Κυριακή, 11 Οκτώβριος 2015 17:01

Παίρνουν τις νίκες Αλβανία και Αλκορκόν

Γράφτηκε από τον

Τελευταία αγωνιστική για την προκριματική φάση του EURO 2016 σήμερα, και η Εθνικής μας ολοκληρώνει τη χειρότερη στιγμή στην ιστορία της με τον εντός έδρας αγώνα με τη Φινλανδία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από μία ντροπιαστική σειρά αγώνων, που τη βρίσκει τελευταία στον όμιλό της, χωρίς νίκη, έχοντας μάλιστα ηττηθεί δύο φορές από τη Ν. Φερόε και τη Β. Ιρλανδία, θέλει σήμερα να κλείσει τη μαύρη αυτή σελίδα, όσο το δυνατόν γίνεται πιο ανώδυνα, ώστε να μπει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 ανανεωμένη. Στο σημερινό πρόγραμμα βρίσκουμε εκτός από τους αγώνες των Εθνικών Ομάδων και αναμετρήσεις για τα πρωταθλήματα της Football League, της Β' Ισπανίας, της Β’ Ιταλίας, της Β’ Αγγλίας και της Β’ Νορβηγίας, ενώ δράση υπάρχει και στο Κύπελλο Χιλής.

Δυνατό σημείο το «Διπλό» της Αλβανίας

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά για το Στοίχημα με το δυνατό σημερινό σημείο που είναι το «Διπλό» της Αλβανίας κόντρα στην Αρμενία σε απόδοση 2.20. Η Αλβανία έχασε την ευκαιρία να οριστικοποιήσει την συμμετοχή της στο πρώτο Euro της ιστορίας της, καθώς έχασε με 2-0 εντός έδρας από την Σερβία, αλλά έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να το κάνει. Στο προηγούμενο ματς, με όλα τα εξωαγωνιστικά-εθνικιστικά, θέματα που είχαν προκύψει, μόνο στο ματς δεν είχαν το μυαλό τους οι Αλβανοί. Παρόλα αυτά, αν κερδίσουν αυτό το ματς, παίρνουν αυτόματα την πρόκριση ως δεύτεροι, αλλά αν φέρουν ισοπαλία, τότε χάνουν στην ισοβαθμία από την Δανία και μένουν εκτός. Οπότε για να γράψουν ιστορία, θέλουν μόνο νίκη. «Στο πρώτο παιχνίδι με την Αρμενία εντυπωσιάστηκα από την ποιότητά τους. Ειδικότερα από τον Μικιταριάν. Είναι ένας εξαιρετικός παίχτης. Γενικότερα, την θεωρώ μια πολύ καλή ομάδα. Πάντως ελπίζω να νικήσουμε για να κάνουμε χαρούμενους όλους τους Αλβανούς. Πιστεύω πως και η Αρμενία θα έχει σύντομα την ευκαιρία να κάνει κάτι παρόμοιο με εμάς, να διεκδικεί μια πρόκριση σε Euro. Δεν είμαι σίγουρος για τη νίκη. Μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο στη ζωή, ότι δεν ζούμε για πάντα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που έχουμε», τόνισε ο Τζιάνι Ντε Μπιάσι, ο τεχνικός της Αλβανίας.

 

Εντός έδρας «τρίποντο» για την Αλκορκόν

Μεταφερόμαστε στην Ισπανία, όπου για τη Segunda Division έχουμε επιλέξει τον «Άσσο» στην αναμέτρηση Αλκορκόν – Ουέσκα σε απόδοση 2.03. Άλμα κορυφής θα επιδιώξει η Αλκορκόν στο σημερινό ματς, αφού ενδεχόμενο τρίποντο θα τη φέρει ισόβαθμη στην 1η θέση με την Οσασούνα (και την Κόρδοβα, εφόσον κερδίσει κι αυτή στο σημερινό παιχνίδι της). Οι Μαδριλένοι έχουν μπει πολύ δυνατά στο φετινό πρωτάθλημα, με το σερί 4-1-2 στις επτά πρώτες αγωνιστικές να μοιράζει υποσχέσεις. Μάλιστα, εντός έδρας παραμένουν αήττητοι με δύο νίκες και μία ισοπαλία. Αναμένεται να "σφίξει τα δόντια" και να αγωνιστεί από την αρχή ο κεντρικός αμυντικός Τσεμά. Εν τη απουσία του Ντμίτροβιτς θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει σήμερα ο Ντάνι Χιμένεθ.

 

Προβάδισμα η Μπάρι

Από τη Β’ Ιταλίας έχουμε ξεχωρίσει τον «Άσσο» της Μπάρι στον εντός έδρας αγώνα με τη Λαντσιάνο σε απόδοση 2.00. Από δύο σερί νίκες προέρχεται η Μπάρι στο πρωτάθλημα. Μετά τα ισόπαλα αποτελέσματα κόντρα στις Βιτσέντζα (0-0 εκτός έδρας) και Πεσκάρα (0-0 εντός έδρας), αλλά και την ήττα από την Κροτόνε (4-1 εκτός έδρας), το συγκρότημα του Νικολά κατάφερε να αποσπάσει τους τρεις βαθμούς κόντρα στις Αβελίνο (2-1 εντός έδρας) και Λατίνα (2-1 εκτός έδρας). Κόντρα στη δεύτερη την προηγούμενη βδομάδα οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Σκάλια με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Οι «πετεινοί» δεν πτοήθηκαν, καταφέρνοντας να αντιστρέψουν το εις βάρος τους σκορ μέσα σε τέσσερα λεπτά λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90’. Πιο συγκεκριμένα ο Βαλιάνι ισοφάρισε στο 84’, ενώ ο Ντονάτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 88’. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης με τη Βίρτους Λαντσιάνο ο επιθετικός Ντε Λούκα είπε: «Δεν θα είναι μία εύκολη μάχη για εμάς. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να μας απασχολεί ο αντίπαλος, αλλά πως θα πάρουμε τη νίκη. Προερχόμαστε από δύο σερί νίκες, θα ήταν καλό να τις κάνουμε τρεις».

 

Με κάλυψη η νίκη της Πλίμουθ

Από το «Νησί» και συγκεκριμένα τη Β’ Αγγλίας κρατάμε το «Διπλό» Draw No Bet της Πλίμουθ κόντρα στη Νοτς Κάουντι σε απόδοση 2.03. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Πλίμουθ, ενώ αν ο αγώνας έρθει ισόπαλος τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. Το καθήκον της κόντρα στην Έξετερ έκανε η Πλίμουθ, επικρατώντας με 2-0 της αντίπαλου της και τσεκάροντας έτσι την πρόκριση για τους “16” του Λιγκ Τρόφι. Ακόμη μια καλή εμφάνιση για το συγκρότημα του Άνταμς που πέτυχε την τρίτη διαδοχική του νίκη, ενώ παρέμεινε αήττητο για έκτο σερί παιχνίδι. Στρέφει ξανά το βλέμμα της στο πρωτάθλημα, όπου θα προσπαθήσει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, με στόχο να επιστρέψει μόνη πρώτη στην κορυφή, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα που την έφεραν στην 2η θέση. Μετράει μόλις μια ήττα την φετινή σεζόν μακριά από την έδρα της, έχοντας πετύχει αντίθετα, τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία.

 

Με DNB η Αουντάξ Ιτιλιάνο

Κλείνουμε τα προγνωστικά ποδοσφαίρου με Κύπελλο Χιλής και το «Διπλό» Draw No Bet της Αουντάξ Ιτιλιάνο κόντρα στην Ουνιόν Εσπανιόλα σε απόδοση 2.38. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, καθώς σε όλες τις διοργανώσεις, έχουν μόλις μία ήττα στα τελευταία εννιά παιχνίδια με ρεκόρ (5-3-1). Στο τελευταίο τους ματς, νίκησαν 1-0 την Ουνιόν Εσπανιόλα για τα προημιτελικά του κυπέλλου και τώρα καλούνται να προφυλάξουν αυτό το σκορ. Πάντα το 1-0 υπέρ σου, είναι περίεργο στο πρώτο ματς, καθώς αν περιμένεις απλά να μην φας γκολ μπορείς να το πληρώσεις. Αν καταφέρεις να πετύχεις όμως κάποιο τέρμα τότε έχεις σχεδόν προκριθεί.

 

Σπουδαίο θέαμα το Ρεάλ – Βαλένθια

Στο Μπάσκετ τώρα ξεχωρίζει σήμερα η αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια όπου επιλέγουμε το Over 164 πόντους σε απόδοση 1.90. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας Ρεάλ ξεκινάει τη σεζόν με μια επιτυχία και μια αποτυχία. Πριν δύο εβδομάδες νίκησε δις την βραζιλιάνικη Μπαούρου και κατέκτησε το διηπειρωτικό αλλά λίγες μέρες μετά έπαθε «στραπάτσο» στον ημιτελικό του σούπερ-καπ από τη Μάλαγα με 93-78. Έπειτα έδωσε φιλικό αγώνα με τους Μπόστον Σέλτικς από τους οποίους ηττήθηκε 96-111. Στην φετινή Ρεάλ δεν έχουν αλλάξει πολλά αφού οι κύριοι εκφραστές της επιθετικής φιλοσοφίας του κόουτς Λάσο έμειναν δηλαδή οι ισπανική τετράδα Ροντρίγκεζ, Φερνάντεζ, Γιουλ και Ρέγες μαζί με τους Κάρολ, Νοσιόνι και Μασιούλις. Τρεις μεταγραφές έκανε, τον Τρέι Τόμπκινς από τη Νίζνι, τον Γουίλι Χερνανγκόμεζ που είχε στείλει δανεικό στη Σεβίλλη και τον Σουηδό Τζέφρι Τέιλορ. Φυσικά η Ρεάλ ξεκινάει το πρωτάθλημα με στόχο το νταμπλ και την Πέμπτη που μπαίνει στις υποχρεώσεις της Euroleague θα ψάξει το «repeat».

Η Βαλένθια είχε μια περίεργη χρονιά πέρσι αφού άλλαξε προπονητή και τα κενά των Ντόλμαν και Λαφαγέτ δεν καλύφθηκαν ποτέ. Τελικά κατάφερε και μπήκε στην τετράδα αποκλείοντας την Μπιλμπάο στα προημιτελικά των πλέι-οφ με μειονέκτημα έδρας και κόντεψε να προκριθεί στους τελικούς με αντίπαλο τη Ρεάλ. Η πλήρης αποτυχία ήταν στο Eurocup του οποίου ήταν η τροπαιούχος μια χρονιά πριν. Φέτος η χρονιά για την Βαλένθια ξεκινάει με νέο προπονητή, τον Πέδρο Μαρτίνεζ πρώην της Γκραν Κανάρια και πέρσι της Μανρέσα αλλά και με μία μεγάλη απώλεια, αυτή του Πάου Ρίμπας. Η πρώτη κίνηση που έγινε για να καλυφθεί η απουσία του Ρίμπας ήταν η έλευση του Σαν Εμετέριο από τη Λαμποράλ. Επιπλέον ήρθαν δύο πολύτιμοι αθλητές με καριέρα στην ACB πολλά χρόνια, ο Λουκ Σίκμα της Κανάριας και ο Στέφανσον της Μάλαγα και Σαραγόσα πιο πριν. Η Βαλένθια είναι ομάδα τετράδας και με τον Μαρτίνεζ στον πάγκο της μπορεί να το καταφέρει.

 

"Ξυπνάει" η Αρμάνι από την άμυνα

Στην Ιταλία η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται τη Βαρέζε και εμείς θα πάμε με το Under 154.5 σε απόδοση 1.90. Ήδη έχει απογοητεύσει η Αρμάνι αλλά είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο με νέο προπονητή και πολλούς νέους αθλητές. Τσιντσιρίνι, Σιμόν και Τζένκινς ήταν «άφαντοι» στην πρεμιέρα όμως ο Ρέπεσα περιμένει πολλά από αυτούς ενόψει και την πρεμιέρας της Euroleague τις επόμενες μέρες. Η Βαρέζε ήταν απογοητευτική με την Καζέρτα και προβλέπεται δύσκολη χρονιά με το ρόστερ που διαθέτει. Είναι προφανές από τα σκορ των ομάδων λοιπόν ότι βρίσκονται σε κακή κατάσταση κυρίως στον επιθετικό τομέα ίσως και λόγω ανετοιμότητας. Στα τρία επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει η Αρμάνι έχει παρουσιάσει τα σκορ 71-66 με την Βενέτσια, 80-68 ήττα από την Εμίλια και το 80-73 με την Τρέντο ενώ η Βαρέζε το 51-58 με την Καζέρτα. Μεγάλο φαίνεται το όριο των 154.5 πόντων που προσφέρεται και θα πάμε με το Under.

Κλείνουμε με ακόμα δύο προγνωστικά. Από τη Γερμανία επιλέγουμε το 1.5 της Μπραουνσβάιγκ με αντίπαλο τη Λούντβιγκσμπουργκ σε απόδοση 1.85 και το -11.5 της Ζενίτ επί της Ρίγα που πληρώνει 1.95 και την VTB League.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από το πρωί τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore.