Σάββατο, 29 Σεπτέμβριος 2018 14:10

Στο... Πι και Φι: Ωρα νίκης για Σάλκε

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της Σάλκε δεν περίμενε τέτοιο ξεκίνημα στη Μπουντεσλίγκα. Η περσινή δευτεραθλήτρια Γερμανίας μετρά πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και βρίσκεται καθηλωμένη στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Και όλα αυτά για μια ομάδα που την προσεχή Τετάρτη θα δώσει το δεύτερο της αγώνα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ.Το διπλό μέτωπο κοστίζει στο ξεκίνημα στη Σάλκε, αλλά δεν ξέχασαν και το... ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στα γνωστά στάνταρ απόδοσης, αλλά και στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και θα κυνηγήσουμε την ανάκαμψη της, αρχής γενομένης από το σημερινό εντός έδρας ματς με τη Μάιντς, την οποία κερδίζει τα τελευταία 4 χρόνια. Για τους γηπεδούχους το σημερινό ματς έχει χαρακτήρα τελικού και θα βγάλουν εγωισμό.

Στο ντέρμπι κορυφής του Καμπιονάτο ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Νάπολι, ποντάρουμε στην παρέα του Κριστιάνο, που στο πρώτο μεγάλο ματς με τη νέα του ομάδα, θέλει να αποδείξει ότι άξιζαν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Γιούβε μετρά μόνο νίκες μέχρι σήμερα και έχει την ευκαιρία από πολύ νωρίς να αποσπαστεί 6 βαθμούς από τη Νάπολι, που είναι η βασική αντίπαλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην Ισπανία η Σεβίλλη κέρδισε με... περίπατο μεσοβδόμαδα τη Ρεάλ Μαδρίτης και με κεκτημένη ταχύτητα από το 3-0 μπορεί να περάσει από την έδρα της Εϊμπάρ. Η Σεβίλλη έβαλε 3 γκολ σ' ένα ημίχρονο στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ είχαν προηγηθεί οι ευρείες νίκες με 6-2 επί της Λεβάντε και με 5-1 επί της Σταντάρ Λιέγης. Η φόρμα μας ωθεί στο διπλό.

Μένουμε στην Ισπανία για το ματς της Βιγιαρεάλ με τη Βαγιαδολίδ. Η Βιγιαρεάλ προέρχεται από το εντυπωσιακό 3-0 εκτός έδρας με τη Μπιλμπάο, ενώ έχει κερδίσει εκτός τη Λεγανές και έχει πάρει βαθμό με τη Σεβίλλη. Εντός έδρας όμως μετρά 1 ισοπαλία και 2 ήττες και θέλει να "σπάσει το ρόδι" απέναντι στη Βαγιαδολίδ, η οποία θα αγωνιστεί χωρίς τους δύο επιθετικούς της Σουάρες και Ουνάλ, μιας και είναι δανεικοί από τη... Βιγιαρεάλ. Η ανάγκη των γηπεδούχων για νίκη και οι καλές σχέσεις των δύο ομάδων δίνουν προβάδισμα στο "κίτρινο υποβρύχιο".

Στην Τουρκία η Φενέρ πήρε ψυχολογία από την καλή εμφάνιση στο ισόπαλο ντέρμπι με τη Μπεσίκτας και θέλει να πάρει και το διπλό στην έδρα της Ρίζεσπορ ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν νίκη μετά από 6 αγωνιστικές και είναι ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Στην Ελλάδα ξεχωρίζει η μονομαχία του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με το δεύτερο ΠΑΟΚ, αλλά η 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας έχει και άλλα αμφίρροπα ματς, όπως αυτό του Αρη με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν στα Γιάννενα την πρώτη φετινή ήττα και οι Αρκάδες πανηγύρισαν με τον Απόλλωνα την παρθενική νίκη μετά από 3 ήττες στο όριο. Ο Αστέρας θα επιχειρήσει να φύγει νικητής και από το "Βικελίδης", αλλά ο Αρης μπροστά στο κοινό του είναι πολύ δυνατός. Η προϊστορία δείχνει ματς με γκολ και οι ομάδες έχουν τα επιθετικά όπλα για να σκοράρουν από μια φορά.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

1478. Σάλκε - Μάιντς 1 1.55

1575. Γιουβέντους - Νάπολι 1 1.70

1589. Εϊμπάρ - Σεβίλλη 2 2.20

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

2112. Βιγιαρεάλ - Βαγιαδολίδ 1 1.50

2126. Αρης - Αστέρας Τρίπολης G.G. 1.82

2128. Ρίζεσπορ - Φενερμπατχσέ 2 1.87