Τρίτη, 28 Ιούνιος 2022 13:34

Ο Βασιλόπουλος για νέο αθλητικό κέντρο και Δημοτικό Στάδιο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, ο Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που γίνονται στους αθλητικούς χώρους, τονίζοντας ότι “Το νέο κλειστό προπονητήριο που θα φτιαχτεί στο Στάδιο της παραλίας, 1.300.000 ευρώ είναι πλέον έτοιμο. Θα το προκηρύξουμε τις επόμενες μέρες. Εχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες”.

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον νέο χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο, ο δήμαρχος Καλαμάτας ήταν κατηγορηματικός.
“Δεν έχει τίποτα το χορτάρι. Μην ψάχνουμε να βρούμε προβλήματα. Εχω μιλήσει και με τον εργολάβο. Δεν υπάρχει ζήτημα. Εγινε με χρηματοδότηση από την περιφέρεια και είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν στην Ελλάδα.”
Οσο για το νέο αθλητικό κέντρο που περιμένει εδώ και… δεκαετίες η Καλαμάτα, ο κ. Βασιλόπουλος μετέφερε την απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη. “Τα θέσαμε και στον πρωθυπουργό ξεκάθαρα, παρουσία των βουλευτών... Στόχος πρέπει να είναι για την Καλαμάτα να αποκτήσει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο. Είναι κάτι το οποίο το ακούμε από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά. Μεγαλώσαμε τώρα λίγο, οπότε αυτό κάποια στιγμή πρέπει να ωριμάσει και να υλοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός είπε συγκεκριμένα πράγματα. Ετοιμάστε προμελέτη με τεχνικό προϋπολογισμό και να πραγματοποιήσουμε μια σύσκεψη για να μπορούμε να το δρομολογήσουμε, ώστε να χρηματοδοτηθεί του χρόνου από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αυτή είναι η απάντηση που μας έδωσε”.

Νέα γήπεδα στον Αγιο Νικόλαο

Δύο νέα γήπεδα τένις θα γίνουν στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται και το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ με χρηματοδότηση από τη ΓΓΑ, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, λέγοντας ακόμα ότι υπάρχει σχεδιασμός για την αναβάθμιση του χώρου. Ηδη όπως είπε, έχει εκπονηθεί μελέτη για την κατασκευή αποδυτηρίων ποδοσφαίρου και τένις, ενώ θα γίνει με ΚΤΙΠ (Κτιριακές Υποδομές) και γήπεδο 7Χ7 με πλαστικό τάπητα τελευταίας γενιάς στο 1ο γυμνάσιο Μεσσήνης, το οποίο θα είναι έτοιμο προς χρήση τέλος Σεπτεμβρίου. Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην τοποθέτηση εξέδρας 145 θέσεων στα γήπεδα ποδοσφαίρου στον Αγιο Νικόλαο και στη Βαλύρα, όπου έγιναν και έργα στα αποδυτήρια, αλλά και τα σχέδια για πλήρη ανακατασκευή του τάπητα στην Ανδρούσα, στο φωτισμό στη Λογγά, ενώ αναμένονται και εργασίες για το χώρο κάτω από την εξέδρα στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης. Σε αθλητικά έργα αναφέρθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, δηλώνοντας ότι η Περιφέρεια είναι ευαίσθητη σε θέματα αθλητισμού και έχει αναλάβει δράσει, όσον αφορά το γήπεδο του Μεσσηνιακού, της ΕΠΣΜ, του Πλατύ, της Βαλύρας, του Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Μελιγαλά.