Σάββατο, 12 Μάιος 2018 11:50

Καλαμάτα: "Ολες οι ΑΕΚ του κόσμου" σ’ ένα βιβλίο (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

ΑΕΚ. Τρία μαγικά γράμματα για το Νίκο Αγγελίδη, που τον έκαναν να ψάξει και να ενώσει όλες τις ΑΕΚ του κόσμου σ’ ένα βιβλίο.

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας παρουσίασε χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτα την εξαιρετική του δουλειά.

Η δεύτερη έκδοση του πολυσυζητημένου βιβλίου από τις εκδόσεις "Νότιος Άνεμος" είναι ένα μαγευτικό ταξίδι για τον αναγνώστη στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της Ενωσης και του Δικέφαλου Αετού.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=2wRWQylQQfc}

“Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι στην πατρίδα μου στην Καλαμάτα. Και βλέπω τόσους Ενωσίτες που αγαπούν την ΑΕΚ και την ΑΕΚ Καλαμάτας. Νιώθω ακόμα πολύ μεγάλη χαρά και με τιμά η παρουσία σας”, ανέφερε ο Ν. Αγγελίδης στην αρχική του τοποθέτηση και στη συνέχεια αφού χαρακτήρισε μαγευτική χρονιά το 2018 για την ΑΕΚ με επιτυχίες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, εξήγησε τι τον ώθησε να κάνει αυτή την έρευνα και να εντοπίσει όλες τις ομάδες του πλανήτη που λέγονται ΑΕΚ ή έχουν έμβλημα τον Δικέφαλο Αετό.

“Κάνοντας μια έρευνα για το χωριό Μπελογιάννη στην Ουγγαρία για το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ανακάλυψα ότι υπάρχει ομάδα με το όνομα ΑΕΚ και με έκανε να ψαχτώ περισσότερο για να ενώσω την προσφυγιά του 1922 με την πιο φρέσκια προσφυγιά. Ο άλλος παππούς μου ο Νίκος Αγγελίδης

ήταν αθλητής στην πρώτη ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ το 1932, αλλά ένα εγκεφαλικό επεισόδιο τον καθήλωσε καροτσάκι σε ηλικία 38 ετών. Πήγα στο μέρος που μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Ηταν ένα μυσταγωγικό γεγονός που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Του είχε υποσχεθεί πως όταν μεγαλώσω θα τον πάρω να πάμε μαζί στο γήπεδο, δεν τα κατάφερα. Αλλά έκανα αυτό το βιβλίο.

Είναι ένα ταξίδι όλων των ανθρώπων που ήρθαν πρόσφυγες και ρίζωσαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η ΑΕΚ τους ενώνει με τον τόπο και την ιστορία τους”.

Για το βιβλίο “Ολες οι ΑΕΚ του κόσμου” μίλησε και ο Γιώργος Χατζηιωσήφ, συνιδρυτής του πρώτου Συνδέσμου της ΑΕΚ στην Κύπρο το 1972, τονίζοντας τη διαφορετικότητα το να είσαι ΑΕΚ.

Ο Ν. Αγγελίδης έδωσε βήμα και σε παλαίμαχους παίκτες και προπονητές της ΑΕΚ Καλαμάτας και φίλους της ομάδας, ενώ στην γιγαντοθόνη προβλήθηκαν ειδικά αφιερώματα και σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Καλαμάτας, Μαρία Τομαρά.