Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2015 18:58

Προβάδισμα για ΠΑΟΚ και Aλκμάαρ

Γράφτηκε από τον

Η 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ διεξάγεται σήμερα και μας προσφέρει αρκετές επιλογές για στοιχηματισμό. Την ίδια στιγμή, αγωνιστική δράση έχουμε και στη Euroleague.

Εσείς μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα, αλλά παράλληλα να έχετε μία σφαιρική άποψη για τα εν γένει online τυχερά παιχνίδια, στα οποία περιλαμβάνονται και τα φρουτάκια.

Δυνατός στην Τούμπα ο Δικέφαλος

Ξεκινάμε τις σημερινές μας επιλογές με τον «1 DNB» του ΠΑΟΚ επί της Κράσνονταρ σε απόδοση 1.90 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Στις δύο αναμετρήσεις με την Κράσνονταρ θα κριθεί κατά ένα τεράστιο ποσοστό η πρόκριση ή όχι του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Δικέφαλος έκανε 2/2 ισοπαλίες στις πρώτες αγωνιστικές με Γκαμπάλα (0-0 εκτός) και Ντόρτμουντ (1-1 εντός), αν δεν κερδίσει σήμερα τότε είναι αναγκασμένος να ψάξει οπωσδήποτε το «τρίποντο» στη Ρωσία. Αήττητος στα τελευταία 7 ματς του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ (μαζί με τα προκριματικά), μετράει ρεκόρ 3-4-0, όλες οι νίκες του σημειώθηκαν εντός έδρας. Η Κράσνονταρ, από την πλευρά της, διαθέτει ρόστερ με εμπειρία, αξιοζήλευτη ποιότητα και προσωπικότητες, μπορεί να κάνει τη ζημιά σε πολλές ομάδες της Ευρώπης. Το έδειξε και στην πρεμιέρα των ομίλων, που έπαιξε στα ίσια την Ντόρτμουντ μέσα στη Γερμανία, ηττήθηκε με τα χίλια ζόρια 2-1, σ’ ένα ματς που ίσως να άξιζε την ισοπαλία. Συνέχισε με την πολύ δύσκολη εντός έδρας νίκη 2-1 επί της Γκαμπάλα και έτσι σήμερα είναι 2η στον όμιλο. Θεωρούμε, πάντως, ότι ο Δικέφαλος θα καταφέρει να εκμεταλλευθεί τη δύναμη της Τούμπας.

«Όπλο» η εμπειρία για την ΑΖ

Η πιο δυνατή σημερινή μας πρόταση είναι, βέβαια, ο «1 DNB» της Άλκμααρ επί της Άουγκσμπουργκ σε απόδοση 2.00. Με «όπλο» την πολύ μεγαλύτερη εμπειρία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Άλκμααρ θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις φετινές νίκες της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να παραμείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκού θεσμού για έκτη φορά στην ιστορία της. Οι Ολλανδοί έφυγαν στην πρεμιέρα με το ατυχές 3-2 από το Βελιγράδι, όμως το νικηφόρο 2-1 της 2ης αγωνιστικής επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο αποτέλεσε πηγή... ελπίδων και αυτοπεποίθησης. Οι Γερμανοί, από την πλευρά τους, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στα δύο πρώτα ματς για τη φάση των ομίλων, χάνοντας αρχικά με σκορ 3-1 στη Χώρα των Βάσκων και γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με το ίδιο σκορ από την Παρτιζάν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Πάντως, πρέπει να τονιστεί ότι η συνολική φετινή εικόνα τους δεν παραπέμπει σε κάτι καλό ενόψει του αποψινού ματς. Τρανή απόδειξη... η παρουσία στον «πάτο» της Μπουντεσλίγκα μετά το πέρας των πρώτων εννιά αγωνιστικών, με την Άουγκσμπουργκ να έχει συλλέξει μόλις πέντε βαθμούς.

Μπαίνουν γκολ στη Βαρσοβία

Συνεχίζουμε με το Over 2.5 γκολ στην αναμέτρηση της Λέγκια Βαρσοβίας με την Κλαμπ Μπριζ (απόδοση 1.90). Οι γηπεδούχοι δεν έχουν καταφέρει να πάρουν κάποιον βαθμό στις πρώτες δύο αγωνιστικές των ομίλων του Europa League. Στο πρώτο έχασαν 1-0 από τη Μίντιλαντ εκτός έδρας και στο δεύτερο από την Νάπολι εντός με 2-0. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν έχουν καταφέρει καν να σκοράρουν και γενικότερα είχαν κακή απόδοση και στα δύο ματς ενώ προέρχονταν από έξι συνεχόμενες νίκες στο Europa League. Πάρα πολύ άσχημα έχει ξεκινήσει η Κλαμπ Μπριζ την διαδικασία των ομίλων του Europa League, καθώς δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει ούτε βαθμό στα πρώτα δύο ματς, χάνοντας πρώτα με 5-0 από τη Νάπολι εκτός έδρας και μετά από την Μίντιλαντ εντός έδρας με 3-1. Έχει δεχθεί δηλαδή 8 τέρματα ενώ έχει βάλει μόνο ένα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι απόψε το μεταξύ τους παιχνίδι θα “ανοίξει”, με αποτέλεσμα να... οδηγηθούμε σε πολλά γκολ.

Ικανός ο Άγιαξ

Η τέταρτη σημερινή ποδοσφαιρική μας πρόταση είναι το «2 DNB» του Άγιαξ επί της Φενερμπαχτσέ σε απόδοση 2.40. Πήρε σπουδαία ισοπαλία εκτός έδρας η Φενερμπαχτσέ την περασμένη αγωνιστική κόντρα στη Σέλτικ, όπου επέστρεψε απ’ το καταστροφικό 2-0 του πρώτου ημιώρου με δύο γκολ του Φερναντάο. Χρήσιμος ο βαθμός, κρατά τους Τούρκους στο «παιχνίδι» της πρόκρισης, σήμερα όμως οφείλουν να κερδίσουν. Με φοβερές διακυμάνσεις η απόδοση των γηπεδούχων, μετρούν 2-2-2 στα τελευταία έξι ματς σε όλες τις διοργανώσεις, είναι απρόβλεπτοι και αυτό έχει κουράσει τον κόσμο και τη διοίκηση. Με 2/2 ισοπαλίες ξεκίνησε την παρουσία του στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ ο Άγιαξ. Κατάφερε να μη χάσει εντός έδρας απ’ τη Σέλτικ στην πρεμιέρα (2-2), σ’ ένα ματς που ισοφάρισε δύο φορές, ενώ την περασμένη αγωνιστική έμεινε στο εκτός έδρας 1-1 με τη Μόλντε. Ήταν καλύτερος απ’ τους Νορβηγούς, ισοφάρισε άμεσα στο 18’ το γκολ που δέχτηκε στο 7’, στη συνέχεια είχε την πρωτοβουλία και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Δεν έμειναν ικανοποιημένοι στον «Αίαντα» με την ισοπαλία, ψάχνουν τουλάχιστον μια νίκη στα δύο ματς με τη Φενερμπαχτσέ.

Σκοράρουν αμφότερες στο Πριγκιπάτο

Τέλος, επιλέγουμε το Goal / Goal στην αναμέτρηση της Μονακό με την Καραμπάκ, σε απόδοση 2.40. Must win το σημερινό ματς για τη Μονακό, αν θέλει να διατηρηθεί ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης. Μάλιστα, η μέτρια φετινή πορεία σε όλες τις διοργανώσεις καθιστά ακόμα πιο... έντονη τη σημασία της νίκης. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ δε «βγάζει» σε καμία περίπτωση τον περσινό εαυτό της, όντας εμφανώς αποδυναμωμένη σε επίπεδο ρόστερ (βλέπε αποχωρήσεις Μαρσιάλ, Κουρζάβα, Αμπντενούρ, Μπερμπάτοφ κλπ). Με ισοπαλίες συνδυάστηκαν για τους Μονεγάσκους οι δύο πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων, αμφότερες με σκορ 1-1 (με Άντερλεχτ εκτός και με Τότεναμ εντός). Η Καραμπάκ, από την πλευρά της, ξεκίνησε ως το μεγάλο αουτσάιντερ σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο, όμως μέχρι στιγμής δείχνει αξιόμαχη. Στην πρεμιέρα του "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" ευτύχησε να προηγηθεί στο 7ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Ρίτσαρντ, όμως η Τότεναμ έκανε την ανατροπή στη συνέχεια (3-1 το τελικό σκορ). Το νικηφόρο 1-0 επί της Άντερλεχτ της 2ης αγωνιστικής φέρνει, όμως, τους Αζέρους στη 2η θέση του πίνακα.

Βγάζει αντίδραση η Μακάμπι

Περνάμε στο μπάσκετ, όπου η δυνατή μας επιλογή είναι το χάντικαπ -4.5 πόντων για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μάλαγα, σε απόδοση 1.88. Απαράδεκτη η Μακάμπι την πρώτη αγωνιστική αλλά αυτό που παρουσίασε δεν είναι η αληθινή φετινή της εικόνα γιατί ξεκινάει με εξαιρετικό ρόστερ και είναι ομάδα ακόμα και για Final-4. Άλλωστε με την ΤΣΣΚΑ τα πράγματα είναι απλά, αν βολέψει το παιχνίδι για τη ρώσικη ομάδα τότε ο αντίπαλος θα περάσει άσχημο βράδυ. Απόψε υποδέχεται τη Μάλαγα και θέλει την πρώτη της νίκη. Η Μάλαγα επίσης δεν ήταν καλή στην πρεμιέρα αλλά τουλάχιστον νίκησε την Μπάμπεργκ καθαρά λόγω έδρας. Σε παρόμοια ματς τα προηγούμενα χρόνια το πλεονέκτημα πόντων ήταν +9.5 -  +10.5 για τη Μάλαγα. Σήμερα το βρίσκουμε +4.5 - +5 κυρίως λόγω της συντριβής που υπέστη η ισραηλινή ομάδα στη Μόσχα. Στη ΝΟΚΙΑ Arena η Μακάμπι γίνεται μια εντελώς διαφορετική ομάδα και απόψε είναι φυσικά το φαβορί. Ρότσεστι και Φάρμαρ ήταν καλοί στη Μόσχα οπότε σήμερα θα χρειαστούν βοήθεια από τους συμπαίκτες τους για να καταφέρουν την πρώτη νίκη. Εμπιστευόμαστε την έδρα και η επιλογή είναι Μακάμπι -4.5. Η δεύτερη επιλογή που μας προσφέρει η σημερινή αγωνιστική της Euroleague είναι το Over 164.5 πόντοι στην αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με την Κίμκι, σε απόδοση 1.90.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews των αγώνων της ημέρας, βρείτε τα προγνωστικά στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore.