Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2017 18:09

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΚΙΝΗ: "Ολοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα" - Παρουσιάζει σήμερα τη "Νέα Πνοή"

Γράφτηκε από τον

Επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του "Νέα Πνοή" με τον οποίο θα διεκδικήσει τη διοίκηση της ΕΠΣΜ, στις επόμενες εκλογές, θα κάνει σήμερα το βράδυ ο Ηρακλής Τσίκινης.

Η παρουσίαση έχει προγραμματιστεί να γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "REX" στις 8.30 το βράδυ.

Με αφορμή την παραπάνω εκδήλωση επικοινωνήσαμε με τον κ. Τσίκινη, όπου σε μια σύντομη συνέντευξη στο "Notosport", την πρώτη του ως υποψήφιος μας μίλησε για τις σκέψεις και τα σχέδια που έχει για την ΕΠΣΜ και γενικότερα για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.

Κρατάμε πως είναι ανοικτός ακόμη και για συνεργασία με μέλη της τωρινής διοίκησης της ΕΠΣΜ, της οποίας το έργο αναγνωρίζει. Κάνει λόγο επίσης για φρέσκες ιδέες καινούργια πρόσωπα με ισονομία και ισοτιμία για όλους…

Περισσότερα σχετικά με τον συνδυασμό, τη διεκδίκηση της διοίκησης της ΕΠΣΜ, αλλά και τους στόχους που θα επιδιώξει να υλοποιήσει σε περίπτωση που λάβει το χρίσμα από τα σωματεία,  αναμένεται να γνωστοποιήσει απόψε στη διάρκεια της εκδήλωσης.

- Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τα διοικητικά της ΕΠΣΜ;

«Εδω και πολύ καιρό είχε μπει σαν ιδέα στο μυαλό μου να ασχοληθώ με την Ενωση. Μετά από πολλές συζητήσεις με παράγοντες και απλό κόσμο μου πρότειναν να ασχοληθώ και μιας και γω το ήθελα να γυρίσω πίσω και να προσφέρω πάλι στην Μεσσηνία αλλά από άλλο μετερίζι έτσι αποφάσισα να κατέβω στην διεκδίκηση της Ένωσης».

- Ποια η γνώμη σου για τη νυν διοίκηση και το έργο που επιτελεί σχεδόν 3 δεκαετίες;

«Νομίζω πως έχουν γίνει πολλά και καλά και κάποια που έπρεπε να έχουν γίνει. Είναι πολλά τα χρόνια που είναι στα κοινά της Ένωσης αυτή η διοίκηση και σίγουρα εμείς δεν θα απαξιώσουμε το έργο της θα κρατήσουμε ότι καλό έχει γίνει και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια καινούρια ώθηση που πιστεύω πως χρειάζεται το Μεσσηνιακό Ποδόσφαιρο φρέσκες ιδέες καινούργια πρόσωπα με ισονομία και ισοτιμία για όλους να δώσουμε μια Νέα Πνοή...».

- Υπάρχει διάθεση συνεργασίας με την νυν διοίκηση της, με τη συμμετοχή κάποιων παραγόντων της στο συνδυασμό της "Νέας Πνοής";

«Σε αυτή την καινούρια προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα. Εχουμε χρόνο να δούμε τα πρόσωπα  που μπορούν να προσφέρουν τίποτα δεν αποκλείω».

- Ποια είναι τα σχέδια σου για την ΕΠΣΜ και γενικά για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο;

«Έχω κάνει ένα πλάνο δράσεων που θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε σε όλους τους τομείς οργάνωση - οικονομική και διοικητική ανασυγκρότηση - τομέα υγείας - εγκαταστάσεων - υποδομών ακαδημιών - αλλαγή φιλοσοφίας και συνεργασίας με ομάδες - διαιτησία - προπονητές. Ολα θα τα αναλύσουμε στην πρώτη μας γνωριμία...».

- Όλα όσα έχουν γίνει φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρείς ότι έχουν βοηθήσει στο να βλέπουμε καλύτερες διαιτησίες; 

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και ειδικότερα στην ΕΠΟ με την επιτροπεία της ΦΙΦΑ  βρίσκει το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία σε μια καινούρια ανακατάταξη σε συνεργασία με την πολιτεία. Ελπίζω και πιστεύω πως θα γίνουν βήματα προς το καλύτερο και στην καλύτερη και ελεύθερη λειτουργία της Διαιτησίας. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και σίγουρα έχουμε άποψη για όλα τα τεκταινόμενα. Ελπίδα μας πως ήρθε η ώρα να αλλάξει ρότα το Ελληνικό Ποδόσφαιρο».

21 χρόνια διαιτητής

Να θυμίσουμε ότι ο Ηρακλής Τσίκινης υπήρξε για 21 χρόνια (από το 1987 έως το 2008) διαιτητής μέλος του τοπικού συνδέσμου, όπου σε αυτό το διάστημα έπαιξε σε όλες τις τοπικές και εθνικές κατηγορίες με κορυφαία περίοδο την παρουσία του για 8 χρόνια στη Σούπερ Λίγκα. Για 3 χρόνια (2005-2008) ήταν διεθνής διαιτητής και σφύριξε σε πολλά παιχνίδια του UEFA, ενώ ήταν 4ος διαιτητής σε αγώνες του Champions League. Μετά την αποχώρηση του από το διαιτητικό κομμάτι, έγινε παρατηρητής διαιτησίας Α' εθνικής για έναν χρόνο, εκπαιδευτής καθηγητής και μέντορας του Σταύρου Μάνταλου νυν διαιτητή της Σούπερ Λίγκας, τον οποίο παρακολουθούσε από τη Β' εθνική).

 

Στη συνέχεια ασχολήθηκε ως τηλεκριτικός στην εκπομπή "πάμε γήπεδο" του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA για 1 χρόνο, και ακολούθησε να κάνει το ίδιο για τα επόμενα 2 χρόνια σε διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αθλητικού περιεχομένου. Από το 2013 και μετά ανέλαβε τιμ μάνατζερ σε κάποιες ομάδες ξεκινώντας από τον Πάμισο και ακολούθησαν τρεις ομάδες Β' εθνικής, η Καλλιθέα, ο Κισσαμικός και ο ΟΦΗ.