Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 17:13

Over 2.5 στο Άμστερνταμ

Γράφτηκε από τον
Over 2.5 στο Άμστερνταμ

Ημέρα Europa League η σημερινή και το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετές σημαντικές αναμετρήσεις. Στη «μάχη» της πρόκρισης είναι όλες οι ελληνικές ομάδες, με τον Ολυμπιακό όμως να φαίνεται ότι έχει τις περισσότερες ελπίδες απ’ όλους.

Δράση έχουμε και στην Ευρωλίγκα, απ’ όπου επίσης προκύπτουν προτάσεις στοιχήματος.

«Ανοιχτό» ματς στο Άμστερνταμ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά Europa League με την αναμέτρηση Άγιαξ – Παναθηναϊκός, όπου επιλέγουμε το Over 2.5 σε απόδοση 1.90. Με το μυαλό στην επόμενη φάση βρίσκεται ήδη ο Άγιαξ, που έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση και μπορεί να παρουσιαστεί πιο… χαλαρός απόψε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο «Αίαντας» μετράει ρεκόρ 3-1-0, είναι στο +5 απ’ τη δεύτερη θέση και αν κερδίσει και σήμερα θα εξασφαλίσει και την πρωτιά. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και με ισοπαλία, αρκεί την ίδια στιγμή η Σταντάρ Λιέγης να μην κερδίσει εκτός έδρας τη Θέλτα. Η μη αναγκαιότητα νίκης δίνει σήμερα τη δυνατότητα στο Πέτερ Μπος να παρατάξει παντελώς εναλλακτική ενδεκάδα, με δεδομένο μάλιστα ότι η «μάχη» με τη Φέγενορντ στο ολλανδικό πρωτάθλημα είναι πολύ έντονη. Αήττητος ο «Αίαντας» στα τελευταία 16 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (13-3-0), προέρχεται απ’ το εμφατικό 5-0 επί της Ναϊμέγκεν την περασμένη Κυριακή, παιχνίδι όπου έλαμψε για ακόμη μια φορά το «άστρο» του Κάσπερ Ντόλμπεργκ, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ και έφτασε τα 11 γκολ σ’ όλες τις διοργανώσεις. Προέρχεται από 8 σερί εντός έδρας νίκες με γκολ 24-5, δύο εκ των οποίων κόντρα σε Σταντάρ Λιέγης (1-0) και Θέλτα (3-2) για το Europa League.

Αντίδραση αναζητά σήμερα ο Παναθηναϊκός, μετά από δύο οδυνηρά αποτελέσματα, που προκάλεσαν τριγμούς και προβληματισμό. Το εντός έδρας 0-3 απ’ τη Σταντάρ Λιέγης συνοδεύτηκε από την οικτρή εκτός έδρας παρουσία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο οι πράσινοι έχασαν απ’ το ημίχρονο! Στο επίκεντρο της κριτικής ο Αντρέα Στραματσόνι, εναντίον του οποίου οι οπαδοί εξέφρασαν φρικτά παράπονα μετά την απελπιστική εμφάνιση στο Φάληρο, ωστόσο ο Ιταλός προς το παρόν στηρίζεται κανονικά απ’ τη διοίκηση. Το κλίμα πάντως, είναι κάκιστο στο «τριφύλλι», αφού είναι εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης στο Europa League και πλέον βρίσκεται στο -7 απ’ τον Ολυμπιακό. Δεν έχει αποκλειστεί και μαθηματικά ο Παναθηναϊκός, που για να έχει ελπίδες πρέπει να κερδίσει σήμερα και παράλληλα το άλλο ματς του ομίλου να λήξει ισόπαλο. Θέλουν καλή εμφάνιση οι πράσινοι, θεωρούμε ότι θα παίξουν «ανοιχτά» για να σκοράρουν.

Περνά απ’ τη Ζυρίχη η Βιγιαρεάλ

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Ζυρίχη – Βιγιαρεάλ, όπου επιλέγουμε το διπλό σε απόδοση 2.00. Το γεγονός πως πέρσι υποβιβάστηκε και αγωνίζεται φέτος στη Β’ κατηγορία της Ελβετίας την έχρισε αυτόματα το αουτσάιντερ του ομίλου. Η Ζυρίχη ωστόσο κατάφερε με τις εμφανίσεις της να αποδείξει πως όλα είναι δυνατά, βρίσκεται στη 2η θέση και με νίκη σήμερα, αλλά και απώλεια βαθμών της Στεάουα στο άλλο παιχνίδι, εξασφαλίζει την πρόκριση. Μετράει μια ήττα στη φάση των ομίλων από τη Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα (2-1), ενώ ακολούθησε η νίκη επί της Οσμάνλισπορ (2-1) αλλά και οι ισοπαλίες με τη Στεάουα (1-1, 0-0). Βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα κάτι που επιβεβαίωσε και την Κυριακή επί της Σερβέτ στο πρωτάθλημα, την οποία διέλυσε με 0-4. Βρίσκεται σταθερά στην κορυφή και στο +10 από την Ξαμάξ, διαθέτει την παραγωγικότερη επίθεση της κατηγορίας και όλα δείχνουν πως πηγαίνει ολοταχώς για άνοδο. Συνολικά παραμένει αήττητη στα 14 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας δέκα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Απ’ την άλλη, το σημερινό είναι παιχνίδι αποδείξεων για τη Βιγιαρεάλ που ψάχνει τη νίκη κόντρα στην αξιόμαχη Ζυρίχη, προκειμένου να καθαρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, εφόσον δεν κερδίσει και η Στεάουα στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου. Αντίθετα σε περίπτωση που χάσει σήμερα με 1-0 ή με διαφορά δυο γκολ και πάνω και δεν χάσει στο άλλο παιχνίδι η Οσμάνλισπορ αποχαιρετά τη διοργάνωση. Το “κίτρινο υποβρύχιο” αν και φαβορί του ομίλου εμφανίστηκε κατώτερο των περιστάσεων, μετράει μόλις μια νίκη επί της Ζυρίχης στην πρεμιέρα (2-1), ενώ ακολούθησαν οι ισοπαλίες κόντρα σε Στεάουα (1-1) και Οσμάνλισπορ, αλλά και η ήττα σοκ με 1-2 από τους Τούρκους στο “Μαδριγάλ”. Θα πάμε με το «διπλό» των Ισπανών.

Παίρνει το ματς η Αούστρια

Πάμε στην Αυστρία, όπου θα επιλέξουμε τον άσσο της Αούστρια Βιέννης κόντρα στην Άστρα, σε απόδοση 1.87. Με μόνο στόχο τη νίκη που θα της εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, η Αούστρια υποδέχεται σήμερα την Άστρα. Μετά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, οι Αυστριακοί είναι στην δεύτερη θέση του ομίλου, με πέντε βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Ρόμα και έναν πάνω από τη σημερινή της αντίπαλο. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης, θα βάλει σε μπελάδες την Αούστρια, καθώς θα πρέπει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθει αν θα πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, ούσα μάλιστα υποχρεομένη να πάρει τη νίκη στην έδρα της Πλζεν. Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Τόρστεν Φινκ φιλοξένησε την Ρόμα, κόντρα στην οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα στη διοργάνωση, με σκορ 2-4. Στα πέντε τελευταία παιχνίδια μπροστά στο κοινό της, μετράει τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, σε όλες τις διοργανώσεις. Απ’ την άλλη, όλα για όλα είναι αναγκασμένη να τα παίξει η Άστρα στη σημερινή αναμέτρηση. Γνωρίζοντας πως έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, η ομάδα της Ρουμανίας πρέπει να κυνηγήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, με σκοπό να παραμείνει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης. Βολεύεται και με την ισοπαλία, ωστόσο για να προκριθεί έτσι, θα πρέπει να επικρατήσει της Ρόμα (εντός έδρας) την τελευταία αγωνιστική και παράλληλα η Αούστρια να μην κερδίσει στην Τσεχία την Πλζεν. Μετά από τέσσερα παιχνίδια, η Άστρα βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς (1-1-2), ούσα ένα βαθμό πίσω από την σημερινή της αντίπαλο και τέσσερις από την πρωτοπόρο Ρόμα. Την προηγούμενη αγωνιστική, φιλοξένησε την Πλζεν, κόντρα στην οποία κατάφερε να προηγηθεί με το τέρμα του Σταν στο 19ο λεπτό. Ωστόσο, δεν κατάφερε να διατηρήσει για πολύ αυτό το υπέρ της αποτέλεσμα, δεχόμενη την ισοφάριση έξι λεπτά αργότερα, με το 1-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Επιλογή μας ο άσσος.

Με το G/G στο Αζερμπαϊτζάν

Συνεχίζουμε τα προγνωστικά μας με το G/G στην αναμέτρηση Καμπάλα – Άντερλεχτ, σε απόδοση 2.00. Μόνο για το γόητρο θα παίξει σήμερα η Καμπάλα, που μετράει 4/4 ήττες και φυσικά έχει αποκλειστεί απ’ τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι Αζέροι βρίσκονται δίκαια στην τελευταία θέση του ομίλου και βλέπουν τις άλλες τρεις ομάδες να έχουν αποκτήσει μεγάλη απόσταση, διαφορά που τους αφήνει εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι σήμερα θα είναι αδιάφοροι, καθώς είναι το τελευταίο εντός έδρας ματς της Ευρώπης και μοιάζει σίγουρο ότι θα θελήσουν να παρουσιάσουν βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο. Έκαναν ανταγωνιστική εμφάνιση κόντρα στη Σεντ Ετιέν πριν δύο εβδομάδες, αλλά υπέστησαν δεύτερη σερί ήττα απ’ τους Γάλλους, αυτή τη φορά με 1-2. Να «καθαρίσει» την πρόκριση από σήμερα θέλει η Άντερλεχτ, που μπορεί να το καταφέρει με νίκη. Της αρκεί και η ισοπαλία, αρκεί την ίδια στιγμή να μην κερδίζει η Μάιντς τη Σεντ Ετιέν. Οι Βέλγοι μετρούν 8 πόντους έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, όπου μετρούν ρεκόρ 2-2-0, προέρχονται απ’ το απίστευτο εντός έδρας 6-1 επί της Μάιντς, αποτέλεσμα που πήρε τόσο μεγάλη έκταση στο δεύτερο ημίχρονο, με την Άντερλεχτ να αποδίδει εξαιρετικά. Το δυσάρεστο όμως ήταν ότι δε συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, αλλά προβλημάτισε με τη διαρκή αστάθεια και έλλειψη συνοχής. Ακολούθησε το εντός έδρας 1-1 με την Οστάνδη και το εκτός έδρας 3-2 απ’ τη Ζούλτε Βάρεγκεμ την Κυριακή, αποτελέσματα που την άφησαν στην 6η θέση και το -8 απ’ την κορυφή. Με πολλές διακυμάνσεις η απόδοση της Άντερλεχτ στο πρωτάθλημα, χαρακτηριστικό είναι ότι μετράει ρεκόρ 2-1-3 στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, ενώ προέρχεται από τρεις σερί εκτός έδρας ήττες από Κλαμπ Μπριζ (2-1), Μπέβερεν (2-1) και Ζούλτε Βάρεγκεμ. Επιλογή μας το G/G.

Υψηλό σκορ στη Μαδρίτη

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με το Over 171.5 στην αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης – Ούνιξ Καζάν, σε απόδοση 1.90. Μετά την ακραία συντριβή της Μπαρτσελόνα στο Clasico, η Ρεάλ επιστρέφει στους «κανονικούς» αγώνες με ξένες ομάδες επί των οποίων είναι φυσικά η επικρατούσα ομάδα. Απόψε η Ρεάλ υποδέχεται την Ούνιξ, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη ώστε να μείνει στην δεύτερη θέση μόνη της και πιθανότατα θα την πάρει, ίσως και εύκολα. Έχει «μπερδέψει» φέτος λιγάκι η Ρεάλ με τις αμυντικές της ικανότητες, με τελευταία παραδείγματα τα ματς σε Βαρκελώνη και Γκραν Κανάρια όπου δέχθηκε 65 και 68 πόντους αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζει τεράστια σκορ με την περσινή ή προπέρσινη συχνότητα όμως το σημερινό ματς βολεύει για σκορ και θέαμα διότι η Ούνιξ έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά όταν παίζει εκτός αντί εντός. Έτσι μέχρι σήμερα η Ούνιξ στην επίθεση έχει 71 πόντους εντός και 88 πόντους εκτός και στην άμυνα έχει 76 πόντους εντός και 91 εκτός. Αν συνεχίσει έτσι στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ που είναι πιο άνετη στο «σπίτι» της θα βοηθήσει στην εμφάνιση ενός μεγάλου σκορ για να επαληθευθεί η επιλογή του Over 171.5.