Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 13:22

Πετυχημένη η εκδήλωση για την παχυσαρκία με Γιαννάκη και Παπανικολάου στην Τέντα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Εκδήλωση με θέμα την παχυσαρκία και τον σακχαρώδη διαβήτη πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Τέντα.

Διοργανωτές ήταν ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», ο ΑΠΣ Ακάδημος και ο Δήμος Καλαμάτας. “Πρεσβευτές” της εκδήλωσης ήταν ο σπουδαίος Παναγιώτης Γιαννάκης, καθώς και ο επίσης πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. και της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και συντονιστής της ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Οπως τονίστηκε από όλους τους προσκεκλημένους, στους γονείς και τους αθλητές κυρίως του Ακάδημου, αλλά και όλων των παρευρισκόμενων, ο αθλητισμός ‘και γενικά η άσκηση, βοηθάει σημαντικά στην υγεία των νεαρών παιδιών, είναι το όπλο για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων. Ιδιαίτερα στην χώρα μας που έχουμε την αρνητική πρωτιά στην παχυσαρκία.

Για το θέμα της παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτη μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης, εκ μέρους της ομοσπονδίας μπάσκετ, ο Παύλος Μπουζιάνης εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ, η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας Αθανασία Καρούνου, ο παράγοντας του Ακάδημου Νίκος Τριανταφυλλόπουλος και ακολούθησαν οι “πρεσβευτές” Παναγιώτης Γιαννάκης και Δημήτρης Παπανικολάου.

Στη συνέχεια βραβεύθηκαν από τον Ακάδημο οι Γιαννάκης, Παπανικολάου, ενώ οι εκπρόσωποι του Δήμου τους προσέφεραν προϊόντα της Καλαμάτα και τουριστικό υλικό της πόλης μας, αλλά και του Νομού Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια έγινε διαγωνισμός τρίποντων με το Γιάννη Θεοδωρόπουλο να αναδεικνύεται νικητής και να παίρνει ως δώρο μια μπλούζα της εθνικής Ελλάδας με τον αριθμό 6, που φορούσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος με ιδιόχειρη αφιέρωση της έδωσε στο νεαρό αθλητή. Στη συνέχεια με κλήρωση κέρδισαν από μία μπλούζα της εθνικής οι Νικόλας Πλατής (του Δημήτρη Παπανικολάου, νούμερο 7), Γιώργος Αθανασόπουλος (του Νικ Καλάθη με το νούμερο 8), Γιώργος Γιαννόπουλος (του Αντετοκούμπο, νούμερο 43) και Θανάσης Σκουρτσίδης (του Θοδωρή Παπαλουκά, νούμερο 4).