Τρίτη, 24 Μάιος 2016 16:11

Άσσοι από Ιταλία και Ισπανία

Γράφτηκε από τον
Άσσοι από Ιταλία και Ισπανία

 

 

Οδεύουμε προς το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο (28/05). Σήμερα θα μας απασχολήσουν στοιχηματικά οι αγώνες σε Β’ Ισπανίας και Β’ Ιταλίας, ενώ επιλογές προκύπτουν και απ’ το μπάσκετ.

 

Κερδίζει η Μαγιόρκα

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Μαγιόρκα – Έλτσε, όπου επιλέγουμε τον Ασσο σε απόδοση 2.00. Μονόδρομος η νίκη για αμφότερες τις αντιπάλους στο ματς του «Ιμπεροστάρ», με τους στόχους να είναι εντελώς διαφορετικοί. Η γηπεδούχος Μαγιόρκα συνεχίζει να «παίζει με τη φωτιά», καθώς η ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τη Χιρόνα διατήρησε το ισχυρό φλερτ με τη ζώνη του υποβιβασμού. Οριακά εκτός του «υπογείου» βρίσκονται οι νησιώτες, λόγω του πλεονεκτήματος στην τριπλή ισοβαθμία με τη 18η Αλμερία και τη 19η Πονφεραντίνα. Μόλις μία νίκη μετρά η ομάδα στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (1-2-4), το θετικό ενόψει του σημερινού ματς είναι ότι παραμένει αήττητη στα επτά τελευταία εντός (3-4-0). Η Έλτσε, από την πλευρά της, βρίσκεται στο -3 από τη ζώνη των πλέι οφ και χρειάζεται να… φορτσάρει στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, αν θέλει να πετύχει το στόχο της. «Πληγή» για τους Ανδαλουσιάνους οι πολλές ισοπαλίες, με το ατυχές 3-1 του Σαββάτου από την Κόρδοβα να παίρνει τη σκυτάλη από τέσσερα διαδοχικά ισόπαλα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, βέβαια, ήταν η πρώτη ήττα στις τελευταίες 12 αγωνιστικές (3-8-1). Στο 1-4-3 το σερί στα οκτώ τελευταία εκτός (0-4-1 στα πέντε τελευταία εκτός). Θα στηρίξουμε τον Άσσο.

Μπορεί τη νίκη η Τσεζένα

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Τσεζένα – Σπέτσια, όπου θα επιλέξουμε τον Άσσο σε απόδοση 2.38. Στη μάχη των πλέι οφ ανόδου ρίχνονται Τσεζένα και Σπέτσια απόψε στην έδρα της πρώτης. Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την πρώτη φάση της μίνι διοργάνωσης του πρωταθλήματος. Το συγκρότημα του Ντράγκο πήρε το πλεονέκτημα έδρας καθώς τερμάτισε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μία πάνω από την αντίπαλό της (+2 βαθμοί), συγκεντρώνοντας συνολικά 68 βαθμούς (19 νίκες, έντεκα ισοπαλίες, 12 ήττες/ 57-37 τα γκολ). Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν εκτός έδρας με 2-1 της Αβελίνο. Ισχυρή στο γήπεδο της η Τσεζένα, στις 21 συνολικά εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε για το πρωτάθλημα σημείωσε 16 νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες (40-12 τα γκολ). Απ’ την άλλη, έστω κι αν δυσκολεύτηκε, η Σπέτσια κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ ανόδου, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση με 66 βαθμούς (17-15-10/47-45 τα γκολ). Στην πρώτη φάση της μίνι διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Σπέτσια, της οποίας δεν κατάφερε να επικρατήσει στις δύο αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα (βαριά ήττα με 5-1 εκτός έδρας, 1-1 εντός έδρας).

Με το Over 176.5 στη Μόσχα

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας με την αναμέτρηση Κίμκι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου θα επιλέξουμε το Over 176.5 σε απόδοση 1.83. Στην έδρα της Κίμκι δίνεται η συνέχεια της σειράς και η γηπεδούχος παίζει με την πλάτη στον τοίχο αφού αρκεί μία νίκη στην ΤΣΣΚΑ για να προκριθεί στους τελικούς. Η Κίμκι έχασε την ευκαιρία για «σπάσιμο» έδρας στον πρώτο αγώνα που ήταν αμέσως μετά από την κατάκτηση της Euroleague από την ΤΣΣΚΑ, αλλά υπέστη ανατροπή στην τελευταία περίοδο. Φυσικά η ποιότητα του ρόστερ της Κίμκι της δίνει την δυνατότητα να μειώσει τη σειρά απόψε, να ισοφαρίσει μεθαύριο και να πάει σε πέμπτο ματς που θα κριθούν τα πάντα. Αφήνουμε το +2.5 της γηπεδούχου για ενδεχόμενη καλύτερη τιμή στο Live και θα πάμε με το Over 176.5 που είναι ένα όριο που έχει ξεπεράσει το ζεύγος στα πέντε από τα έξι ματς που έχουν αναμετρηθεί φέτος, 100-93 και 85-96 στην κανονική περίοδο της VTB, 91-89 και 108-98 για το ΤΟΡ-16 της Euroleague, 99-87 στο πρόσφατο ενώ στο μοναδικό που δεν ξεπεράστηκε ήταν το 86-83 του πρώτου αγώνα των πλέι-οφ που απλά «έσπασε» λόγω λεπτομερειών. Επιλογή λοιπόν το Over 176.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.