την Καμπάλα και να εκμεταλλευθούμε τους κενούς χώρους. Ήταν μια αρχή ενός σερί δύσκολων αγώνων και με δύσκολα ταξίδια. Ξημερώματα γυρίσαμε από Μπακού και Αγρίνιο δεν είναι εύκολο. Θα έχουμε άλλη προσέγγιση σίγουρα και θα το δείτε αύριο στο γήπεδο».

Για το αν τον προβληματίζουν οι πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του, απάντησε: «Είμαστε μια ομάδα που μας λείπει το εύκολο γκολ σε κάποια ματς που θα λύσει τα πόδια των παικτών. Έχουμε ικανούς και ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση. Θέλουν και αυτή την εύνοια της στιγμής. Το σημαντικό είναι πως είναι στις φάσεις, θα έρθουν και τα γκολ και είμαι σίγουρος. Για τον Μπεργκ και τον Καρέλη δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, το θέμα είναι να πάρουμε γκολ και από τους άλλους, να έχουμε ποικιλία».

Σχετικά με την Καμπάλα και πώς περιμένει να παραταχθεί, δήλωσε: «Βλέποντας όλα τα ματς παίζουν το ίδιο στυλ. Περιμένω να παίξουν κάτι ανάλογο με το ματς στο Αζερμπαϊτζάν. Δεν νομίζω να έχουν μεγάλες διαφορές».

Για την κριτική που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα: «Δεν διαβάζω. Είναι η δουλειά στο γήπεδο. Πάντα θα γράφονται πολλά. Θα χάσουμε την ουσία. Δουλέψαμε δύο συστήματα και με βάση την ποιότητα των παικτών μπορούμε να παίξουμε τα δύο συστήματα. Το 4-2-2-2 μας έδωσε πέρυσι λύσεις και στην Καμπάλα λειτούργησε σωστά τακτικά. Αν είχαμε βάλει γκολ, δεν θα είχαμε τέτοια συζήτηση. Χρειάζεται και τύχη το ποδόσφαιρο. Αυτό που μετράει για εμάς είναι τι φαίνεται στο γήπεδο».

Τέλος, σε ερώτηση για το πότε ο Μικαέλ Εσιέν θα παίξει, απάντησε: «Θα πρέπει πρώτα να παίξει φιλικό. Να πάρει χρόνο συμμετοχής. Αυτός κι ο Τελάντερ. Ευελπιστούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ένα καλό παιχνίδι για να έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Θα υπάρξει ένας μαραθώνιος, δεν ξέρω αν λόγω εκλογών θα έχει διακοπή, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε έναν καλό προγραμματισμό».

Ο Στέφανος Κοτσόλης, που εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, είπε από την πλευρά του: «Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που θα καθορίσει την συνέχεια μας. Σε όλα τα παιχνίδια τα πάντα κρίνονται από την δική μας απόδοση. Πρέπει να σεβαστούμε την Καμπάλα,, φυσικά δεν είναι καμία παραδοσιακή δύναμη στο ευρωπαϊκό, να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουμε την πρόκριση».

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR