Τρίτη, 03 Ιανουάριος 2017 18:37

Ποδηλάτης 105 ετών θα καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας!

Γράφτηκε από τον

Ο Ρομπέρ Μαρσάν είναι ένας 105χρονος ποδηλάτης, ο οποίος τρέχει με 26 χιλιόμετρα την ώρα όταν βρίσκεται πάνω στη σέλα και ετοιμάζεται να καταρρίψει ρεκόρ.

Ενας Γάλλος ποδηλάτης 105 ετών ετοιμάζεται να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας υπεραιωνόβιων, το οποίο διατηρεί ο ίδιος εδώ και λίγα χρόνια.

Ο Ρομπέρ Μαρσάν είχε τρέξει με ταχύτητα 26,927 χιλιομέτρων την ώρα στο ποδηλατοδρόμιο του Σεν Κουεντέν εν Ιβελίν τον Φεβρουάριο του 2014, όταν ακόμα ήταν... μόλις 102 ετών.

"Δεν είμαι τόσο καλός όσο πριν από δύο χρόνια. Εάν ήμουν, θα επρόκειτο για φαινόμενο και δεν είμαι τέτοιο", δήλωσε με ταπεινοφροσύνη ο Μαρσάν, ο οποίος σε ηλικία 100 ετών είχε συμπληρώσει 300 γύρους σε ποδηλατοδρόμιο της Λιόν σε χρόνο ρεκόρ και τράβηξε την προσοχή επιστημόνων που αναζητούν το μυστικό της μακροζωίας του.

Ο Μαρσάν περιμένει έναν χρόνο 23 με 24 χλμ/ώ. "Εάν φτάσω τα 30, τότε θα πούνε ότι είμαι ντοπαρισμένος", είπε χαριτολογώντας.

"Όλη τη ζωή μου έκανα αθλητισμό, έτρωγα πολλά φρούτα και λαχανικά, δεν έπινα πολύ καφέ, δεν έκανα τσιγάρα και έπινα λίγο αλκοόλ", εξηγεί για τη φυσική κατάστασή του.

Η ψυχολόγος και καθηγήτρια πανεπιστημίου Βερονίκ Μπιλά παρακολουθεί την πορεία του Μαρσάν εδώ και έξι χρόνια και δηλώνει: "Το σώμα του είναι μικρό, αλλά η καρδιά του δίνει τόσο αίμα όσο ένα μεγαλύτερο άτομο".

Πηγή: sport24.gr

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ