Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 17:51

ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Με αλλαγές θα διεξαχθούν τα φετινά πρωταθλήματα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα διεξαχθούν τα φετινά πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων παίδων και νέων που θα διοργανώσει η ΕΠΟ.


Το πρώτο που αλλάζει είναι πως μειώθηκε ο αριθμός των ομάδων που θα αντιμετωπίσουν στην α' φάση οι μικτές του νομού μας. Οι αντιπροσωπευτικές ομάδες της Μεσσηνίας που τοποθετήθηκαν στον 11ο όμιλο θα αναμετρηθούν με τις μικτές Αρκαδίας και Λακωνίας. Η δεύτερη αλλαγή αφορά το πρωτάθλημα παίδων, όπου θα γίνει μόνο η πρώτη φάση, δηλαδή ένα μίνι πρωτάθλημα με τρεις ομάδες. Η τρίτη αλλαγή αφορά επίσης το πρωτάθλημα παίδων, όπου οι ομάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν μέχρι και 5 αλλαγές. Η επόμενη αλλαγή είναι στο πρωτάθλημα νέων, όπου οι ομάδες των τριών νομών, μετά την α' φάση θα συγκροτήσουν την αντιπροσωπευτική ομάδα της 11ης περιφέρειας, η οποία θα συμμετάσχει στη β' φάση.
Την Δευτέρα ήταν η τελευταία ημέρα για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής των ΕΠΣ στα πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων παίδων και νέων για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.
Αναλυτικά κάποια από τα κυριότερα άρθρα της προκήρυξης των πρωταθλημάτων είναι:
Άρθρο 2: Διαδικασία διεξαγωγής/ Όμιλοι
Α. Πρωτάθλημα Νέων
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων Νέων θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις ως ακολούθως:
Α΄ φάση:  Συμμετέχουν, υποχρεωτικά, οι πενήντα τρεις (53) Ομάδες Παίδων και Νέων των ΕΠΣ, κατανεμημένες, με γεωγραφικά κριτήρια, σε δεκαέξι (16) ομίλους ως ακολούθως: Δώδεκα (12) ομίλους με τρεις (3) ομάδες Ε.Π.Σ., τρεις (3) ομίλους με τέσσερις (4) ομάδες ΕΠΣ και έναν (1) όμιλο με πέντε (5) ομάδες ΕΠΣ:
Όσον αφορά την Μεσσηνία, στον 11ο όμιλο οι ΕΠΣ Αρκαδίας Λακωνίας, Μεσσηνίας - Συγκροτούν την 11η Περιφέρεια.
Στους γειτονικούς νομούς, στον 10ο όμιλο οι  ΕΠΣ: Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Ζακύνθου - Συγκροτούν την 10η Περιφέρεια και στον 12ο όμιλο οι ΕΠΣ: Αργολίδας, Δυτικής Αττικής, Κορινθίας - Συγκροτούν την 12η Περιφέρεια.
Οι αγώνες της Α΄ φάσης θα είναι διπλοί (εντός - εκτός έδρας) και το σχετικό πρόγραμμα θα προκύψει μετά από δημόσια κλήρωση.
Μετά το τέλος των αγώνων της Α΄ φάσης συντάσσεται βαθμολογικός πίνακας, με βάση τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π., και ανακηρύσσεται η πρωταθλήτρια ομάδα του ομίλου Παίδων & Νέων.
Σκοπός διεξαγωγής της Α΄ φάσης είναι η προεπιλογή των ποδοσφαιριστών που θα συγκροτήσουν την αντιπροσωπευτική ομάδα της Περιφέρειας, η οποία θα πάρει μέρος στους αγώνες της Β΄ φάσης.
Β΄ φάση:  Μετά το τέλος των αγώνων της Α΄ Φάσης συγκροτούνται οι αντιπροσωπευτικές ομάδες των Περιφερειών, που θα πάρουν μέρος στους αγώνες της Β΄ φάσης. Την ευθύνη επιλογής των ποδοσφαιριστών που θα περιληφθούν στην ομάδα της Περιφέρειας έχει ο Προπονητής της ομάδας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Α΄ φάση με βοηθό τον Προπονητή της δευτεραθλήτριας ομάδας της Α΄ φάσης.
Σε κάθε Ομάδα Νέων Περιφέρειας μετέχουν υποχρεωτικώς δύο (2) κατ΄ελάχιστο, ποδοσφαιριστές από κάθε Ε.Π.Σ. της περιφέρειας οχτώ (8), κατ΄ανώτερο, ποδοσφαιριστές.
Οι αγώνες μεταξύ των ομάδων της Β΄ φάσης είναι διπλοί (εντός - εκτός έδρας) και το σχετικό πρόγραμμα θα προκύψει κατόπιν δημόσιας κλήρωσης, με βάση αυστηρώς γεωγραφικά κριτήρια. Την έδρα των αγώνων της κάθε ομάδας τη δηλώνει στην Ε.Π.Ο. ο προπονητής της ομάδας.
Γ΄ φάση (τελική):  Οι νικήτριες ομάδες της Β΄ Φάσης θα πάρουν μέρος στο τουρνουά της τελικής φάσης που θα διεξαχθεί  κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα και σε τόπο που θα επιλεγεί από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων.
Το πρόγραμμα των αγώνων θα προκύψει μετά από δημόσια κλήρωση.
Οι οχτώ (8) ομάδες θα σχηματίσουν τέσσερα (4) ζευγάρια που θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες. Οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση, όπου και πάλι θα αγωνιστούν σε ζευγάρια σε μονούς αγώνες.
Οι νικήτριες ομάδες αυτής της φάσης θα αγωνιστούν στον Τελικό Αγώνα για την Πρώτη και Δεύτερη θέση. Οι ηττημένες ομάδες της δεύτερης φάσης θα αγωνιστούν για την Τρίτη θέση.
Η ημερομηνία έναρξης διεξαγωγής των πρωταθλημάτων θα οριστεί με απόφαση της «Επιτροπής».
Β. Πρωτάθλημα Παίδων
Το πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων θα διεξαχθεί στους ίδιους ως άνω ομίλους και θα ολοκληρωθεί υποχρεωτικά στην Α΄ φάση.
Άρθρο 3: Ηλικίες Ποδοσφαιριστών
Στο Πρωτάθλημα των ΠΑΙΔΩΝ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-2002 έως και 31-12-2003.
Στο Πρωτάθλημα των ΝΕΩΝ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-2000 έως και 31-12-2001.
Άρθρο 5: Δηλώσεις Συμμετοχής
Κάθε Ε.Π.Σ. έχει την υποχρέωση να υποβάλει μέχρι την 21.9.2015 στην Ε.Π.Ο. τη Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο.
Άρθρο 6: Διάρκεια αγώνα
Η διάρκεια του κάθε αγώνα ΝΕΩΝ θα είναι 90΄ (δύο ημίχρονα των 45΄ έκαστο) και των ΠΑΙΔΩΝ 80΄ (δύο ημίχρονα των 40΄ έκαστο).
Άρθρο 12: Γενικές Διατάξεις
1. Στο πρωτάθλημα Παίδων επιτρέπονται, κατ' εξαίρεση των ισχυόντων κανονισμών, έως και πέντε (5) αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρεις (3) διακοπές του αγώνα.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ