Σάββατο, 25 Ιούνιος 2016 14:28

Tώρα αρχίζει το… Euro

Γράφτηκε από τον

Μετά από δύο μέρες ξεκούρασης, ξεκινά από σήμερα το πραγματικό για πολλούς Euro.

Τα νοκ - άουτ δηλαδή ματς, όπου το μόνο που μετρά είναι η νίκη και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Η αρχή γίνεται από το "Ζοφρουά Γκισάρ", εκεί όπου η Ελβετία θα αντιμετωπίσει την Πολωνία. Αμφότερες πήραν τη δεύτερη θέση στον όμιλό τους και μοιράστηκαν τους βαθμούς με τα φαβορί (0-0 Ελβετία - Γαλλία, 0-0 Πολωνία - Γερμανία). Ενα ακόμα κοινό στοιχείο ότι σκόραραν από δύο φορές και βρίσκονται στο εύκολο ταμπλό του τουρνουά, όπου απουσιάζουν τα μεγαθήρια. Με άλλα λόγια και στις δύο ομάδες δίνεται η ευκαιρία να διακριθούν. 

Το σετ των αποδόσεων (2.80 - 2.75. - 2.45) δείχνει ότι ο νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ενα γκολ ενδεχομένως και να είναι αρκετό. Εκτιμώ ότι η Πολωνία διαθέτει πιο αξιόπιστη άμυνα (δεν έχει δεχτεί γκολ), αλλά και έναν σπουδαίο επιθετικό που δύσκολα θα μείνει ξανά άσφαιρος.

Ο Λεβαντόφσκι αγνοεί τα γκολ στα τρία πρώτα ματς και ήρθε η ώρα να κάνει "σεφτέ" και να οδηγήσει την Πολωνία στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 

Λίγη ώρα αργότερα στις 7 μ.μ. στο "Παρκ ντε Πρενς" θα αναμετρηθούν η Ουαλία με τη Β. Ιρλανδία. Η Ουαλία άφησε δεύτερη στον όμιλο την Αγγλία και πίσω της ακόμα Σλοβακία και Ρωσία. Στον αντίποδα η Β. Ιρλανδία προκρίθηκε ως καλύτερη τρίτη πίσω από Γερμανία, Πολωνία και μπροστά από την Ουκρανία. Και σε αυτό το ζευγάρι υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και δίψα για την πρόκριση. Η Ουαλία όμως έχει καλύτερους παίκτες και φυσικά τον Μπέιλ, ο οποίος έχει σκοράρει σε όλα τα ματς και είναι από τους παίκτες που μπορούν με μια ενέργεια να κρίνουν ένα παιχνίδι.  Η λογική λέει ότι η Β. Ιρλανδία θα κλειστεί στο μισό του γηπέδου και θα ψάξει το γκολ στην αντεπίθεση ή σε κάποιο στημένο. Δεν νομίζουμε όμως να αντέξει μέχρι το τέλος στην πίεση των Ουαλών. 

Την Κυριακή στις 10 μ.μ. στο "Σταντ ντε Τουλούζ" θα παίξουν η Ουγγαρία με το Βέλγιο, με την πρώτη να είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, παρότι πήρε την 1η θέση σε όμιλο με Πορτογαλία, Αυστρία και Ισλανδία.  Το Βέλγιο την πάτησε στην πρεμιέρα με τους Ιταλούς, αλλά νίκησε στη συνέχεια Ιρλανδία, Σουηδία και κατέκτησε τη 2η θέση.

Σε ατομικό επίπεδο έχει μεγάλη διαφορά από την Ουγγαρία και περιμένω να το δείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα είναι εύκολο ματς, μιας και ο αντίπαλός τους έχει κάνει ήδη υπέρβαση και δεν έχει πλέον να χάσει τίποτα. 

ΠΡΟΤΑΣΗ

536. Ελβετία - Πολωνία 2 2.45

537  Ουαλία - Β. Ιρλανδία 1 1.85

 

541. Ουγγαρία - Βέλγιο 2 1.50