Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 20:26

Ο ΠΑΣ 1-0 τον Ατρόμητο που σταμάτησε δύο φορές στα δοκάρια

Γράφτηκε από τον
Ο ΠΑΣ 1-0 τον Ατρόμητο που σταμάτησε δύο φορές στα δοκάρια

Νικητής σε ένα χορταστικό παιχνίδι με πολλές και θεαματικές φάσεις ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, που το απόγευμα της Τετάρτης (23/9) επικράτησε με 1-0 επί του Ατρόμητου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

 

 

Το τρίποντο θα μπορούσε κάλλιστα να καταλήξει σε διαφορετικά χέρια, αλλά η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ευτύχησε να έχει σε τρομερή κατάσταση τον Τσάβες, ο οποίος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα στον Τσουκαλά να χαρίσει το τρίποντο στον «Αίαντα της Ηπείρου» με υπέροχο γκολ.

 

Το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν άτυχο. Δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, αλλά σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια, ενώ όποτε βρήκε στόχο, δεν κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό για άλλο ένα ματς Βελλίδη.

 

Έτσι, οι Γιαννιώτες σημείωσαν τη δεύτερη νίκη τους στους Ζωσιμάδες σε ισάριθμα ματς, ανεβαίνοντας στους εφτά βαθμούς. Αντίθετα, ο Ατρόμητος έμεινε στους έξι, γνωρίζοντας τη δεύτερη διαδοχική τους ήττα.

 

 

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά παρά τα δύο δοκάρια του Ατρόμητου, ο οποίος είχε και περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν σαφώς ανώτερος έχοντας δίκαιο προβάδισμα με την ολοκλήρωση του α’ μέρους. Κι αν υπήρχαν αμφιβολίες για την αμυντική συμπεριφορά των γηπεδούχων λόγω της απουσίας των Μιχαήλ-Τζημόπουλου, οι Σκόνδρας και Κοζωρώνης δικαίωσαν τον Πετράκη με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αναγκάσουν τους Περιστεριώτες σε μία φλύαρη εδαφική υπεροχή. Παρά την μέτρια εμφάνισή του πάντως, το συγκρότημα του Γρηγορίου άγγιξε το γκολ σε δύο περιπτώσεις.

 

Τόσο όμως ο Ούμπιντες στο 4’, όσο και ο Φυτανίδης στο 28’ στάθηκαν άτυχοι σημαδεύοντας τα δοκάρια του Βελλίδη, που παρενέβη στο σουτ του Αργεντινού. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν σε εκπληκτική μέρα τον Τσάβες, που έκανε ό,τι ήθελε στο χορτάρι και ήταν πραγματικός… μαέστρος. Από δική του ενέργεια ξεκίνησε και το γκολ του Τσουκαλά, που με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ στο 29’. Ο Αργεντινός θα μπορούσε να έχει σκοράρει και ο ίδιος, αλλά ο Γκορμπούνοφ τον σταμάτησε δύο φορές, ενώ σωτήρια επέμβαση είχε και σε προσπάθεια των Μανιά και Ναδάλες. Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΣ έφτανε με άνεση στην αντίπαλη περιοχή, κυρίως μέσω αντεπιθέσεων, ενώ οι φιλοξενούμενοι εκτέθηκαν πολλές φορές αμυντικά.

 

Στο β’ ημίχρονο όμως άλλαξε η εικόνα του αγώνα, που εξακολούθησε πάντως να διεξάγεται σε υψηλούς ρυθμούς και να προσφέρει θέαμα. Ο Γρηγορίου έριξε στη μάχη Ναπολεόνι-Μπρίτο και οι δύο παίκτες βελτίωσαν κατακόρυφα την απόδοση της ομάδας του. Ιδιαίτερα ο Ιταλός, που παρότι αντιμετώπισε στομαχικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας αγωνίστηκε με αυταπάρνηση και έκανε… άνω-κάτω την άμυνα του ΠΑΣ, που πέρασε δύσκολες στιγμές. Ο Βελλίδης όμως ήταν «κέρβερος» και με σωτήριες επεμβάσεις συνέχισε τις εξαιρετικές επεμβάσεις. Ειδικά η διπλή επέμβαση σε Ναπολεόνι-Μπρίτο στο 50’ ήταν… όλα τα λεφτά.

 

Η επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων περιορίστηκε στο ελάχιστο και από τη στιγμή που ο Μανιάς στο 60’ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, ο Πετράκης γύρισε την ομάδα του πιο πίσω με αποκλειστικό στόχο την υπεράσπιση του εύθραυστου προβαδίσματος. Ο Ατρόμητος συνέχισε να ψάχνει με υπομονή τρόπο για να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα του αγώνα και κατάφεραν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιαρά να κρατήσουν το μηδέν και να προσθέσουν ένα ακόμα τρίποντο στο ενεργητικό τους.

 

Διαιτητής ήταν ο Στυλιαράς (Αιτ/νίας). Βοηθοί οι Σταθόπουλος (Ηλείας), Πυλαρινός (Ζακύνθου) και 4ος ο Καραντώνης (Ημαθίας).

 

Κίτρινες: 40’ Ίλιτς, 69’ Λίλα, 77’ Τσάβες – 69’ Κιβρακίδης

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Ίλιτς (52’ Λίλα), Κοζορώνης, Ακόστα, Τσάβες (91’ Γιάκος), Μανιάς (75’ Φερφελής).

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Μπιτόλο (67’ Κοντοές), Ουσέρο, Γοδόι, Ουμπίδες, Μαρσελίνιο (46’ Μπρίτο), Λε Ταλέκ, Στοϊτσεφ (46’ Ναπολεόνι).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS