Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2015 14:24

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ (3-3 παρ.) 0-3 στα πέναλτι: Πιο εύστοχη από τα 11 βήματα

Γράφτηκε από τον
ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ (3-3 παρ.) 0-3 στα πέναλτι: Πιο εύστοχη από τα 11 βήματα

Πιο εύστοχη από τα 11 βήματα αποδείχθηκε η Σπερχογεία και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας κερδίζοντας με 3-0 στην Ανδρούσα την τοπική ομάδα.


Ο αγώνας στην κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλος με 1-1 και στην παράταση 3-3 έτσι οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι "ταύροι" ήταν πιο εύστοχοι και πήραν το εισιτήριο για τη Δ' φάση.
Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο της Ανδρούσας "Βασίλης Μαλαφέκας", όπου βρέθηκαν περίπου 200 φίλαθλοι και το παρακολούθησαν και σίγουρα ευχαριστήθηκαν από την εξέλιξη του. Ήταν ένας αγώνας που είχε πολύ ένταση και πολύ πάθος και από τις δύο ομάδες, που προσπάθησαν μέχρι τέλος για να φτάσουν στο στόχο τους.
Στο σκορ προηγήθηκε η Σπερχογεία με αυτογκόλ στο 75'. Ο Β. Κουρέας Ι εκτέλεσε φάουλ και ο Γκούνης προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έγινε έτσι το 0-1. Άμεση ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων, που έφτασαν στην ισοφάριση 4 λεπτά μετά. Στο 79' ο Ζάκκας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Β. Κουρέα Ι και ο Πατσιώτης με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-1. Ο επιθετικός των γηπεδούχων ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του 5 λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης. Συγκεκριμένα στο 95' ο Πατσιώτης, βλέποντας εκτός εστίας τον Τσούλο, με μακρινό σουτ σχεδόν από το κέντρο την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 2-1. Τρία λεπτά μετά από φάουλ του Βλαχόπουλου ο Γκούνης με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 3-1. Οι φιλοξενούμενοι κατάφερε να ισοφαρίσουν πριν τη λήξη του α' μέρους της παράτασης. Στο 100' μετά από φάουλ του Β. Κουρέα ΙΙ ο Μαλλικούρτης με κεφαλιά μείωσε αρχικά σε 3-2 και στο 113' μετά από συνδυασμό του Θ. Δημητρίου με τον Γεωργαντά, αυτός με σουτ διαμόρφωσε το 3-3 σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η παράταση και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί η Σπερχόγεια εκτέλεσε πρώτη τα πέναλτι με τους Β. Κουρέας Ι, Β. Κουρέας ΙΙ, να σκοράρουν, το 3ο πέναλτι εκτέλεσε ο Χριστόπουλος, που δεν βρήκε δίχτυα  και ο  Ι. Γιακουμής ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Για την Ανδρούσα τα πέναλτι εκτέλεσαν κατά σειρά οι Πατσιώτης, Μπαλόπουλος και Βλαχόπουλος, αλλά ο Τσούλος απέκρουσε και τα τρία βάζοντας και αυτός το δικό του λιθαράκι για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς στο 90' απβλήθηκε ο Μουλαβασίλης της Ανδρούσας με 2η κίτρινη γιατί έπαιξε την μπάλα με το χέρι και στο 120' ο Κουμούτσος  με απευθείας κόκκινη γιατί εξύβρισε τον προπονητή της Ανδρούσας Μιχάλη Φασουλή.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καρβούνης με βοηθούς διαιτητές την Τσαούση και τον Βρυώνη.
ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κατσίποδας, Κρεμύδας, Γκούνης, Μουλαβασίλης, Ζάκκας, Μπαλόπουλος, Πατσιώτης, Ηλιόπουλος, Καλογερόπουλος (60' Θεοδωσόπουλος), Μαραγκούλιας (70' Βλαχόπουλος), Φαράντος.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Παπανικολόπουλος, Κουμούτσος, Β. Κουρέας Ι, Β. Κουρέας ΙΙ, Ζουμπόπουλος (83' Ι. Γιακουμής), Κουλόπουλος, Γεωργαντάς, Χριστόπουλος, Σώκαλης (65' Μαλλικούρτης), Δικαίος (80' Θ. Δημητρίου).