Τρίτη, 19 Ιούνιος 2018 14:26

Αγώνας δρόμου κατά των ναρκωτικών την Κυριακή στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Με το σύνθημα "Στάσου πλάι μου" θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων (δύο στροφές των 2,5 χλμ) που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Το κόστος συμμετοχής είναι 3 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν στο ΚΕΘΕΑ - Κύτταρο - ¨"Οξυγόνο".

Τον αγώνα διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο - "Οξυγόνο". και του Δήμου Καλαμάτας.

Οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΚΕΘΕΑ και ζήτησαν από τον κόσμο να τρέξει στον αγώνα ή να τον παρακολουθήσει, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά των ναρκωτικών.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΔΥΜ Θύμιος Αλεξόπουλος κάλεσε τους φίλους του συλλόγου και τους πολίτες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια ώστε τα μέλη του ΚΕΘΕΑ να νιώσουν ότι η πόλη ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά.

Ο κ. Αλεξόπουλος σημείωσε ακόμα ότι η λέξη υγεία έχει παρεξηγηθεί, καθώς δεν είναι μόνο η απουσίας ασθένειας, αλλά έχει να κάνει με την πλήρη σωματική και νοητική ευεξία. Και δραστηριότητες σαν τον αγώνα κατά των ναρκωτικών, βοηθούν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ιωάννα Τσουράπα. Η αναπληρωτής υπεύθυνη του προγράμματος ΚΕΘΕΑ, τόνισε ο εξαρτημένος έχει ανάγκη υποστήριξης και θα πρέπει να σταθούμε όλοι απέναντι στα άτομα στην προσπάθεια που κάνουν για να απεξαρτηθούν. Το σύνθημα του φετινού αγώνα είναι άλλωστε "στάσου πλάι μου". Η κ. Τσουράπα σημείωσε ακόμα ότι θα γίνουν και άλλες δράσεις, όπως έκθεση φωτογραφίας στο Ναύπλιο, ενώ θα υπάρχει και ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία της Καλαμάτας. Ο αστυνόμος Β’ Τάσος Δεληγιάννης, διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, επισήμανε ότι η Αστυνομία εκτός από το κατασταλτικό πρόσωπο, που βάση νόμου είναι υποχρεωμένη, να δείχνει, στέκεται με ευαισθησία και στα πρόσωπα που προσπαθούν να αποφύγουν τις εξαρτήσεις. Στο πλαίσιο αυτού συμμετέχει στον κυριακάτικο αγώνα δρόμου.

Αλλωστε, όπως είπε ο κ. Δεληγιάννης, πολλοί αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα και στην Καλαμάτα, ανήκουν στο δρομικό κίνημα. "Ο κόσμος των ναρκωτικών είναι σαν ανάποδο χωνί, εύκολα μπαίνεις, δύσκολα βγαίνεις..Οταν νιώσουν ανθρώπους δίπλα τους μπορούν .να τα καταφέρουν", ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Ο Βαγγέλης Σιδερέας υποστήριξε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να θυμάται μόνο μια μέρα το χρόνο τα ναρκωτικά και τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτό τον κόσμο. Ο πρόεδρος του ΚΕΠΕΠΨΥ ανέφερε επίσης ότι οι εκδηλώσεις βοηθούν τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και απένειμε τα εύσημα στην επιστημονική ομάδα του ΚΕΘΕΑ και στα παιδιά που προσπαθούν να απεξαρτηθούν.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον αγώνα δρόμου, θα γίνει αυτό το Σάββατο στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" τουρνουά ποδοσφαίρου, με τη συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, της 120 ΠΕΑ, του 9ου Συντάγματος Πεζικού, του ΚΕΘΕΑ και της Αστυνομίας. Επίσης τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ. στην Κυπαρισσία, ομιλία για τις εξαρτήσεις.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Τριφυλίας, το ΚΕΠΕΠΨΥ, το ΚΕΘΕΑ και η Αστυνομία.