Σάββατο, 06 Ιανουάριος 2018 12:12

Στο... Πι και Φι: Δίνει επιλογές η Πριμέρα

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Δίνει επιλογές η Πριμέρα

Καλημέρα σας. Η Πριμέρα δίνει τις μισές επιλογές της στήλης αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ξεκινάμε από το ματς της Λας Πάλμας με την Εϊμπάρ. Η πρώτη άλλαξε προπονητή και θα μπει με άλλη ψυχολογία και το “μαχαίρι στα δόντια”, μιας και βρίσκεται στην τελευταία θέση (μαζί με τη Μάλαγα).

Η Εϊμπάρ έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία (7η), αλλά εκτός έδρας δεν είναι το ίδιο δυνατή (2 νίκες σε 8 αγώνες).

Αν το ματς γινόταν πριν τη διακοπή θα ποντάραμε στους φιλοξενούμενους, αλλά η έλευση του Χέμεθ σε συνδυασμό με τη μεταγραφική ενίσχυση αλλάζουν τα δεδομένα και στρεφόμαστε στον άσο.

Στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της Κυριακής για την Α’ Ισπανίας, η Λεγανές θα φιλοξενήσει τη Σοσιεδάδ, η οποία υπερέχει σε ποιότητα και εμπειρία και στο 2.35 αξίζει το ρίσκο στο διπλό. Στο Βιγιαρεάλ – Λα Κορούνια, οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί για τη νίκη, αλλά ο άσος δίνεται αρκετά χαμηλά (1.40) και η Ντέπορ “καίγεται” για βαθμούς.

Δύσκολα πάντως θα αντέξει σε μια τέτοια έδρα, αλλά ένα γκολ μπορεί να το πετύχει και να επιβεβαιωθεί το αμφίσκορο.

Στο Καμπιονάτο, η Τορίνο είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες (10 σε 19 αγώνες), αλλά στα τελευταία παιχνίδια δεν κέρδισε καθαρά από ατυχία. Προσμένω να τερματίσει το αρνητικό σερί στο ματς με τη Μπολόνια, η οποία εκτός αγνοεί την ισοπαλία σε 9 αγώνες και έχει αρνητική παράδοση.

Η Τορίνο δεν έχει άλλωστε περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών προκειμένου να προλάβει το τρένο της ευρωπαϊκής εξόδου.

Στο κύπελλο Γαλλίας μπαίνουν στον 9ο γύρο και οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας, με τους αγώνες να είναι νοκ – άουτ. Τουλούζ και Νις μετέχουν στην ίδια κατηγορία και το σετ των αποδόσεων είναι μοιρασμένο (2.45 -3.10 -.2.50). Στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος η Νις είχε επικρατήσει με 1-2, ενώ τα μεταξύ τους ματς έχουν γκολ. Με δεδομένο ότι το κύπελλο δεν είναι πρωταρχικός στόχος, αναμένεται να αγωνιστούν χωρίς σκοπιμότητες και να σκοράρουν τουλάχιστον από μία φορά η κάθε μία.

Στο Σεντ Ειέν – Νιμ έχουμε διαφορά μιας κατηγορίας, με τη Νιμ να κάνει πάντως πορεία πρωταθλητισμού στη Β’ Γαλλίας και τη Σεντ Ετιέν να είναι οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο 1.90 θα πάμε όμως με καλύτερη ομάδα του ζευγαριού, που θέλει να κάνει μια νέα αρχή και να πάρει πρόκριση και ψυχολογία ενόψει του πρωταθλήματος.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

1989. Τορίνο – Μπολόνια 1 1.80

2006. Τουλούζ – Νις G.G. 1.80

2170. Λας Πάλμας – Εϊμπάρ 1 2.25


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

2188. Λεγανές – Σοσιεδάδ 2 2.35

2211. Σεντ Ετιέν – Νιμ 1 1.90

2265. Βιγιαρεάλ – Λα Κορούνια G.G. 1.70