Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 13:18

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: "Μόνο ο δήμαρχος ξέρει αν θα συνεχίσω", δηλώνει ικανοποιημένος ο Μπασακίδης

Γράφτηκε από τον

 

Τον απολογισμό της διετούς θητείας του στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας έκανε χθες Τετάρτη ο Νίκος Μπασακίδης ενόψει και των δημαιρεσιών της Κυριακής. 

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού εμφανίστηκε ικανοποιημένος δηλώνοντας αρχικά ότι: "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πανελλήνιο επίπεδο, απολογείται καθημερινά για την κατάσταση των γερασμένων πλέον αθλητικών εγκαταστάσεων και έχει αναλάβει η ίδια την υποχρέωση, τόσο της συντήρησης αυτών, όσο και της κατασκευής νέων. Μία υποχρέωση που είναι του κράτους και η οποία μεταφέρθηκε στην Τ.Α, χωρίς πόρους. Κατηγορήθηκε η Δημοτική Αρχή ότι θέτει τον αθλητισμό στην πόλη σε δεύτερο πλάνο, την ίδια στιγμή που η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν ήταν έτσι ούτε στην προ κρίσης εποχή"

Αφησε μάλιστα αιχμές λέγοντας ότι: "Οι εγκαταστάσεις δεν γέρασαν μόνες τους. Κακοχρησιμοποιούνται και απαιτείται σεβασμός από όλους". 

Παραδέχτηκε πάντως ότι για μεγάλο διάστημα η δημοτική αρχή δεν έκανε παρεμβάσεις, περιμένοντας χρηματοδότηση για το Στάδιο και την Τέντα. 

Οσο για το αν θα παραμείνει σε αυτό το πόστο απάντησε: "Μόνο ο δήμαρχος ξέρει αν θα συνεχίσω. Είμαστε μια συμπαγής δημοτική αρχή και σε αυτή τη δεκαετία έχω περάσει από πάρα πολλά πόστα και θέσεις ευθύνης. 

Ο δήμαρχος θα κρίνει ποιος κάνει για κάθε θέση". Ο κ. Μπασακίδης δεν θεωρεί πάντως ότι αν αντικατασταθεί αφήνει κάτι στη μέση, γιατί όπως λέει: "Εγιναν πάρα πολλά πράγματα και ήδη έχουν μπει κάποια άλλα σε σειρά". 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν γίνει σε Πολυκλαδικό, Δημοτικό Στάδιο, Τέντα, κολυμβητήριο, "Π. Μπαχράμης", "Γ. Λουκαρέας", στα γήπεδα Ασπροχώματος, Σπερχογείας, Αρφαρών, Αρι, Μικρομάνης και στα γήπεδα μπάσκετ στο Νέδοντα και στο Πάρκο ΟΣΕ.

Ακόμα προανήγγειλε νέα έργα και ανέφερε τις αθλητικές διοργανώσεις που έγιναν με την υποστήριξη του Δήμου το 2016.

Για την αντικατάσταση του πανιού της Τέντας σημείωσε ότι υπάρχουν πέντε ενδιαφερόμενοι και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, ενώ τα "Παπαφλέσσεια" θα γίνουν σε νέο ταρτάν. Ακόμα επανέλαβε τις δεσμεύσεις Νίκα για κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στα Λέικα, στα Σφαγεία και στα Παλιάμπελα, όπως και τη δημιουργία δέκα γηπέδων μπάσκετ με αντιολισθητικό τάπητα σε σχολεία. 

Επίσης είπε ότι θα κατασκευαστεί μια διαδρομή άθλησης στο Πάρκο του ΟΣΕ, ενώ στο κολυμβητήριο θα τοποθετηθούν πίνακες  χρονομέτρησης με αφή.

 

Στον επίλογο τόνισε την καλή συνεργασία μα τα σωματεία της πόλης και σημείωσε ότι: "Σε εποχές κρίσης με λίγους πόρους, ότι σχεδιάσαμε το υλοποιούμε. Η προσπάθεια για την υποστήριξη του σωματειακού, του σχολικού και του μαζικού αθλητισμού αποδίδει. Η πόλη ξαναγίνεται εξωστρεφής και στον αθλητισμό. Τα θετικά είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά".