Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2018 14:19

Εγκαινιάστηκε η Τέντα και ξεκινά προσπάθεια για νέο κλειστό (βίντεο-φωτό)

Γράφτηκε από τον

Μετά από τριάντα σχεδόν χρονιά από την κατασκευή της, η Τέντα, ανακατασκευάστηκε και χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας εγκαινίασε το κλειστό γυμναστήριο, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και ανθρώπων του αθλητισμού.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε ο Παν. Νίκας κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, αλλά και όσα είχαν προηγηθεί στην πρωινή συνάντηση του με παράγοντες αθλητικών σωματείων, η προσπάθεια πλέον στρέφεται στην κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος έδωσε χθες στους υπηρεσιακούς παράγοντες κατευθύνσεις αποστολής τοπογραφικών σχεδίων στο Υπουργείο με δημοτικά οικόπεδα χωρίς βάρη, για το ενδεχόμενο κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου με τη διαδικασία ΣΔΙΤ. Οικόπεδα που φαίνεται να καλύπτουν τις προδιαγραφές για Κλειστό Γυμναστήριο βρίσκονται ανατολικά του γηπέδου στα Παλιάμπελα (περίπου 10 στρέμματα), ανατολικά της «Τέντας» (περίπου 5 στρέμματα) και στον Άγιο Κωνσταντίνο Εμπόρων (8 στρέμματα). Ο Π. Νίκας σημείωσε ότι το έργο θα κοστίσει 4 εκατομμύρια ευρώ και είναι απαραίτητο για μια πόλη 100.000 κατοίκων με 105 σχολεία, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ακόμα είπε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμο το αθλητικό κέντρο στα Λέικα και ακολουθούν τα γήπεδα του Απόλλωνα και της Θουρίας.

Οσον αφορά την Τέντα, τόνισε ότι οι εργασίες με σημαντικότερη την αλλαγή του πανιού, κόστισαν 400.000 ευρώ και είναι χρήματα των πολιτών.

Παρατήρησε ότι ήταν δύσκολη υπόθεση η αλλαγή του πανιού, μιας και ήρθαν τεχνίτες από την Ιταλία, αλλά και από την Καλαμάτα.

Ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης χαρακτήρισε την Τέντα το σπίτι του μπάσκετ και της ρυθμικής γυμναστικής. Ευχαρίστησε το Θεό που δεν έγινε κάποιο σοβαρό ατύχημα μέχρι να αλλαχθεί το πανί και πλέον το γυμναστήριο έγινε πιο αξιοπρεπή και λειτουργικό.

Ο Γιάννης Κουτραφούρης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ τόνισε ότι είναι μέρα σταθμός γιατί το όνειρο έγινε πραγματικότητα και πιστεύει πλέον ότι θα έρθουν περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό. Ακόμα παρατήρησε ότι όλοι οι σημερινοί διεθνείς μπασκετμπολίστες έχουν περάσει από την Τέντα μέσα από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα”.

Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Νικόλαος, που μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου και τα συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για να ανακατασκευαστεί η Τέντα.

Μετά το κόψιμο της κορδέλας, ακολούθησε αγώνας επίδειξης του κλιμακίου παίδων Καλαμάτας, αλλά και επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής στο ημίχρονο, ενώ το χώρο της εκδήλωσης υπήρχε και μπουφές,