Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 23:20

Λύγισε 3-0 στην Κωνσταντινούπολη ο Ατρόμητος

Γράφτηκε από τον

Δεν ήταν η βραδιά του… Ο Ατρόμητος είδε τον Ορσάτο να του στερεί την ευκαιρία για κάτι καλό στο Περιστέρι απέναντι στη Φενερμπαχτσέ, με τους Τούρκους να φεύγουν νικητές με 1-0, αλλά στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης ήταν τα δικά του λάθη αυτά που έκαναν τη… ζημιά.

 

 

Οι Περιστεριώτες ηττήθηκαν με 3-0 από την ομάδα του Βίτορ Περέιρα στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Πέμπτης (27/8) στη ρεβάνς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση, ολοκληρώνοντας πιο άδοξα από ό,τι τους άξιζε μια πολύ καλή πορεία.

 

Ο εξαιρετικός στο πρώτο ματς, Γκορμπούνοφ, αποδείχθηκε… μοιραίος στην έτσι κι αλλιώς, βέβαια, δύσκολη αποστολή του Ατρομήτου, καθώς φέρει ευθύνη στα δύο πρώτα γκολ των Τούρκων, με το πρώτο να έρχεται μόλις στο 7ο λεπτό.

 

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι περήφανοι για τη μέχρι στιγμής πορεία τους, μαζεύοντας σπουδαίες εμπειρίες για το μέλλον!

 

 

Ο Μιχάλης Γρηγορίου προτίμησε τη… δοκιμασμένη λύση του πρώτου αγώνα, επιλέγοντας στην αρχική ενδεκάδα τους ίδιους παίκτες που είχε παρατάξει και στο ματς του Περιστερίου. Παρ’ όλα αυτά, αυτή τη φορά η Φενερμπαχτσέ ήταν καλύτερα διαβασμένη και μπήκε δυνατά κυνηγώντας το γκολ που θα της έπαιρνε μεγάλο μέρος του άγχους.

 

Κι ενώ ο Γκορμπούνοφ είχε καταφέρει να μην επιτρέψει - πλην του αντικανονικού γκολ του Φαν Πέρσι στο φινάλε - την παραβίαση της εστίας του, ένα λάθος του έφερε το γρήγορο γκολ για τους Τούρκους, κάνοντας λανθασμένη έξοδο μόλις στο 7ο λεπτό.

 

Παρά το σοκ, οι φιλοξενούμενοι δεν… πτοήθηκαν και προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς. Έφταναν σχετικά εύκολα στην περιοχή της «Φενέρ», κέρδισαν διαδοχικά κόρνερ, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις, παρά τον ιδιαίτερα δραστήριο Ναπολεόνι, με τον Κιάερ να πρωταγωνιστεί ανασταλτικά για τους Τούρκους, που είχαν και δοκάρι, και το 1-0 να διατηρείται μέχρι την ανάπαυλα.

 

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην επανάληψη, με τη Φενερμπαχτσέ, όμως, να καταφέρνει να φτάσει και σε δεύτερο γκολ - δώρο του Γκουρμπούνοφ, με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να στέλνει ουσιαστικά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 59’, παρά το γεγονός ότι το γκολ χρεώθηκε στον Ερκίν.

 

Το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί, οι Τούρκοι είχαν και δεύτερο δοκάρι με τον Νάνι, αλλά τελικά στο 78’ ήρθε και το τρίτο γκολ. Αν και το ματς είχε κριθεί, ο Ατρόμητος «έψαξε» το γκολ της τιμής, αλλά δεν το πέτυχε, παρά τις προσπάθειες κυρίως του Μαρσελίνιο, με τους Περιστεριώτες να αποχαιρετούν τη διοργάνωση γεμάτοι εμπειρίες.

 

Διαιτητής ήταν o Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ, με βοηθούς τους Τόμισλαβ Πέτροβιτς και Μίρο Γκργκιτς, ενώ τέταρτος ήταν ο επίσης Κροάτης Ντομαγκόι Βουτσκόφ.

 

 

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Βολκάν, Κιάερ, Σενέρ, Μπα, Μεχμέτ Τοπάλ, Σόουζα, Ντιέγκο (67’ Ραούλ Μεϊρέλες), Ερκίν, Φερναντάο, Φαν Πέρσι (67’ Αλμέρ Ποτούκ), Νάνι.

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο (82’ Κούρος), Γοδόι (62’ Μπάλλας), Ουσέρο, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (62’ Λε Ταλέκ), Μαρσελίνιο, Ναπολεόνι.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR