Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2015 08:36

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ 2-1: Φιλική νίκη στο πρώτο τεστ με ομάδα Γ' εθνικής

Γράφτηκε από τον

Στο πρώτο της φετινό τεστ απέναντι σε ομάδα της ίδιας κατηγορίας, η "Μαύρη Θύελλα" κατάφερε να πάρει τη φιλική νίκη.

Η μεσσηνιακή ομάδα επικράτησε με 2-1 στο Δημοτικό Στάδιο του ΑΟ Λεβάντε από την Ζάκυνθο, σε ένα ματς που ξεκίνησε πολύ νωρίς (4 μ.μ.) ώστε να διευκολυνθούν οι φιλοξενούμενοι στο ταξίδι της επιστροφής, με αποτέλεσμα ο κόσμος στο γήπεδο να είναι ελάχιστος αλλά και η θερμοκρασία να μην είναι σύμμαχος στις προσπάθειες των παικτών.
Συνολικά το τεστ κρίνεται θετικό για τους Μεσσήνιους. Η Καλαμάτα φάνηκε πιο δυνατή από την αντίπαλό της, είχε κάποια αρκετά καλά διαστήματα στο παιχνίδι και σαφώς περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.
Κερμενίδης και Κωνσταντινίδης ήταν και πάλι οι κινητήριοι μοχλοί για το συγκρότημα του Κλάδη. Ο πρώτος έχασε μεν νωρίς πέναλτι αλλά… ρέφαρε στην συνέχεια με δύο ασίστ στους Κωνσταντινίδη και Αθανασόπουλο οι οποίοι πέτυχαν τα δύο γκολ της ομάδας.
Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Κραστότσεφ φάνηκε εκτός ρυθμού στο ημίχρονο που αγωνίστηκε, μέτριος ήταν ο Τορεζάνι ενώ αντίθετα βελτιωμένος παρουσιάζεται ο Παναγιωτόπουλος, ένας φορ στον οποίο πιστεύουν άλλωστε αρκετά οι «μελανόλευκοι».
Στα αρνητικά του χθεσινού τεστ κάποια κενά στην άμυνα, η αδράνεια στο γκολ των φιλοξενούμενων από στημένη φάση αλλά και κάποια νεκρά διαστήματα, όπου η Καλαμάτα δυσκολεύτηκε απέναντι στο πρεσάρισμα των φιλοξενούμενων.
Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν στο πρωτάθλημα, καθώς θα είναι αντίπαλοι στον 3ο όμιλο της Γ' εθνικής.

Φάσεις και γκολ

Στο 17' ο Κωνσταντινίδης πήρε μια μακρινή πάσα από τον Κερμενίδη, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Οικονομόπουλο. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Κερμενίδης όμως ο Κοντοπίδης έπεσε στην δεξιά του γωνία και απόκρουσε.
Στο 21' όμως ο Κερμενίδης έβγαλε ωραία διαγώνια πάσα στον Κωνσταντινίδη που μπήκε στην περιοχή, έκανε άψογο κοντρόλ και με πλασέ πέτυχε το 1-0.
Στο 33' ο Κακαλής είναι λογομαχία με τον Κωστακιώτη με αποτέλεσμα οι προπονητές των ομάδων να αντικαταστήσουν και τους δύο παίκτες.
Στο 43' ο Τολιόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια δεξιά, η άμυνα της Καλαμάτας πιάστηκε στον ύπνο και ο Μαρούδας με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
Ο Αθανασόπουλος πέρασε στο παιχνίδι στο 56' και δεν άργησε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα καθώς στο 65' πήρε την πάσα του Κερμενίδη και με πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-1.
Στο 72' ο Παναγιωτόπουλος έκανε ωραία ενέργεια και σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Κοντοπίδη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ, την καλύτερη φάση του αγώνα που προκάλεσε το χειροκρότημα των φιλάθλων.
Τορεζάνι και Παναγιωτόπουλος δεν αξιοποίησαν τις δύο τελευταίες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων στο τελευταίο 15λεπτο και το φιλικό βρήκε τελικά την Καλαμάτα νικήτρια με 2-1.
Διαιτητής του φιλικού ήταν ο Βασίλης Σακκάς.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Θωμάς, Κακαλής (33' Νινιός), Ιλιεφ, Λένγκα (88' Μπινιχάκης), Χαλκιαδάκης, Γαλανόπουλος (76' Λίπι), Κωνσταντινίδης, Κουντάνης (56' Αθανασόπουλος), Κραστότσεφ (46' Παναγιωτόπουλος), Κερμενίδης, Τορεζάνι.
Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ: Κοντοπίδης, Οικονομόπουλος, Σιδηρόπουλος, Κοντούλης, Τιλιόπουλος, Λαλαής, Γεωργούσης, Μαρούδας, Σκιαδόπουλος, Κωστακιώτης, Δημητρακόπουλος. Επαιξαν και οι Μπιάζης, Κ. Τζιαβέρης, Αθ. Τζιαβέρης, Πλατέλας, Κ. Σκιαδόπουλος, Πυλαρινός.