Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 18:25

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-3: Στους “16” με κορυφαίο τον Κυριάκο Κωνσταντόπουλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-3: Στους “16” με κορυφαίο τον Κυριάκο Κωνσταντόπουλο (φωτό)

 

 

Με το εισιτήριο για τους “16” του κυπέλλου Μεσσηνίας έφυγε χθες από το γήπεδο “Γ. Λουκαρέας” ο ΑΟΚ, καθώς επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού Καλαμάτας.

Το πρώτο παιχνίδι στην Κυπαρισσία είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο χωρίς τέρματα και έτσι όλα θα κρίνονταν στη ρεβάνς. Η Κυπαρισσία έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Κυριάκο Κωνσταντόπουλο, πήρε τη νίκη και θα αντιμετωπίσει σε νοκ – άουτ ματς την Ανδρούσα στο δρόμο για τα προημιτελικά του θεσμού. Ο Κ. Κωνσταντόπουλος μπορεί να μην σκόραρε χθες, αλλά είχε συμμετοχή σε όλα τα τέρματα της ομάδας του και ήταν μια μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα.

Με ατομική προσπάθεια στο 41’ μπήκε μέσα στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε τον Αντωνόπουλο που απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Νικολόπουλος σε ανυπεράσπιστη εστία έκανε το 0-1.

Το γκολ αυτό έγειρε ουσιαστικά την πλάστιγγα στη μεριά της Κυπαρισσίας, αφού ο Ολυμπιακός χρειαζόταν πλέον δύο γκολ για να πάρει την πρόκριση. Εκτός από το γκολ, οι μόνες αξιοσημείωτες φάσεις στο πρώτο μέρος, ήταν το κοντινό σουτ του Αναγνωστόπουλου που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Δασκαλόπουλος στο 31’ και το σουτ του Χρονόπουλου στο 38’ που κατέληξε στην αγκαλιά του Αντωνόπουλου.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 65’ ο Κ. Κωνσταντόπουλος με ατομική ενέργεια αυτή τη φορά από δεξιά μπήκε στη περιοχή έκανε το γύρισμα ο Αντωνόπουλος και η άμυνα δεν απομάκρυναν και ο Χρονόπουλος έκανε εύκολα το 0-2, σε μια ίδια σχεδόν φάση με αυτή του 0-1

Ενα γκολ που δικαιούταν η Κυπαρισσία, καθώς πατούσε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και νωρίτερα είχε απειλήσει με το σουτ του Κ. Κωνσταντόπουλου στο 54’ και αυτό του Νικολόπουλου στο 64’. Μετά το 0-2 πάντως ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και μείωσε στο 78’ με σουτ του Κώστα Μάλαμα μέσα από την περιοχή. Με ανεβασμένη ψυχολογία άγγιξε και την ισοφάριση στο 80’, αλλά ο Δασκαλόπουλος νίκησε στο τετ τον Αλεκανδρόπουλο, ενώ μπλόκαρε και την κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 84’. Και στις δύο περιπτώσεις οι ασίστ στον Αλεξανδρόπουλο έχουν την υπογραφή του Κ. Μάλαμα, που με την είσοδό του βοήθησε επιθετικά, αλλά στην άμυνα ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να σταματήσει τον Κ. Κωνσταντόπουλο. Ο τελευταίος με ατομική ενέργεια στο 92’ από δεξιά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Α. Κωνσταντόπουλο που περίμενε στο β’ δοκάρι και απλά έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία.

Ο σκόρερ πανηγύρισε έξαλλα το γκολ και πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Στο φινάλε του αγώνα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους στον ρέφερι Ζαρακοβίτη που δεν υπέδειξε παράβαση σε ανατροπή του Κ. Μάλαμα στο 95’.

Το ματς διαιτήτευσε ο Ζαρακοβίτης με βοηθούς τους Τσοπανάκη και Γιαννέτσο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Τσαναλίας, Σταυρόπουλος (62’ λ.τρ. Κ. Μάλαμας), Κορομηλάς, Γαβράς (79’ λ.τρ. Μπούνας), Ζέππος, Μπαζάνης, Μπέρμπερη, Αναγνωστόπουλος (73’ Ν. Μάλαμας), Αλεξανδρόπουλος, Κολλιός (66’ Μαγουλιανίτης).

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Δασκαλόπουλος, Σπυρόπουλος, Θεοχαρόπουλος, Μιτρόφ, Αριδάς, Ανδρουτσής, Γ. Κωνσταντόπουλος (36’ λ.τρ. Ζαφείρης), Χρονόπουλος (88’ Α. Κωνσταντόπουλος), Νικολόπουλος, Κ. Κωνσταντόπουλος (93’ Χαραλαμπόπουλος), Δημητρακάκης (52’ Μπακόπουλος).