Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018 15:28

Στο... Πι και Φι: Στον τελικό το Βέλγιο

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Γαλλία και Βέλγιο έφθασαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ και ονειρεύονται να σηκώσουν την κούπα το απόγευμα της Κυριακής.

Για μία από τις δύο ομάδες όμως, το όνειρο θα σβήσει απόψε, καθώς θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον πρώτο ημιτελικό. Στα αξιοσημείωτα ότι ο σπουδαίος Γάλλος παλαίμαχος πλέον επιθετικός Τιερί Ανρί, θα βρεθεί αντίπαλος της πατρίδας του μιας και είναι βοηθός του προπονητή του Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ! Ο τελευταίος έχει στα χέρια του την πιο ταλαντούχα γενιά στην ιστορία του Βελγίου. Η τριάδα των Αζάρ - Ντε Μπρόινε - Λουκάκου είναι με διαφορά η καλύτερη του τουρνουά και το μεγάλο όπλο του Βελγίου.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" απέκλεισαν στα νοκ - άουτ την Ιαπωνία και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου Βραζιλία. Πλέον καλούνται να στείλουν στον μικρό τελικό και το πρώτο φαβορί από τους 4 εναπομείναντες μνηστήρες της κούπας, την Γαλλία. Η παρέα του Μ' Μπαπέ νίκησε κατά σειρά στα νοκ - άουτ την Αργεντινή και την Ουρουγουάη και προσφέρεται φαβορί (2.40) στον σημερινό σπουδαίο ημιτελικό. Η ισοπαλία πληρώνει 2.90 και το διπλό 2.65. Κάτι που δείχνει πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες.

Αμφότερες οι ομάδες έχουν στις τάξεις τους σπουδαίους παίκτες με παραστάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ και όλα δείχνουν ότι πάμε σε ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Αντί για σημείο, θα επιλέξουμε την πρόκριση του Βελγίου, που διπλασιάζει το ποντάρισμα μας και μπορεί να έρθει είτε στην παράταση, είτε στα πέναλτι. Η Γαλλία είναι η ομάδα που εμπλέκεται στο μοναδικό 0-0 μέχρι σήμερα της διοργάνωσης, με τη Δανία, αποτέλεσμα που βόλευε και τις δύο ομάδες στη φάση των ομίλων.

Το Βέλγιο έχει σκοράρει σε όλους τους αγώνες,και μετρά μόνο νίκες. Ολα τα παιχνίδια του μέχρι σήμερα έχουν κριθεί στην κανονική διάρκεια. Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία. Οπότε στατιστικά και με δεδομένη την κρισιμότητα της αναμέτρησης είναι πιθανό να χρειαστεί το έξτρα ημίωρο της παράτασης ή και η "ρώσικη ρουλέτα" για όποιον ποντάρει σε ειδικά στοιχήματα.

Θα αρκεστούμε στην πρόκριση του Βελγίου, αδιαφορώντας για τον τρόπο που θα έρθει.

ΠΡΟΤΑΣΗ

401. Να προκριθεί - Βέλγιο 2.00