Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2015 11:46

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σύλλογος με βαρύ παρελθόν, θέλει ανάλογο μέλλον - Παρουσίασε τις ακαδημίες 4 τμημάτων

Γράφτηκε από τον
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σύλλογος με βαρύ παρελθόν, θέλει ανάλογο μέλλον - Παρουσίασε τις ακαδημίες 4 τμημάτων

Το πλάνο των ακαδημιών των τεσσάρων τμημάτων που διαθέτει ο σύλλογος παρουσίασε χθες ο Μεσσηνιακός.

Ο πρόεδρος Τάκης Στασινόπουλος τόνισε ότι ο Μ.Γ.Σ. μετρά 197 χρόνια ζωής. Ο στίβος "γεννήθηκε" το 1895, η ποδηλασία το 1899, το ποδόσφαιρο το 1909 και το βόλεϊ το 1928. Κάτι που δείχνει τη μεγάλη παράδοση, αλλά και τις προσδοκίες για καλύτερη συνέχεια, όπως φάνηκε από τα λεγόμενα ορισμένων από των προπονητών και παραγόντων που έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ομάδας. Απαντες τόνισε τη συστηματική δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες και ζήτησαν από τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια.
Το τμήμα στίβου εκπροσώπησαν οι Δημήτρης Πουλόπουλος, Ελένα Χαντζή και Βούλα Κορωνιού.
Το βόλεϊ οι Χρήστος Ζερίτης και Γωγώ Σουρή. Το ποδόσφαιρο οι Παναγιώτης Στάθης και Γιάννης Σπαντιδέας και την ποδηλασία ο Νικήτας Παναγιωτόπουλος.
Η. Ε. Χαντζή παρουσίασε το τεχνικό τιμ, τις ώρες των προπονήσεων και αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αθλητών στις πανελλήνιες διοργανώσεις.
Ο Χρ. Ζερίτης,  αφού επίσης παρουσίασε τους προπονητές στα τμήματα υποδομής, έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο λογότυπο των ακαδημιών (μια μπάλα βόλεϊ πάνω σ' ένα κράνος του Δαϊκλή) που αποτελεί έμπνευση του γνωστού καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Λούζη, γνωστού και ως skitsofrenis.
Από την πλευρά της,  η. Γ. Σουρή τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για να βρουν ώρες προπονήσεων και  για τα τμήματα μίνι και παγκορασίδες.
Ο Π. Στάθης (προπονητής UEFA B) σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα όπλα των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Μ.Γ.Σ. είναι η παράδοση και το γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα και ξεκαθάρισε ότι λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας δεν πληρώνουν οι γονείς συνδρομή. Συνεργάτες του είναι οι Βαγγέλης Μιχαλόπουλος και Γιάννης Σπαντιδέας (τεχνικός διευθυντής) με τον τελευταίο να ζητά από τον Σταύρο Παπαδόπουλο να δημιουργήσει γήπεδο με πλαστικό τάπητα, στο κομμάτι πίσω από το τέρμα.
Ο Ν. Παναγιωτόπουλος που εκπροσώπησε τον Κ. Νταβουτιάν λόγω υποχρεώσεων του προπονητή του Μ.Γ.Σ., είπε ότι στόχος δεν είναι να γίνουν τα παιδιά πρωταθλητές, αλλά να μάθουν να κυκλοφορούν στο δρόμο, να μάθουν τα οχήματα και το ποδήλατο και αν κάποιο παιδί μπορεί,να βοηθηθεί ώστε να προχωρήσει στη ποδηλασία.


Ο Δημήτρης Πουλόπουλος καταγγέλλει
Πετρο Παπαδόπουλο για ανεπίτρεπτη συμπεριφορά

Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο επί σειρά ετών προπονητής και παράγοντας του Μεσσηνιακού κατήγγειλε τον έφορο τμήματος στίβου του Ακρίτα Πέτρο Παπαδόπουλο (που ήταν παλαιότερα στο σύλλογο), για ανεπίτρεπτη συμπεριφορά.
" Θα ήθελα να καταγγείλω δημόσια τον έφορο του υπό ίδρυση τμήματος στίβου του Ακρίτα, γιατί ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί,  τον κ. Παπαδόπουλο. Ο οποίος με ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, καθισμένος στην κεντρική είσοδο του σταδίου, προσπαθεί δίνοντας υποσχέσεις να προσελκύσει και να στελεχώσει την ομάδα στίβου του υπό ίδρυση σωματείου του,  με αθλητές του αγωνιστικού τμήματος του συλλόγου, αλλά και των ακαδημιών. Στα πολλά χρόνια που ασχολούμαι με τον αθλητισμό, αλλά και ως μέλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ δεν το έχω συναντήσει αυτό και δεν περίμενα να γίνει στην πόλη μας. Ζήτησα από μέλος της διοίκησης του σωματείου πριν λίγο καιρό να σταματήσει αυτό το γεγονός, που είναι ανεπίτρεπτο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Γι' αυτό βρέθηκα στην ανάγκη και στη δύσκολη θέση να κάνω καταγγελίες για ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό.
Πολλοί ή μερικοί από αυτούς δεν έχουν καταλάβει το νόημα της ενασχόλησης τους, ειδικά με τον κλασικό αθλητισμό. Αυτό δεν είναι μέσα στις Ολυμπιακές αξίες, ούτε στα αθλητικά ιδεώδη, η προσέλκυση αθλητών από άλλα σωματεία της πόλης για να στελεχώσεις το δικό σου σωματείο  Η ανάπτυξη του στίβου απαιτεί προσπάθεια να φέρεις περισσότερα παιδιά στο στάδιο , από τα παιδιά εκείνα που είτε δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει ο αθλητισμός, είτε έχουν παρεκτραπεί".
Ακόμα ο κ. Πουλόπουλος είπε ότι ο Μεσσηνιακός έχει ένα πολυπληθέστατο τμήμα στίβου με εξαιρετικό τεχνικό τιμ, με επιτυχίες αθλητών σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θύμισε ότι από αυτό το τμήμα έχει περάσει και ο διεθνής Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ Σωκράτης Παπασταθόπουλος.
Τέλος, ευχαρίστησε τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας για τη συνεργασία και απάντησε ακόμα στις πρόσφατες καταγγελίες του Ακρίτα, όσον αφορά τη λειτουργία του σταδίου, αφού έχει διατελέσει στη διοίκηση τα τελευταία 30 χρόνια. "Η κεντρική πόρτα του ανοιχτού σταδίου έκλεισε, γιατί από εκεί οι γονείς που δεν γνωρίζουν από λειτουργία σταδίου, έβαζαν τους αθλητές τους  στον αγωνιστικό χώρο, περπατούσαν μέσα στο ταρτάν και δημιουργείτο έτσι πρόβλημα και στην εύρυθμη λειτουργία,  γιατί δεν μπορούσαν να γυμναστούν οι αθλητές, ενώ υπήρχε και πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ατύχημα. Ετσι λοιπόν πολύ σωστά ο πρόεδρος ζήτησε να κλείσει η κεντρική είσοδος και όλοι οι αθλητές και αθλήτριες των ακαδημιών και των 3 σωματείων που λειτουργούν εκεί να κατευθύνονται μέσω των διαφορετικών εισόδων στα σημεία που συγκεντρώνονται για να αρχίσει η προπόνηση".