Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2015 13:52

«Διπλό» η Κέρκυρα, με ψυχολογία ο ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον

Ήρεμα κινούνται οι ρυθμοί σε στοιχηματικό επίπεδο τη σημερινή ημέρα, η δράση είναι περιορισμένη. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν προκύπτουν ορισμένες έξυπνες επιλογές, τόσο απ’ το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα, όσο και απ’ αυτό του μπάσκετ.

Στήριγμα μας είναι η Κέρκυρα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την προβληματική Παναχαϊκή, ενώ για μια ακόμη Τετάρτη θα ασχοληθούμε με το στοίχημα μπάσκετ στο Eurocup και τις υποχρεώσεις των ΠΑΟΚ και Άρη.

Περνά απ’ την Πάτρα η Κέρκυρα

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας απ’ την αναμέτρηση της Παναχαϊκής με την Κέρκυρα, όπου επιλέγουμε το «διπλό» σε απόδοση 2.34. Σε πολύ κακή στιγμή έρχεται το σημερινό παιχνίδι για την Παναχαϊκή. Οι Πατρινοί βιώνουν μια απ’ τις χειρότερες καταστάσεις των τελευταίων ετών, καθότι οι παίκτες την περασμένη εβδομάδα έκαναν αποχή απ’ τις προπονήσεις, ενώ εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα οφειλόμενα. Η διοίκηση Τσιριμπή αποδεικνύεται ανήμπορη να ελέγξει τις εξελίξεις, μια εκ των οποίων ήταν η παραίτηση του Δημήτρη Σπανού απ’ την τεχνική ηγεσία. Ο έμπειρος προπονητής ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει, αυτή είναι ειλημμένη και έτσι μετά το φινάλε της σημερινής αναμέτρησης θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν. Ευκαιρία να βρεθεί μόνη της στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και μόλις στο -1 απ’ την πρωτοπόρο Λάρισα έχει σήμερα η Κέρκυρα. Οι Φαίακες ταξίδεψαν με πολύ καλή ψυχολογία στην Πάτρα, καθότι προέρχονται απ’ το εκτός έδρας 1-1 με τη Ζάκυνθο, αποτέλεσμα που τους άφησε ικανοποιημένους. Στο 1-1-1 το εκτός έδρας ρεκόρ της Κέρκυρας μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, τα παιχνίδια ήταν «ανοιχτά», χαρακτηριστικό είναι ότι σημειώθηκαν συνολικά 11 γκολ, δηλαδή πάνω από 3,5 γκολ μέσο όρο ανά ματς.

Κερδίζει η Ζάμπια

Μια ακόμη επιλογή προκύπτει απ’ το ποδόσφαιρο και αυτή είναι το «διπλό» της Ζάμπια επί του Σουδάν σε απόδοση 2.45. Γνωρίζοντας δύο ήττες με το ίδιο σκορ (2-0) από την Ουγκάντα το Σουδάν αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Πλέον στοχεύει μόνο στην πρόκριση σε βάρος της Ζάμπια στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη ζώνη της Αφρικής. Στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις που έδωσε το Σουδάν σε όλες τις διοργανώσεις κατάφερε να σημειώσει μόλις μία νίκη, αυτή κόντρα στη Σιέρα Λεόνε (1-0 εντός έδρας) στις 14 Ιουνίου του τρέχοντας έτους. Σε όλες τις υπόλοιπες υπέστη την ήττα. Με τη ψυχολογία στα ύψη, μετά την πρόκρισή της στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής σε βάρος της Μοζαμβίκης (νίκη με 3-0 εντός έδρας, ισοπαλία με 1-1 εκτός έδρας), η Ζάμπια ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη ζώνη της Αφρικής. Το συγκρότημα του Λουανταμίνα θα αντιμετωπίσει σε διπλές αναμετρήσεις το Σουδάν, έχοντας μικρό προβάδισμα για πρόκριση στον επόμενο γύρο. Εκτός αποστολής για προσωπικούς λόγους τέθηκε ο μέσος Λούνγκου της Ουράλ, ο οποίος θα είναι «παρών» στη δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων στις 15 Νοεμβρίου. Ο προπονητής της Ζάμπια συμπεριέλαβε και πάλι στις κλήσεις του τον αμυντικό Τσόνγκο.

Κουρασμένος ο Άρης

Πάμε στο Eurocup, εκεί όπου επιλογή μας είναι το -6,5 της Μπάνβιτ στην αναμέτρηση με τον Άρη, το οποίο βρίσκουμε σε απόδοση 1.93. Στην Μπαντίρμα η Μπάνβιτ του 1-3 υποδέχεται τον Άρη του 3-1. Η Μπάνβιτ δεν τα έχει πάει καλά μέχρι σήμερα αφού έχει ηττηθεί στην Ποντγκόριτσα και εντός από την Ούνιξ ενώ ο Άρης είναι εξαιρετικός με highlight τη νίκη του στο Καζάν. Απόψε η Μπάνβιτ είναι το ξεκάθαρο φαβορί όχι γιατί θεωρητικά είναι ισχυρότερη ομάδα, με πλουσιότερο ρόστερ, αλλά επειδή ο Άρης ήδη δείχνει σημάδια κούρασης μετά το φορμάρισμα που πέρασε τις πρώτες εβδομάδες της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Το δεύτερο ημίχρονο με την αδύναμη Στεάουα και όλο το ματς με τα Τρίκαλα το Σάββατο έδειξαν ότι έλειψε η «φρεσκάδα» των παιχτών του Άρη. Το φαινόμενο αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί το σύνολο των παιχτών του Άρη δεν έχει συνηθίσει να δίνει δυνατούς αγώνας Σάββατο-Τετάρτη. Η Μπάνβιτ αντιθέτως τώρα παίζει το καλύτερο μπάσκετ και στον αγώνα με την Ούλκερ ήταν στην διεκδίκηση μέχρι που δέχθηκε ένα σερί στις αρχές της τετάρτης περιόδου. Καλύτερη ομάδα η Μπάνβιτ λοιπόν και έχει μεγάλη ευκαιρία να κάνει μια εύκολη νίκη απέναντι στον κουρασμένο Άρη.

Με ψυχολογία ο ΠΑΟΚ

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας με την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Λιέτουβος Ρίτας, όπου επιλέγουμε νίκη για τον Δικέφαλο σε απόδοση 2.10. ΠΑΟΚ και Λιέτουβος Ρίτας είναι ισόβαθμοι με 1-3 και απόψε αναμετρώνται στην Πυλαία σε έναν αγώνα που θα κρίνει πολλά για την περαιτέρω πορεία τους στην διοργάνωση. Αν θεωρήσουμε ότι η Σζολνόκι δεν πρόκειται να προκριθεί τότε ΠΑΟΚ και Ρίτας θα «κυνηγήσουν» την τέταρτη θέση του ομίλου Ε θεωρώντας δεδομένες τις τρεις πρώτες για τις Μπεσίκτας, Άβτοντορ και Ζενίτ. Στον ΠΑΟΚ έχουν γίνει ήδη μια σημαντική αλλαγή με την προσθήκη του Σχορτσιανίτη και εκτός από το δεύτερο ημίχρονο με την Άβτοντορ, έπαιξε εξαιρετικά με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο ηττήθηκε στην παράταση σε «δικό» του ματς και ήταν πολύ καλός με το Ρέθυμνο. Ο Σχορτσιανίτης έδωσε τον πρώτο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Ρέθυμνο και ήταν πολύ καλός με 12 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής και είναι δεδομένο ότι ο κόουτς Μαρκόπουλος περιμένει μεγάλη βοήθεια από τον διεθνή σέντερ. Η Ρίτας παίζει απαράδεκτο μπάσκετ, έχει καταφέρει το «καταπληκτικό» να έχει ηττηθεί πολύ εύκολα και στους τρεις εντός έδρας αγώνες που έχει δώσει στο Eurocup, με Μπεσίκτας, Ζενίτ και Άβτοντορ. Ακόμα και το Σάββατο κόντεψε να ηττηθεί από την Βιτάουτας και «καθάρισε» στο τελευταίο λεπτό. Εκτός από βαθμολογικής ανάγκης ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ψυχολογική ανάταση και οι αλλαγές που έγιναν έχουν αλλάξει το κλίμα στην ομάδα.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα προγνωστικά των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.