Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 20:31

Το... βιολί του ο Αστέρας, 2-1 τον Πανιώνιο

Γράφτηκε από τον

Δεν σπάει αυτή η παράδοση... Τουλάχιστον αυτό ισχύει και για τη φετινή σεζόν, την έβδομη συνεχόμενη που ο Αστέρας νικάει τον Πανιώνιο στην Τρίπολη. Το συγκεκριμένο γήπεδο έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι έχασαν με 2-1 το απόγευμα της Τετάρτης (23/9) παρουσιάζοντας εικόνα κάτω του μετρίου.

 

Οι Αρκάδες αυτό που έκαναν ήταν να μπουν δυνατά. Έβαλαν νωρίς δύο γκολ και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν πολύ καλά το παιχνίδι. Έτσι επέστρεψαν στις νίκες και γεύτηκαν το πρώτο τους φετινό εντός έδρας τρίποντο. Πρωταγωνιστής ήταν ο Δημούτσος, ενώ ο κόντρα στην πρώην ομάδα του σκόραρε και ο Γιάννου.

 

Από την άλλη πλευρά, όλο το ματς για τον Πανιώνιο χάθηκε στο πρώτο 20λεπτο, στο οποίο δεν... είχε μπει στο γήπεδο. Το κέντρο χάθηκε με τους Κόρμπο και Σιώπη να είναι κατώτεροι των περιστάσεων και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε μία ομάδα που κανένας μεσοεπιθετικά πάντως δεν πήγε καλά.

Εντυπωσιακά μπήκε στο ματς ο Αστέρας Τρίπολης πιάνοντας από τον λαιμό τον Πανιώνιο. Οι Αρκάδες μέχρι το 10' είχαν κάνει πέντε τελικές, με την τελευταία να καταλήγει και στα δίχτυα ύστερα από σουτ του Γιάννου και κόντρα πάνω στον Σκούρτη.

Ωστόσο, ούτε το γκολ στάθηκε αρκετό για να αφυπνίσει τον Πανιώνιο. Οι Νεοσμυρνιώτες πριν καλά καλά το συνειδητοποιήσουν δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στο 12' με εξαιρετικό σουτ του Δημούτσου ύστερα από στρώσιμο του Σκούρτη.

Η διαφορά των δύο ομάδων μέχρι το 20λεπτο ήταν χαοτική με τους γηπεδούχους να έχουν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας και τους παίκτες του Ουζουνίδη να μην μπορούν να περάσουν ούτε το κέντρο.

Ωστόσο, στο 27' έγινε από το πουθενά το 2-1. Ο Οικονόμου έκανε μία σέντρα και ο Γκόιαν έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του. Οι «κυανέρυθροι» έτσι ανέβηκαν στα επόμενα λεπτά, πήραν μέτρα στο γήπεδο, έβγαλαν και κάποιες τελικές, αλλά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο.

Σαφώς πιο προσεκτικές ήταν οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να μην γίνονται πολλές φάσεις και να έχουμε κατά κύριο λόγο παιχνίδι κέντρου.

Ο Γκόιαν στο 56' έχασε ευκαιρία για να κλειδώσει το ματς, αλλά από εκεί και πέρα ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθεί. Ωστόσο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας ο ρυθμός έπεσε εντελώς. Τόσο οι αλλαγές όσο και οι αρκετές διακοπές που είχε το ματς, δεν βοήθησαν ώστε να υπάρχει ρυθμός.

Τα λεπτά περνούσαν, ο Πανιώνιος προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά δεν μπορούσε. Ο Ανσαριφάρντ μπήκε, αλλά ούτε εκείνος κατάφερε να φανεί. Οι φιλοξενούμενοι δεν έβγαζαν οργανωμένες επιθέσεις, αναγκάζονταν να πάνε σε βεβιασμένες κινήσεις και το αποτέλεσμα ήταν να μην αποφευχθεί η ήττα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουκουλάκης (Ηρακλείου), βοηθοί οι Καλφάκης (Χανίων) και Χουσκόγλου (Θράκης), ενώ τέταρτος ο Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας).

Κίτρινες: 90'+3 Ιγκλέσιας - 6' Ρισβάνης, 55' Μπακασέτας, 64', Μπουμάλ, 90' Βιγιάλμπα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Σανκαρέ, Γκόιαν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Χαμντανί, Δημούτσος (90' Ζησόπουλος), Σκούρτης (60' Κουρμπέλης), Μάσα (77' Τσοκάνης), Γιάννου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης (81' Ανσαριφάρντ), Κόρμπος, Μπουμάλ, Μπακασέτας (58' Χαλκιαδάκης), Μασούρας (65' Βιγιάλμπα), Καραμάνος.

 

ΠΗΓΗ: A- SPORTS.GR