Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2022 19:15

Μουντιάλ 2022: Οριστικά χωρίς αλκοόλ τα γήπεδα

Γράφτηκε από τον
Μουντιάλ 2022: Οριστικά χωρίς αλκοόλ τα γήπεδα

Η FIFA υποχώρησε στα «θέλω» της κυβέρνησης του Κατάρ κι έτσι σήμερα ανακοινώνεται ότι δεν θα επιτρέπεται το αλκοόλ ούτε στα γήπεδα.

Η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ στο Κατάρ αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα πως δεν θα πωλείται αλκοόλ, ούτε εντός των γηπέδων.

Χθες υπήρξαν πιέσεις στην FIFA να κάνει πίσω και να απαγορευτεί η πώληση αλκοόλ στα γήπεδα, κάτι που προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στην Παγκόσμια ομοσπονδία καθώς έχει συμβόλαιο εκατομμυρίων με εταιρία ζυθοποιίας, που μέσα στους όρους είναι να πωλείται η μπύρα της στα γήπεδα του Μουντιάλ.

Εντός της ημέρας θα γίνει επίσημα η ανακοίνωση, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, με τους επισκέπτες να μπορούν να αγοράζουν μπύρα μόνο στην περίμετρο των σταδίων και έως τρεις ώρες πριν την έναρξη των αγώνων, καθώς και μια ώρα μετά την ολοκλήρωση τους.

Θα μπορούν να κάνουν κατανάλωση αλκοόλ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που θα υπάρχουν έξω από τα στάδια, ενώ ήδη έχει γίνει γνωστό πως απαγορεύεται στους επισκέπτες να μεταφέρουν αλκοόλ στο Κατάρ, ακόμη κι από τα αφορολόγητα του αεροδρομίου.

Ακόμη, δεν θα μπορούν να ψωνίσουν αλκοολούχα ποτά ούτε στο μοναδικό κατάστημα ποτών της χώρας, στα περίχωρα της Ντόχα, όπου ξένοι κάτοικοι με άδειες μπορούν να αγοράσουν για οικιακή κατανάλωση.

Πηγή: gazzetta.gr

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ