Σάββατο, 04 Νοέμβριος 2017 12:46

Δωρεά δύο απινιδωτών στη μνήμη του Σωτήρη Νικολακόπουλου (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Δύο απινιδωτές στη μνήμη του γιου του Σωτήρη Νικολακόπουλου, προσέφερε στο Δήμο Καλαμάτας, ο πατέρας του Παναγιώτης, που επισκέφτηκε χθες το Δημαρχείο μαζί, με τον προπονητή του Αίαντα Γιάννη Σακελλαρόπουλο.

Μια κίνηση όχι απλώς συμβολική, αλλά με μεγάλη σημασία, καθώς μπορούν να σωθούν ζωές.

Ο 14χρονος ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του το Σεπτέμβριο του 2016 μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, παρουσία του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκου Μπασακίδη είπε: “Πριν από ένα χρόνο και κάτι, συνέβη ένα συγκλονιστικό γεγονός, ένα παιδί 14 ετών έχασε τη ζωή του στο γήπεδο αγωνιζόμενο. Ο πατέρας του στη μνήμη του προσέφερε δύο απινιδωτές, που θα τοποθετηθούν σε αθλητικούς χώρους, ώστε αν είναι δυνατόν, να προληφθούν ανάλογα τραγικά περιστατικά στο μέλλον”.

Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια γι’ αυτή την πράξη και πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα αγοράσει και άλλους απινιδωτές, ενώ θα γίνουν και σεμινάρια σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, τον Ιατρικό Σύλλογο και καλαματιανούς καρδιολόγους, με την ευθύνη του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Νίκου Μπασακίδη.

“Το χρωστάμε στη μνήμη του Σωτήρη που χάθηκε πρόωρα”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και προέτρεψε τους γονείς, που τα παιδιά τους αθλούνται, να μην αρκούνται στον έλεγχο από τα σχολεία, αλλά να τα οδηγούν σε εξονυχιστικό έλεγχο, προκειμένου να αποτραπούν θλιβερά περιστατικά.

Τέλος, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, το όνομα του Σωτήρη Νικολακόπουλου θα δοθεί σ’ έναν αθλητικό χώρο.