Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2016 13:59

Για... κούπα Αγγλία και Πορτογαλία, με το... δεξί η Γαλλία

Γράφτηκε από τον

 

Πρεμιέρα απόψε στο Euro με τη Γαλλία να υποδέχεται τη Ρουμανία (10 μ.μ.). Η οικοδέσποινα είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου (3.35 η τιμή πλέον στον ΟΠΑΠ).

Aπό κοντά και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία (3.75), ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Ισπανία (5.80) που έχει πάρει τα δύο τελευταία Euro. Τρίτη σερί κατάκτηση δεν έχει σημειωθεί  μέχρι σήμερα, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι Γαλλία και Γερμανία (αν βγουν και οι δύο πρώτες στον όμιλο) διασταυρώνονται στα ημιτελικά.

Οι μπουκ γνωρίζουν ότι ο κόσμος ποντάρει στα δυνατά χαρτιά και έχουν προσαρμόσει ανάλογα τις αποδόσεις. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι σε κάθε διοργάνωση υπάρχει και μια ομάδα έκπληξη. Γι' αυτή της  Γαλλίας, πολύς ντόρος γίνεται για το Βέλγιο που διαθέτει ποιοτικό ρόστερ και μπορεί να φθάσει ψηλά. Εμείς θα ρισκάρουμε με μια παραδοσιακή δύναμη, που δεν έχει φθάσει όμως ποτέ ούτε καν στην... πηγή και ένα δυνατό αουτσάιντερ.

Ο λόγος για την Αγγλία και την Πορτογαλία (φωτό). Η πρώτη διαθέτει εξαιρετικούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έβγαλαν μάτια φέτος με την Τότεναμ και την πρωταθλήτρια Λέστερ και η Πορτογαλία έναν σοβαρό προπονητή (Σάντος) και τον σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο 7.50 προσφέρεται να κατακτήσει το τρόπαιο η Αγγλία και στο 14 η Πορτογαλία. Εφόσον περάσουν ως πρώτες από τον όμιλο, θα έχουν βατό αντίπαλο για τα προημιτελικά και στους "8" θα ανταμώσουν μεταξύ τους, οπότε μία από τις δύο θα φθάσει στους τέσσερις, εκεί όπου είναι πιθανό να βρουν την Ισπανία. Υψηλότατο σίγουρα εμπόδιο, αλλά όχι ανυπέρβλητο.

Οσον αφορά τη σημερινή μέρα,  η Γαλλία έχει να αντιμετωπίσει ουσιαστικά μόνο το άγχος της πρεμιέρας και το "κλειδί" είναι ένα γρήγορο γκολ. Εφόσον προηγηθεί στο ημίχρονο, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για μια άνετη νίκη, μιας και οι Ρουμάνοι στα προκριματικά σκόραραν με το σταγονόμετρο. Το όβερ πληρώνει καλύτερα από τον άσο.

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΑ 7.50 ή ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 14.00

ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  όβερ 1.85