Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015 18:20

H Καλλονή 5-1 το... φάντασμα του Παναιτωλικού!

Γράφτηκε από τον

Αυτή ήταν πραγματική Καλλονή! Όχι μόνο πήρε το πρώτο της τρίποντο για τη φετινή σεζόν, αλλά το έκανε και με τον πλέον εμφατικό τρόπο το μεσημέρι του Σαββάτου (26/9). Οι Λέσβιοι επιβλήθηκαν του Παναιτωλικού με 5-1 κι έτσι πήραν τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους στη Σούπερ Λίγκα με την ακριβώς προηγούμενη να έχει γίνει λίγους μήνες πριν κόντρα στη Βέροια με 4-1 (15/3/15).

 

 

Στη Μυτιλήνη πριν το παιχνίδι το χαρακτήριζαν τελικό και έδειξαν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν εξαιρετικά κάτω από πίεση. Μανούσος, Γεωργίου και Ελλακόπουλος για όσο έπαιξε, αφού τραυματίστηκε νωρίς, έκαναν ό,τι ήθελαν.

Όσο για τους Αγρινιώτες, γνώρισαν την πιο βαριά νίκη στην ιστορία τους στη Σούπερ Λίγκα πραγματοποιώντας αποκαρδιωτική εμφάνιση. Κανένας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με τα λάθη που έγιναν να θυμίζουν ερασιτεχνική ομάδα. Υπήρχε παντελής έλλειψη διάθεσης και καθαρού μυαλού και όλα αυτά κόστισαν.

Ρεσιτάλ έδωσε η Καλλονή στο πρώτο ημίχρονο με τα γκολ να μπαίνουν βροχή. Οι Μυτιληνιοί καίγονταν για το τρίποντο και έδειξαν εξ αρχής πόσο αποφασισμένοι ήταν.

Μόλις στο 10' άνοιξαν το σκορ σε φάση διαρκείας που ξεκίνησε από τον Μανούσο και ολοκληρώθηκε από τον Ελλακόπουλο. Η άμυνα του Παναιτωλικού αποσίαζε εντελώς και αυτό ήταν απλώς το ξεκίνημα για ό,τι θ' ακολουθούσε.

Στο 22' ο Γεωργίου ύστερα από τραγικό λάθος του Μάκου έκανε το 2-0 και ο ίδιος παίκτης πέντε λεπτά μετά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 34' ο Αντέτζο με κεφαλιά έκανε και το 4-0 ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αγνώριστοι. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Παρουσίαζαν μία ομάδα χωρίς ταυτότητα, η οποία δεν μπορούσε να πάρει ούτε μία μονομαχία.

Τα λάθη ήταν πάρα πολλά. Οι χαφ βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο με αποτέλεσμα και η άμυνα να είναι συνεχώς εκτεθειμένη. Επιθετικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να έχουν δύο καλές στιγμές από κεφαλιές των Κούσα και Παπάζογλου προς το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι παίκτες του Παναιτωλικού έχοντας καταρρακωμένη ψυχολογία ήταν αδύνατο να αλλάξουν τα δεδομένα και να προσπαθήσουν να μπυον στο ματς.

Επομένως, ο μονόλογος της Καλλονής συνεχίστηκε έστω κι αν οι παίκτες της κατά διαστήματα έριχναν την απόδοσή τους αντιλαμβανόμενοι ότι το σκορ θα μπορούσε να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Το παιχνίδι, πάντως, είχε κι άλλο γκολ. Στο 62' ο Μανούσος δοκίμασε από μακριά το πόδι του και νίκησε τον Στεφανάκο κάνοντας το 5-0. Στη συνέχεια έβαλε στους πανηγυρισμούς μέχρι και τον Μιχαλάκη, πρόεδρο της Καλλονής.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ο μόνος που προσπαθούσε στα εναπομείναντα λεπτά πολύ για κάτι περισσότερο ήταν ο Μπαργκάν. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν κάτι περισσότερο. Αντιθέτως, με ωραίο απευθείας φάουλ του Μάρκος Πάουλο οι Αγρινιώτες βρήκαν το γκολ της τιμής στο 83'.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπάθας (Πειραιά), βοηθοί οι Ζησιμόπουλος (Πειραιά) και Δόσης (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Παπαπέτρου (Αθηνών).

Κίτρινες: 62' Μανούσος, 79' Κρολ - 47' Ντιέγκο Μπεχαράνο

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Ούκα, Κρολ, Κεϊτά, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Γεωργίου (61' Μπαργκάν), Ελλακόπουλος (32' Κλαντρούμπσκι), Μανούσος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος, Ντιέγκο Μπεχαράνο, Κούσας, Παπάζογου, Κέβιν, Μάκος (29' Ρομέρο), Μάρκος Πάουλο, Ντάνι Μπεχαράνο, Βιγιαφάνιες (65' Ουάρντα), Κάπελ, Μαρκόφσκι (54' Βασιλείου).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR