Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2015 23:24

Χαλαρά στους ομίλους του Γιουρόπα ο ΠΑΟΚ, 1-1 στην Κοπεγχάγη

Γράφτηκε από τον

Είχε προκριθεί από το παιχνίδι της Τούμπας και απλώς έπρεπε να ταξιδέψει ως τη Δανία για να σφραγίσει την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ το έκανε παίρνοντας από την Μπρόντμπι το 1-1 το βράδυ της Πέμπτης (27/8) κι έτσι θα είναι στην κλήρωση της Παρασκευής (28/8).

 

 

Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν στο ρελαντί, είχαν αλλαγές στην ενδεκάδα τους, αλλά ακόμη κι έτσι έδειξαν ανώτεροι και κατάφεραν να μη χάσουν.

 

Δεν μπορεί να κρατήσει πέρα από την πρόκριση πολλά ο ΠΑΟΚ από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κουλούρης αι Μυστακίδης έδειξαν καλά στοιχεία και πως σε περίπτωση που δουλευτούν μπορούν να προσφέρουν.

 

Ο Ροντρίγκες ήταν θετικός κι ενώ ακόμη προσπαθεί να μπει στο κλίμα της ομάδας, αλλά ο Γλύκος για άλλο ένα ματς δεν ήταν σταθερός. Από δικό του λάθος, άλλωστε, προήλθε και το γκολ των Δανών.

 

Με στόχο να παγώσει τον ρυθμό, να κυκλοφορήσει την μπάλα και να έχει ένα εύκολο βράδυ μπήκε στο ματς ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αυτό που προσπαθούσε ήταν να κρατήσει την Μπρόντμπι μακριά από την εστία του.

 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν μέσα με διάθεση να επιτεθούν, έκλεισαν τους Θεσσαλονικείς στα καρέ τους, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα της ομάδας του Τούντορ.

 

Στο 21' ο ΠΑΟΚ έκανε και το 0-1 έχοντας χάσει δύο λεπτά πριν την πρώτη του καλή ευκαιρία με ωραία αντεπίθεση. Η κεφαλιά του Κόστα από το φάουλ του Κάτσε ήταν υποδειγματική και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε κεφάλι στο σκορ.

 

Ωστόσο, το προβάδισμα κράτησε πολύ λίγο μια και στο 27' η Μπρόντμπι ισοφάρισε σε 1-1. Από λάθος του Γλύκου και κακή απομάκρυνση η μπάλα πάει στον Ρασάνι, ο οποίος τη στέλνει στα δίχτυα.

 

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να κλείσει εξαιρετικά τους χώρους. Πίεση δεχόταν, αλλά μέχρι εκεί. Έχασε, μάλιστα, στο 41' μία καλή φάση με τον Κουλούρη.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με ευκαιρία από σουτ του Κουλούρη. Ωστόσο και αυτό πέρασε λίγο άουτ.

 

Στη συνέχεια η Μπρόντμπι προσπάθησε να πιέσει και ο Τόμας Φρανκ έβαλε και τα βαριά του χαρτιά, Ελμάντερ και Πούκι. Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 59' και στο 61, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

 

Όσο περνούσαν τα λεπτά και δεν γινόταν το 2-1, η απογοήτευση κυρίεβε τους παίκτες της Μπρόντμπι, οι οποίοι μετά το 70' κατέβασαν εντελώς ταχύτητα έχοντας συνειδητοποιήσει πς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να ανατρέψουν τα δεδομένα.

 

Τα τελευταία λεπτά έμοιαζαν με φιλικό προετοιμασίας. Έγιναν αρκετές αλλαγές, ρυθμός δεν υπήρχε και το σφύριγμα της λήξης έμοιαζε λυτρωτικό για όλους, αφού το μόνο που έκαναν ήταν να περιμένουν να τελειώσει το ματς.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ταλιαβέντο, βοηθοί οι Πασέρι και Ντε Λούκα, ενώ τέταρτος ο Καλβαρέσε.

 

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (Τόμας Φρανκ): Ρένοβ, Άλμπρεχτσεν, Λάρσον, Ντουρμίσι, Έρνσκοβ, Ρασάνι, Φίρι, Νέργκααρντ, Χιουλσάγκερ, Έρικσον (72' Πούκι), Σβαρτς (60' Ελμάντερ).

 

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Κωνσταντινίδης (64' Μακ), Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (64' Σαββίδης), Ροντρίγκες, Κάτσε, Μυστακίδης, Κουλούρης.

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR