Σάββατο, 02 Ιούνιος 2018 15:01

Στο... Πι και Φι: Πρόβες για το Μουντιάλ

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το Μουντιάλ της Ρωσίας και αρκετές ομάδες που έχουν τσεκάρει το εισιτήριο, δίνουν τα τελευταία φιλικά πριν από τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Η κάτοχος του τροπαίου Γερμανία θα αναμετρηθεί απόψε με την γειτόνισσα Αυστρία, η οποία πάντα στα μεταξύ τους παιχνίδια δίνει το κάτι παραπάνω. Η ανωτερότητα των Γερμανών δεν αμφισβητείται, αλλά ένα γκολ μπορεί να το πετύχουν οι Αυστριακοί και να επιβεβαιώσουν το αμφίσκορο.

Λίγες ώρες αργότερα στις Βρυξέλλες το Βέλγιο θα ανταμώσει με την Πορτογαλία και θέλει τη νίκη ώστε να ικανοποιήσει τον κόσμο του και να πάρει ψυχολογική ώθηση ενόψει του Μουντιάλ. Η Πορτογαλία θα αγωνιστεί χωρίς τον Ρονάλντο και τούτο σε συνδυασμό με την έδρα, δίνουν προβάδισμα στο Βέλγιο.

Ενα ακόμα φιλικό που διεξάγεται το βράδυ του Σαββάτου είναι αυτό ανάμεσα στην Ισλανδία, που έχει προκριθεί στο Μουντιάλ και τη Νορβηγία, που έχει αποκλειστεί. Η Ισλανδία θα δώσει το ‘παρών” για πρώτη φορά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου και στις τάξεις της υπάρχει ανυπομονησία.

Αναμένεται να μπει με περισσότερη όρεξη στο ματς, την ώρα που οι Νορβηγοί βλέπουν το ματς ως τεστ δοκιμών.

Για το Μουντιάλ της Ρωσίας ετοιμάζεται και η Κόστα Ρίκα, που θα αντιμετωπίσει αύριο τη Β. Ιρλανδία. Η Κ. Ρίκα υπερέχει σε ποιότητα και πιστεύουμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τη φιλική νίκη.

Στη Β’ Σουηδίας, η Φάλκενμπεργκ ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και πάει με ψυχολογία στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη δεύτερη Εργκριτε, η οποία προέρχεται από βαριά ήττα, ενώ θα έχει και σημαντικές απουσίες. Σε τιμές αουτσάιντερ αξίζει το ποντάρισμα στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Τέλος στη Βραζιλία, η Κρουζέιρο νίκησε την περασμένη αγωνιστική την Παλμέιρας και θέλει να φύγει με το τρίποντο από την έδρα της Σεαρά ώστε να πλησιάσει περισσότερο την κορυφή. Με δεδομένο ότι δεν δέχεται εύκολα γκολ (3 τέρματα σε 8 αγώνες) και η ουραγός Σεαρά σκοράρει ελάχιστα (4 γκολ), ένα γκολ ίσως είναι αρκετό για την Κρουζέιρο ώστε να επιβεβαιώσει το διπλό.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

2534. Αυστρία – Γερμανία G.G. 1.65

2537. Βέλγιο – Πορτογαλία 1 1.85

2538. Ισλανδία – Νορβηγία 1 1.90

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

1102. Εργκριτε – Φάλκενμπεργκ 2 2.70

1118. Κόστα Ρίκα – Β. Ιρλανδία 1 1.80

1135. Σεαρά – Κρουζέιρο 2 2.15