Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2016 18:55

Ποια θα είναι η νέα... Ελλάδα;

Γράφτηκε από τον
Ποια θα είναι η νέα... Ελλάδα;

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ και για πολλούς τώρα αρχίζει το... Euro, τα νοκ - άουτ δηλαδή ματς.

Στους "16" βλέπουμε παραδοσιακές δυνάμεις, όπως Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, αλλά και ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια χαρακτηρίζονταν βατοί αντίπαλοι για την εθνική ομάδα (όπως Ουγγαρία, Β. Ιρλανδία). Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι στο ένα ταμπλό βρίσκονται όλα τα μεγαθήρια και στο άλλο τα αουτσάιντερ. Ετσι - όπως γράψαμε και χθες - μία ομάδα έκπληξη θα φθάσει σίγουρα φέτος στον τελικό της 10ης Ιουλίου. Στον αντίποδα μόνο μία από  Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία θα μπορέσει να διεκδικήσει το τρόπαιο. Στο δρόμο για τα προημιτελικά, η Ισπανία θα παίξει με την Ιταλία, η Γερμανία με τη Σλοβακία, η Γαλλία με την Ιρλανδία και η Αγγλία με την Ισλανδία. Εφόσον προκριθούν τα φαβορί θα παίξουν μεταξύ τους, η Γερμανία με Ισπανία ή Ιταλία και η Γαλλία με την Αγγλία και οι νικητές θα ανταμώσουν στον ημιτελικό. 

Στο άλλο ταμπλό τα ζευγάρια είναι Ελβετία - Πολωνία, Κροατία - Πορτογαλία, Ουαλία - Β. Ιρλανδία και Ουγγαρία - Βέλγιο. Αν υποθέσουμε ότι περνάνε στους "8" Πολωνία, Κροατία ή Πορτογαλία, Ουαλία και Βέλγιο, θα έχουμε στη συνέχεια Πολωνία - Κροατία ή Πορτογαλία και Ουαλία - Βέλγιο και από αυτές θα βγει το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού.

 

Για ορισμένους ο νικητής από το Κροατία - Πορτογαλία θα πάει τελικό, αλλά ουδείς μπορεί να ξεγράψει το ποιοτικό Βέλγιο ή την Πολωνία. Για να δούμε λοιπόν ποια θα είναι η νέα... Ελλάδα σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, διότι μην ξεχνάμε ότι κάθε 12 χρόνια έχουμε και μια έκπληξη. Το 1992 ήταν η Δανία που μάζεψαν τους παίκτες από τις παραλίες, το 2004 η πατρίδα μας και το 2016...;