Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2016 13:22

Στήριξη σε Κροατία και Αυστρία

Γράφτηκε από τον

Συνεχίζονται σήμερα οι αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Εμείς καταλήξαμε σε ζευγάρι επιλογών από τις συναντήσεις Κροατία – Τουρκία και Γεωργία – Αυστρία. Μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε, μεταξύ άλλων, να ενημερωθείτε για την εξέλιξη των αγώνων σε πραγματικό χρόνο, στην κατηγορία livescore.

Με χάντικαπ η Κροατία

Ξεκινάμε από την αναμέτρηση της Κροατίας με την Τουρκία, όπου επιλέγουμε το -1 Ασιατικό χάντικαπ για τους Κροάτες, σε απόδοση 2.00 (Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Κροατίας με δύο γκολ διαφορά και πάνω. Αν η Κροατία κερδίσει με ένα γκολ διαφορά, τότε το ποντάρισμα επιστρέφεται). Με θετικό τρόπο θέλει να ξεκινήσει η Κροατία τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, αν και είναι αναγκασμένη να δώσει το σημερινό ματς (και το επόμενο εντός έδρας) χωρίς κόσμο (τιμωρημένη). Οι Κροάτες απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο στη φάση των ομίλων του EURO 2016 και πήραν μία δικαιότατη πρόκριση στους «16» με σερί δύο νικών και μίας ισοπαλίας. Μεταξύ άλλων επικράτησαν και της σημερινής αντιπάλου με 1-0. Στους «16», όμως, βρήκαν απέναντί τους την «πονηρή» Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, η οποία κατάφερε να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση και να πάρει εκεί την πρόκριση. Χωρίς τον Νταρίο Σρνα θα πορεύεται από εδώ και στο εξής η Κροατία, καθώς ο εμβληματικός αρχηγός ανακοίνωσε την απόσυρσή του μετά το τέλος του EURO. Νέος «κάπτεν» θα είναι ο Λούκα Μόντριτς. Αποστολή 23 ατόμων είχε καταρτίσει αρχικά ο Κάτσιτς για το σημερινό ματς, όμως έπεσαν θύματα τραυματισμού οι Σούμπασιτς (ΤΕ) και Πίβαριτς (ΑΜ) και θα απουσιάσουν.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, έδειξε ξεκάθαρα στα γήπεδα της Γαλλίας ότι… υπάρχει πρόβλημα. Αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, γνωρίζοντας τις ήττες από Κροατία (1-0) και Ισπανία (3-0) και κερδίζοντας μόνο την Τσεχία με 2-0. O Τερίμ -παρέμεινε στον πάγκο της, αλλά ξεκίνησε να αμφισβητείται, πράγμα… πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του- αποφάσισε να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ μετά την αποτυχημένη παρουσία στο EURO, αφήνοντας εκτός αποστολής από το σημερινό ματς πολλά αστέρια της ομάδας. Ξεχωρίζει ο αποκλεισμός του εξτρέμ Αρντά Τουράν, ενώ «εκτός» έμειναν, επίσης, οι Μπουράκ Γιλμάζ (ΕΠ), Ινάν (ΜΕ), Ερκίν (ΑΜ), Μπαλτά (ΑΜ) και Γκιονούλ (ΑΜ). Την παρθενική συμμετοχή με το εθνόσημο διεκδικούν ο κίπερ Τεκίν, οι αμυντικοί Αϊχάν και Ογκούζ και ο μέσος Τσιγκέρτσι. Σημειώνουμε, τέλος, ότι από την αρχική 28μελή αποστολή έπεσε θύμα τραυματισμού ο μέσος Οζιακούπ, ενώ ο επιθετικός Ουνάλ είναι αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή, αφήνοντας τον Τοσούν ως μοναδικό «καθαρόαιμο» φορ. Πιστεύουμε ότι οι Κροάτες θα φτάσουν σήμερα σε μία άνετη νίκη.

Κερδίζουν οι Αυστριακοί

Η δεύτερη σημερινή μας επιλογή είναι το Διπλό της Αυστρίας επί της Γεωργίας σε απόδοση 2.00. Την προσπάθειά της για εξασφάλιση ενός εισιτήριου στα τελικά μίας μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεκινάει η Γεωργία. Το ομοσπονδιακό συγκρότημα του Βάις, ο οποίος πρόκειται να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του, κληρώθηκε στον 4ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, παρέα με τις Αυστρία, Μολδαβία, Ιρλανδία, Σερβία και Ουαλία. Η Γεωργία, μαζί με τη Μολδαβία, αποτελούν τα δύο μεγάλα αουτσάιντερ για κατάκτηση μίας από τις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου. Έξι φιλικές αναμετρήσεις έδωσε η Γεωργία από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι τις αρχές Ιουλίου του τρέχοντος έτους, στις οποίες σημείωσε μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Αν και ξεκίνησε με υψηλές βλέψεις, η πορεία της Αυστρίας στην τελική φάση του EURO 2016, ήταν πέρα για πέρα αποτυχημένη. Το ομοσπονδιακό συγκρότημα του Κόλερ τερμάτισε στην τελευταία θέση του 6ου ομίλου, πίσω από τις Ουγγαρία, Ισλανδία και Πορτογαλία, συγκεντρώνοντας μόλις ένα βαθμό (μία ισοπαλία, δύο ήττες/ 1-4 τα γκολ). Στην τελευταία αναμέτρηση που έδωσε δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ισλανδίας, από την οποία ηττήθηκε με 2-1. Θεωρούμε, πάντως, ότι απόψε οι Αυστριακοί θα φύγουν με το διπλό από τη Γεωργία.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.