Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2015 11:43

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 4-0: Βελτιωμένη και έτοιμη για πιο δυνατά τεστ

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 4-0: Βελτιωμένη και έτοιμη για πιο δυνατά τεστ

Τα δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο του χθεσινού αγώνα με το Διαβολίτσι έκαναν από νωρίς εύκολο το έργο της "Μαύρης Θύελλας" που τελικά πήρε εύκολα την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας κερδίζοντας με 4-0 το Διαβολίτσι στο Δημοτικό Στάδιο, παρουσία 150 περίπου φιλάθλων.


Το συγκρότημα του Κώστα Κλάδη μάλιστα είχε θετική εικόνα και με το παιχνίδι του κέρδισε το χειροκρότημα των φιλάθλων.
Ηταν το πέμπτο φετινό νικηφόρο ματς (3 φιλικά, 2 κύπελλο) για την Καλαμάτα, όλα όμως με ασθενέστερους αντιπάλους. Η βελτίωση πάντως είναι ορατή και πλέον η ομάδα δείχνει έτοιμη να δοκιμαστεί σε πιο δυνατά τεστ, εκεί όπου θα βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα εν όψει πρωταθλήματος.
Δύο καλά φιλικά έχει λοιπόν μπροστά της η Καλαμάτα το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς το Σάββατο θα παίξει εκτός έδρας με την Κόρινθο και (κυρίως) την Κυριακή, ξανά εκτός έδρας, με τον Ιωνικό.
Όσον αφορά το Κύπελλο, στην επόμενη φάση (7 Οκτωβρίου) η Καλαμάτα θα παίξει εκτός έδρας με την Σπερχογεία, επίσης σε νοκ άουτ παιχνίδι.

Τι έδειξαν χθες
ομάδα και παίκτες

Η ομοιογένεια που αποκτάται αγώνα με τον αγώνα και η διάθεση της ομάδας να παίξει με την μπάλα κάτω είναι τα στοιχεία που ξεχωρίσαμε χθες. Οι παίκτες φαίνεται πως αρχίζουν να μαθαίνουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου ενώ ο κόσμος στην εξέδρα σχολίαζε και χθες την προσπάθεια που γίνεται για παιχνίδι με την μπάλα κάτω, από πλάγια και τον άξονα.
Σε ατομικό επίπεδο, ο Νίκος Κερμενίδης έδειξε για ακόμη μια φορά ότι θα είναι ο κινητήριος μοχλός αυτής της ομάδας, με τον Κωνσταντινίδη να δείχνει επίσης έτοιμος να πρωταγωνιστήσει.
Ο Βασίλης Αθανασόπουλος δεν χάνει την επαφή του με τα δίχτυα (δύο γκολ χθες) ενώ ο Ιλιεφ δείχνει να προσδίδει ισορροπία στην αμυντική γραμμή.
Όλοι βέβαια θα κριθούν καλύτερα σε αγώνες με ισχυρότερους αντιπάλους και κυρίως στο πρωτάθλημα...
Όσον αφορά το Διαβολίτσι, στο χθεσινό ματς δεν έδειξε πολλά πράγματα, ωστόσο και για την ομάδα του Σωτήρη Δημάκη ισχύει αυτό που είπαμε και για την Καλαμάτα: Θα κριθεί καλύτερα απέναντι σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας και της σχεδόν ίδιας δυναμικότητας.

Τα γκολ και οι φάσεις

Μόλις στο 4' ο Χαλκιαδάκης έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Κωνσταντινίδης ελίχθηκε και έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Παπαλέξη και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα και να γίνει το 1-0.
Στο 10' η Καλαμάτα κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Κωνσταντινίδης έστρωσε στον Κερμενίδη που με ωραίο σουτ πέτυχε το 2-0.
Στο 18' ο Κωνσταντινίδης και στο 28' ο Βασιλόπουλος αστόχησαν από ευνοϊκή θέση και στο 36' ο Κερμενίδης βρήκε με κάθετη πάσα τον Αθανασόπουλο στην περιοχή. Αυτός τρίπλαρε και τον Ζησιμάτο και πέτυχε το 3-0.
Στο 55' ο θετικός Κακαλής έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Αθανασόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 4-0.
Στο 73' το Διαβολίτσι έχασε την μοναδική κλασική του ευκαρία να σκοράρει όταν ο Θεοδωρόπουλος βρέθηκε απέναντι στον Γκαρμίρη και πήγε να τον τριπλάρει, όμως ο γκολκίπερ της Καλαμάτας έπεσε στα πόδια του και απόκρουσε.
Στο 76' ο Παναγιωτόπουλος πήρε την πάσα του Κερμενίδη και σκόραρε όμως ήταν οριακά οφσάιντι ενώ στο 80' ο Κερμενίδης με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι (την βρήκε πρώτα λίγο ο Ζησιμάτος).
Διαιτητής ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης και βοηθοί οι Μανιατέας, Τσίρμπας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκαρμίρης, Κακαλής, Δούμουρας, Ιλιεφ, Χαλκιαδάκης (74' Καραλής), Κουντάνης, Κωνσταντινίδης, Μπινιχάκης, Αθανασόπουλος (64' Παναγιωτόπουλος), Κερμενίδης, Βασιλόπουλος (60' Γιακουμής).
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Ζησιμάτος, Κωστόπουλος, Βεργόπουλος, Γέρμανης, Μάρης (46' Δημητρίου), Δημόπουλος, Χότζα (66' Βουρνάς), Δασκαλάκης, Παπαλέξης, Παλιάς (46' Χριστόπουλος), Θεοδωρόπουλος.