Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2014 14:04

Over στο Αγρίνιο και στη Σεβάστεια

Γράφτηκε από τον

Σε χαλαρούς ρυθμούς θα κινηθούμε σήμερα, μια και το κουπόνι μας περιλαμβάνει λίγες αναμετρήσεις και επιλέγουμε να κρατήσουμε δυνάμεις για το «γεμάτο» τριήμερο που έρχεται. Η εμβόλιμη αγωνιστική της Σούπερλιγκ ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Παναιτωλικός - Άρης στο Αγρίνιο. Για τους «κίτρινους» το παιχνίδι είναι «τελικός» καθώς τα περιθώρια για παραμονή στην κατηγορία έχουν στενέψει αρκετά.

 

Over 2.5 γκολ στο Αγρίνιο

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τον αγώνα του Αγρινίου ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Άρη κρατώντας το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.20. Κέρδισε τις εντυπώσεις και κόντρα στον πρωταθλητή και βέβαιο κατακτητή και του φετινού τίτλου, Ολυμπιακό, ο Παναιτωλικός. Οι Αγρινιώτες έγιναν μια απ’ τις ομάδες που έχουν σκοράρει στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ για περίπου 70 λεπτά κρατούσαν θετικό αποτέλεσμα στα χέρια τους, ωστόσο ένα αυστηρότατο πέναλτι που καταλόγισε ο Μήτσιος έφερε το 2-1 για τους ερυθρόλευκους. Μόνο κέρδος βγαίνει από τέτοια ματς για ομάδες όπως ο Παναιτωλικός, που σήμερα θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του για ακόμη μια φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μπορούν να σημειώσουν στο γήπεδο τους, καθώς ουσιαστικότερος στόχος δεν έχει απομείνει. Με 30 βαθμούς 12 αγωνιστικές πριν το τέλος ο Παναιτωλικός είναι σωμένος, ενώ στα πλέι οφ δεν προλαβαίνει να συμμετέχει. «Είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό απ' τον Ολυμπιακό, αρκετά δύσκολο και ο Άρης είναι ένα πληγωμένο θηρίο, όσες ελπίδες έχει για παραμονή θα τις παλέψει μέσα στην έδρα μας και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», εξήγησε ο Μάκης Χάβος ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Επιστρέφουν οι Μύγας (ΜΕ 7/0) και Ζούνιορ (ΜΕ 19/1), ο δεύτερος θα παίξει στην ενδεκάδα αντί του τιμωρημένου Γοδόι. Το συγκρότημα του Χάβου έχει σκοράρει και στα τρία τελευταία ματς ανεξαρτήτως έδρας. Στα λόγια πάει καλά ο Άρης, οι παίκτες του οποίου δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν τους βαθμούς που πρέπει στα εναπομείναντα ματς και να σώσουν το… καράβι. Το θέμα είναι αν αυτό το υπερωκεάνιο που λέγεται Άρης έχει πλέον τις δυνάμεις, ψυχολογικά και ουσιαστικά, να φτάσει στο θαύμα της παραμονής.

Η μέχρι τώρα εικόνα προδιαθέτει για το αντίθετο συμπέρασμα, εντούτοις δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει το γεγονός ότι επί Σούλη Παπαδόπουλου οι κίτρινοι είναι σαφώς βελτιωμένοι. Διαθέτουν περισσότερες επιθετικές λύσεις, ενώ βρίσκουν τον τρόπο να σκοράρουν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, επιτυχία που υπερκαλύπτεται όμως απ’ τη διαρκή αμυντική τους αστάθεια. Ειδικά στις στημένες φάσεις, είναι λες και οι παίκτες του Άρη κοιτιούνται μεταξύ τους για πρώτη φορά. Τα ανεπίτρεπτα ατομικά λάθη έχουν φέρει τους κίτρινους σ’ αυτή τη θέση.

Σε ό,τι αφορά το σημερινό ματς, αποτελεί μια απ’ τις τελευταίες ευκαιρίες των κίτρινων να μειώσουν την απόσταση απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού. Με δεδομένο ότι ακολουθούν δύο εντός έδρας ματς με Πανιώνιο και Βέροια, οι κίτρινοι θέλουν συνολικά 9 πόντους σ’ αυτά τα τρία ματς για να αυξήσουν τις πιθανότητες παραμονής τους.

Πολλά τα προβλήματα για τον Σούλη Παπαδόπουλο, που άφησε στη Θεσσαλονίκη τους τραυματίες Αγκάνθο και Βλάχο, τον άρρωστο Οικονομόπουλο, όπως και τους τιμωρημένους Τάτο και Ηρακλή. Με τον Κύργια στα δεξιά της άμυνας, τον Βανγκέλι να επανεμφανίζεται μετά από 2,5 χρόνια με τη φανέλα του Άρη στα αριστερά και τον επανακάμψαντα Μπουγαΐδη (ΑΜ 1/0) να πλαισιώνει τον Γιαννίτση στο κέντρο της άμυνας, ο Παπαδόπουλος θέλει να «θωρακίσει» τα μετόπισθεν. Ενδέχεται μάλιστα να παίξει ο Πουλίδο σε ρόλο αμυντικού μέσου και ο Τσουμάνης (φύσει αριστερός μπακ) σε ρόλο αριστερού χαφ, σ’ ένα φουλ αμυντικό σχήμα, που προφανώς θα προσπαθήσει να διαφυλάξει πρωτίστως τα μετόπισθεν. «Ο Παναιτωλικός έχει κάνει καλό πρωτάθλημα φέτος, έχει μια καλή έδρα, όμως δεν θα κοιτάξουμε αυτό. Θα δούμε πως μπορούμε να το παλέψουμε γιατί πρέπει να πάρουμε βαθμούς και πιστεύω να είμαστε καλύτεροι και να κερδίσουμε. Οι έδρες είναι για να σπάνε!», είπε ο Τσουμάνης. Ο Άρης προέρχεται από πέντε σερί εκτός έδρας Over 2,5 και G/G.

Over και στον αγώνα Σίβασπορ – Μπούρσασπορ

Κλείνουμε με τα προγνωστικά ποδοσφαίρου με το Over 2.5 στον αγώνα Σίβασπορ – Μπούρσασπορ σε απόδοση 1.90. Τη χειρότερη φετινή Σίβασπορ είδαμε πιθανότατα την περασμένη Κυριακή, στην έδρα της νεοφώτιστης Κόνιασπορ. Το συγκρότημα του Ρομπέρτο Κάρλος έχασε... από τα αποδυτήρια, αφού πριν καν συμπληρωθεί το μισάωρο είχε ήδη δεχτεί δύο γκολ. Έχασε έτσι την ευκαιρία να προσπεράσει τη Μπεσίκτας και να βρεθεί εκ νέου στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, έχοντας μάλιστα και τρεις ακόμα ομάδες πλέον από πίσω της μόλις στο -2. Η νίκη βέβαια εκτός από ψυχολογικούς λόγους, αποτελεί μονόδρομο απόψε, αν θέλει να παραμείνει στο «κόλπο» της πρόκρισης, μιας και σε κάθε άλλη περίπτωση θα αποκλειστεί. 5/6 Over 2,5 μετράει η Σίβασπορ, αλλά και οχτώ στα δέκα τελευταία της ματς. Στο Over 2,5 και τα έξι από τα εννιά τελευταία παιχνίδια της Μπούρσασπορ.

Άσσος και Under η Κηφισιά με αντίπαλο τον Πανιώνιο

Από το Μπάσκετ θα πάμε με «διπλό» στοίχημα στον αγώνα ΑΕΝ Κηφισιάς – Πανιώνιος καθώς επιλέγουμε το +2.5 των γηπεδούχων σε απόδοση 1.90 αλλά και το Under 147.5 πόντους πάλι σε απόδοση 1.90. Οι θέσεις που καταλαμβάνουν σήμερα οι δύο ομάδες είναι οι καλύτερες που θα μπορούσαν να φανταστούν. Ειδικά για τη νεοφώτιστη ΑΕΝΚ που κυνηγάει τον ΠΑΟΚ για το όνειρο της τετράδας. Στον πρώτο γύρο ο Πανιώνιος είχε διαλύσει την ΑΕΝΚ 64-39 αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Η ΑΕΝΚ τρέχει ένα σερί τεσσάρων νικών και αμέσως πριν ήταν η ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 64-69. Είναι προφανές ότι είναι μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Απόψε θα μπορούσε να δοθεί και φαβορί η γηπεδούχος αλλά το όνομα του Πανιωνίου τον δίνει φαβορί στις περισσότερες έδρας. Πάμε με το +2.5 της ΑΕΝΚ.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.