Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2015 13:21

Εθνική ομάδα: Στο «κάδρο» ο Μάγκατ, προτάθηκε ο Σουστερ

Γράφτηκε από τον

Μετά την ήττα από τη Φινλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Γιώργος Γκιρτζίκης είχε παραδεχθεί πως η Εθνική ομάδα χρειάζεται έναν νέο... Ρεχάγκελ που θα επαναφέρει την τάξη, θα διορθώσει τα κακώς κείμενα και θα την οδηγήσει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν είχε αποσαφηνίσει αν ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα προέρχεται από τη Γερμανία, αλλά όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες η γερμανική αγορά έχει την τιμητική της. Ο Φέλιξ Μάγκατ αποτελεί μια λύση που εξετάζουν στην ομοσπονδία, ενώ εσχάτως προτάθηκε και ο Μπερντ Σούστερ.

Ο πρώτος είναι άνεργος τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2014 όταν έφυγε από τη Φούλαμ. Μάλιστα, στην ομάδα του Λονδίνου ο 62χρονος προπονητής συνεργάστηκε με τους Καραγκούνη και Μήτρογλου. Πριν αναλάβει τη Φούλαμ είχε εργαστεί μεταξύ άλλων στις Μπάγερν Μονάχου, Σάλκε, Αμβούργο, Βέρντερ Βρέμης. Οσον αφορά τον 55χρονο Μπερντ Σούστερ παραμένει χωρίς ομάδα από τον Μάιο του 2014 όταν έληξε το συμβόλαιό του με τη Μάλαγα.

Στην Ισπανία δούλεψε ακόμα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Χετάφε, Λεβάντε, ενώ έχει περάσει και από τους πάγκους της Κολωνίας, της Μπεσίκτας και της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ταυτόχρονα, τα στελέχη της ΕΠΟ παρακολουθούν την περίπτωση του Αλεχάντρο Σαμπέλα που έχει προταθεί αλλά θεωρείται ακριβός. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με σκοπό να μειωθούν οι απαιτήσεις του Αργεντινού. Βέβαια, στο Πάρκο Γουδή εξετάζουν και λύσεις από την ισπανική αγορά και δεν έχει εγκαταλειφθεί η πιθανότητα ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός να προέρχεται από τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Ενας χρόνος χωρίς νίκη και μόλις δύο γκολ!

Ούτε στο Βουκουρέστι κατάφερε η εθνική ομάδα να σημειώσει την πρώτη της νίκη από τις 7 Σεπτεμβρίου 2014, όταν άρχισαν τα προκριματικά του Euro 2016, μέχρι τη Δεύτερα, δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε αυτής της φάσης. Μπορεί η «γαλανόλευκη» να απέσπασε ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Ρουμανίας, αλλά εξακολουθεί να καταρρίπτει αρνητικά ρεκόρ.

Συμπλήρωσε δέκα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη (έντεκα αν προστεθεί και αυτό με την Κόστα Ρίκα για τους «16» του Μουντιάλ), ενώ από την έναρξη της προσπάθειας για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έως τώρα σκόραρε μόνο δύο φορές. Στη «Νασιονάλ Αρένα» της ρουμανικής πρωτεύουσας απείλησε μόνο μια φορά με τον Κονέ (84΄), ο οποίος από τη στιγμή που μπήκε στο ματς έδωσε πνοή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Οσον αφορά τους γηπεδούχους, έφτασαν δυο φορές με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Καρνέζη, αλλά ο τερματοφύλακας της Ουντινέζε δεν νικήθηκε από τους Μπουντέσκου (17΄) και Τόρζε (74΄). Για να τελειώσει ο εφιάλτης της εθνικής ομάδας απομένουν ακόμα τα παιχνίδια του Οκτωβρίου με τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουγγαρία.

Αναγνώριση Τσάνα από Ιορντανέσκου

Παραμονές του αγώνα στο Βουκουρέστι, ο Ανχελ Ιορντανέσκου είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για την ελληνική ομάδα λέγοντας ότι είναι η καλύτερη του ομίλου παρά τη δυσχερή της βαθμολογική θέση. Μετά τέλος του αγώνα στη «Νασιονάλ Αρένα» ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρουμανίας εκφράστηκε με θετικά σχόλια και για τον προπονητή της «γαλανόλευκης», Κώστα Τσάνα.

Λίγο πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου οι δυο προπονητές συναντήθηκαν και ο Ανχελ Ιορντανέσκου απευθυνόμενος στον Κώστα Τσάνα του είπε: «Εσύ πρέπει να μείνεις στην εθνική ομάδα, παρουσίασες καλό σύνολο». Μάλιστα, ο Ρουμάνος, που έχει θητεύσει στον πάγκο της Ελλάδας, ζητούσε να συναντήσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, προκειμένου να του προτείνει να εμπιστευτεί τον Ελληνα τεχνικό και να σταματήσει να αναζητά ομοσπονδιακό προπονητή στο εξωτερικό!

Αναφερόμενος στο ματς, ο 65χρονος τεχνικός υπογράμμισε ότι «απομένουν ακόμα έξι πόντοι να διεκδικήσουμε. Παρότι δεν κατορθώσαμε να σκοράρουμε είναι θετικό ότι για ακόμα ένα ματς δεν δεχθήκαμε γκολ». Πάντως ο Τύπος της Ρουμανίας επέκρινε την αδυναμία της ομάδας να σκοράρει. «Χρειαζόμαστε επιθετικούς» έγραψε η «Pro Sport», ενώ η «Digisports» ανέφερε: «Η Ρουμανία ξέχασε να σκοράρει». Τέλος, η «Gazeta Sporturilor» έγραψε: «Η γενιά του 0-0» και σχολίασε: «Φτωχή η Ρουμανία».
Πηγή: sentragoal.gr