Δευτέρα, 23 Μάιος 2016 13:55

Ημέρα γηπεδούχων σε Σουηδία και Ισλανδία

Γράφτηκε από τον
Ημέρα γηπεδούχων σε Σουηδία και Ισλανδία

 

Χαλαροί οι σημερινοί ρυθμοί στο ποδοσφαιρικό κουπόνι, με τις δύο αναμετρήσεις για τα πλέι οφ της Σούπερλιγκ να μαγνητίζουν το ενδιαφέρον. Δε θα μας απασχολήσουν στοιχηματικά τα ματς σε Νέα Σμύρνη και Λεωφόρο, καθώς οι επιλογές μας προκύπτουν απ’ τη Βόρεια Ευρώπη. Πριν περάσουμε στα προγνωστικά, σας υπενθυμίζουμε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά previews των αγώνων και να ενημερώνεστε για τα πάντα γύρω απ’ το πάμε στοίχημα.

 

Εύκολη νίκη για Γκέτεμποργκ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Γκέτεμποργκ – Χάμαρμπι, όπου επιλέγουμε το χάντικαπ -1 γκολ της Γκέτεμποργκ σε απόδοση 2.27 (Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Γκέτεμποργκ με με δύο γκολ διαφορά και πάνω. Αν η Γκέτεμποργκ κερδίσει με ένα γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Είναι σε περίεργη κατάσταση η Γκέτεμποργκ και το έδειξε και μεσοβδόμαδα κόντρα στη Νόρκεπινγκ. Έκανε μια μάλλον μέτρια προς κακή εμφάνιση, έσωσε την ισοπαλία με γκολ στο 87’, θα μπορούσε πολύ εύκολα να έχει χάσει. Ο κόσμος αποδοκίμασε για ακόμη μια φορά, αφού είδε την ομάδα του να μένει για δεύτερη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη και να υποχωρεί στην 7η θέση της βαθμολογίας με 15 πόντους, στο -8 απ’ την κορυφή. Στο 4-3-3 το ρεκόρ των γηπεδούχων στις πρώτες 10 αγωνιστικές, όπου οι μόλις τέσσερις νίκες δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Επιστρέφουν οι Ρίεκς (Μέσος, 6,2) και Αλεσάαμι (Αμυντικός, 9/0), ωστόσο σήμερα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας και την κούραση. Στον αντίποδα, μακριά από τις επιτυχίες και τον καλό της εαυτό έμεινε και την προηγούμενη αγωνιστική η Χάμαρμπι, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας 2-3 απ’ τη Μάλμε. «Πλήρωσε» για ακόμη μια φορά την τραγική αμυντική λειτουργία της, έχει δεχτεί πλέον 19 γκολ σε 10 ματς, διαθέτει την τέταρτη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Παρέμεινε για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη (0-3-3) και παρότι δεν παίζει κακό ποδόσφαιρο, βρίσκεται στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα, με δέκα πόντους στη συλλογή της. Πιστεύουμε στην αντίδραση της Γκέτεμποργκ, που είναι σαφώς ανώτερη ομάδα.

Άσσος με κάλυψη για Στιάρναν

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας με την αναμέτρηση Στιάρναν – Χαφνάρφιoρντουρ, όπου επιλέγουμε το 1 DNB σε απόδοση 2.10 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Να εκμεταλλευτεί ιδανικά τη χθεσινή γκέλα της Όλαφσβικ θέλει η Στιάρναν προκειμένου να διατηρηθεί μόνη πρώτη στην κορυφή, ψάχνοντας σήμερα το καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στη Χαφνάρφιορντουρ. Βρέθηκε μακριά από τον καλό της εαυτό την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς περιορίστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας με τη Ρέικιαβικ (1-1). Βρέθηκε μάλιστα στο 5’ μπροστά στο σκορ χάρη σε τέρμα του Σίγκουρσον, ωστόσο, δεν μπόρεσε να “κλειδώσει” τη νίκη. Παραμένει αήττητη μετά το πέρας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών, μετρώντας τρεις νίκες και μια ισοπαλία, ενώ διαθέτει και την παραγωγικότερη επίθεση. Δυνατή στην έδρα της έχει κάνει το “2Χ2” και ψάχνει και σήμερα κάτι ανάλογο. Στον αντίποδα, τρεις πολύτιμους βαθμούς από τη δυνατή Φιόλνιρ κατάφερε να αποσπάσει η Χαφνάρφιoρντουρ, επικρατώντας με 2-0 της αντιπάλου της την προηγούμενη αγωνιστική. Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για το συγκρότημα του Γκούντιοσον, που μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών μετράει τρεις νίκες και μια ήττα στο πρωτάθλημα. Μόλις στο -1 η διαφορά της από την κορυφή, με τη Χαφνάρφιορντουρ να καλείται να φανεί αντάξια των περιστάσεων κόντρα στην ισχυρή Στιάρναν με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα. Δίνουμε προβάδισμα στην έδρα.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ