Πέμπτη, 13 Μάρτιος 2014 16:54

Νίκη για Αλκμάαρ, κρατά η Λουντογκόρετς

Γράφτηκε από τον

Μετά από ένα διήμερο γεμάτο γκολ, εντυπωσιακούς αγώνες και εκπληκτικό θέαμα προέκυψαν τα τέσσερα εισιτήρια για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο Μαδρίτης αναμένουν την άλλη εβδομάδα τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν το παζλ της προημιτελικής φάσης. Σήμερα το Champions League δίνει τη σκυτάλη στο Europa League που περιλαμβάνει οχτώ αναμετρήσεις με τους αγώνες Τότεναμ – Μπενφίκα και Πόρτο - Νάπολι να ξεχωρίζουν.

 

Παίρνει τη νίκη και το προβάδισμα η Αλκμάαρ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά Europa League με τον «Άσσο» της Αλκμάαρ κόντρα στην Ανζί σε απόδοση 1.75. Η Αλκμάαρ είναι αήττητη στη διοργάνωση μετρώντας 4 νίκες και 4 ισοπαλίες. Μοναδική της ήττα ήταν στη φάση των πλει οφ όπου έχασε με 2-0 απ’ τον Ατρόμητο στην Ολλανδία. Χάρη σε μια πολύ καλή εμφάνιση και τη νίκη με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι της Τσεχίας με αντίπαλο τη Σλόβαν Λίμπερετς, η Αλκμάαρ προκρίθηκε στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς στην έδρα της έφερε ισοπαλία 1-1 με τους Τσέχους. Οι Ολλανδοί έδειξαν για μια ακόμα φορά τη μαχητικότητα που τους διακατέχει κυρίως στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους και δεν είναι τυχαίο ότι η μοναδική ήττα τους στην Ευρώπη φέτος ήταν στην έδρα τους στα πλέι οφ όταν και ηττήθηκαν με 2-0 απ’ τον Ατρόμητο. Από κει και πέρα τρέχουν ένα αήττητο οκτώ αγώνων απ’ τους ομίλους μέχρι και τους 16, καθώς έχουν τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Στο ολλανδικό πρωτάθλημα η ΑΖ φαίνεται ότι ξύπνησε μετά το 4-0 απ’ τον Άγιαξ και έκτοτε μετρά δύο νίκες με 4-0 απέναντι σε Βααλβάικ και Χέρακλες. Βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς και ρεαλιστικός στόχος της στις επτά αγωνιστικές που απομένουν είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα μεταξύ 5ης και 8ης θέσης, ώστε να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή της έξοδο στα πλέι οφ. Κλασικό ολλανδικό 4-3-3 για την Άλκμααρ με την επιθετική τριπλέτα Μπέερενς, Γκούντμοντσον και Γιόχανσον.

Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις η Λουντογκόρετς

Συνεχίζουμε με Europa League και τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης τη βουλγαρική Λουντογκόρετς που σήμερα υποδέχεται τη Βαλένθια. Εμείς θα κρατήσουμε το 1Χ των γηπεδούχων σε απόδοση 1.85. Εντυπωσιακή η Λουντογκόρετς στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, παρέμεινε αήττητη σε 8 ματς, κέρδισε τα 6 εξ' αυτών και βρήκε δίχτυα κόντρα σε όλους τους αντιπάλους. Ο επιθετικός της Λουντογκόρετς, Ρόμαν Μπέτζακ, είναι ο δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με έξι γκολ. Την 5η κορυφαία επίθεση του Γιουρόπα Λιγκ διαθέτει η Λουντογκόρετς, με 15 γκολ ενεργητικό σε 8 ματς. Σκόραρε πάνω από 2 γκολ μέσο όρο στην έδρα της. Δεν μπορεί να αισθάνεται κάτι άλλο πέρα από απόλυτη ικανοποίηση η οικογένεια της Λουντογκόρετς για τη φετινή εκπληκτική πορεία της στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο ντεμπούτο τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι Βούλγαροι παραμένουν αήττητοι έπειτα από 8 αγώνες, προκρίθηκαν από έναν σχετικά δύσκολο όμιλο (Αϊντχόφεν, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Τσερνομόρετς) και στη φάση των «32» απέκλεισαν τη σπουδαία Λάτσιο με διπλό στο «Ολίμπικο»! Κάπως έτσι είναι η κατάσταση για τη Λουντογκόρετς, η οποία προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία του βουλγαρικού ποδοσφαίρου μόλις το 2011, με αστραπιαία βελτίωση κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα και φέτος κάνει… παπάδες και στην Ευρώπη. Διαθέτει μια απ' τις κορυφαίες άμυνες της διοργάνωσης, καθώς αν εξαιρεθεί το τελευταίο ματς με τη Λάτσιο, που δέχτηκε τρία γκολ, στα προηγούμενα 7 η εστία της είχε παραβιαστεί μόλις δύο φορές! Σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια της, έδειξε σταθερότητα και σοβαρότητα. Επιθετικό παιχνίδι προανήγγειλε ο κόουτς, Στόεφ, που έχρισε φαβορί τη Βαλένθια, ενώ υποστήριξε ότι πλέον άπαντες γνωρίζουν πόσο απειλητική είναι η ομάδα του. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου και ετοιμάζεται για το μίνι νέο πρωτάθλημα που ξεκινά σε 10 μέρες.

Διπλό με Draw No Bet η Μπενφίκα στο Λονδίνο

Συνεχίζουμε με το σούπερ ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στην Τότεναμ και την Μπενφίκα όπου κρατάμε το «Διπλό» Draw No Bet των Πορτογάλων σε απόδοση 2.15. Οι 2 ομάδες συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης της σεζόν 1961/62, με την Μπενφίκα να παίρνει την πρόκριση στον τελικό. Οι «αετοί» επικράτησαν με 3-1 στο πρώτο ματς στη Λισαβόνα, για να δεχθούν «γλυκιά» ήττα με 2-1 στη ρεβάνς του Λονδίνου. Η Μπενφίκα συνεχίζει ακάθεκτη το... βιολί της σε Πορτογαλία και Ευρώπη. Οι «αετοί» αποτελούν το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της Liga Sagres, βρίσκονται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πορτογαλίας (θα κοντραριστούν με την Πόρτο) και παράλληλα στοχεύουν στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Τρεις τίτλοι, οι οποίοι χάθηκαν πέρσι κυριολεκτικά στο τελευταίο... δευτερόλεπτο, στοιχείο που επιτείνει τη «λύσσα» της ομάδας του Ζεσούς για το φετινό καπάρωμά τους. Η ομάδα της Λισαβόνας μετρά 15 «καθαρές» νίκες στα τελευταία 16 παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις, έχοντας στο πορτογαλικό πρωτάθλημα «αέρα» 7 βαθμών από τη 2η Σπόρτινγκ και 9 βαθμών από την 3η Πόρτο (55-48, 55-46 αντίστοιχα). Ο προπονητής, Ζόρζε Ζεσούς, προειδοποίησε ότι η σημερινή αποστολή θα είναι ακόμα δυσκολότερη από αυτή της Τούμπας (η Μπενφίκα απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στη φάση των «32»), προσθέτοντας με νόημα: «Θέλουμε να διατηρήσουμε την ταυτότητα της Μπενφίκα ως ενός ιστορικού κλαμπ με παγκόσμια απήχηση». Με προστατευτική μάσκα έλαβε μέρος στη χθεσινή τελευταία προπόνηση ο κεντρικός αμυντικός Ζαρντέλ. Επιστροφή στην αποστολή για τον μπακ Σίλβιο και τον εξτρέμ Σουλεϊμάνι. Στο όριο των καρτών βρίσκονται οι Σίλβιο, Γκαϊτάν και Ένζο Πέρεζ.

Φαβορί και το αποδεικνύει η Λυών

Στη Γαλλία η Λυών υποδέχεται τη Βικτόρια Πλζεν και εμείς επιλέγουμε τον «Άσσο» σε απόδοση 1.95. Η Λυών βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και μετρά 6 συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα. Mε την τελευταία της, δραματική νίκη επί της Μπορντό ανέβηκε στην πέμπτη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τη Σεντ Ετιέν και διατηρεί τις ελπίδες της για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μέσα στο 2014 έχει 11 νίκες σε 16 παιχνίδια και στην έδρα της δεν έχει ηττηθεί σε κανονική διάρκεια αγώνα. (Από τη Λανς για το Κύπελλο έχασε στην παράταση). Παράλληλα, έχει φτάσει στον τελικό του Λιγκ Καπ και ουσιαστικά παλεύει σε τρεις διοργανώσεις. Το Γιουρόπα Λιγκ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο προπονητής Γκαρντέ, δεν περνά σε δεύτερη μοίρα, αν και δεν δείχνει να αποτελεί προτεραιότητα. «Στο μυαλό μου το Γιουρόπα Λιγκ είναι ένας σημαντικός στόχος. Παίζουμε για να προκριθούμε. Σκέφτομαι να παρατάξω την καλύτερη δυνατή 11άδα», τόνισε ο τεχνικός της Λυών, που μετά τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έχει 8 συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα στο Γιουρόπα. Πάντως, στον προηγούμενο γύρο με την Τσερνομόρετς παρέταξε 11άδα με πολλές αλλαγές και δυσκολεύτηκε να προκριθεί.

Με ανεβασμένη ψυχολογία η Λαμποράλ, εύκολη νίκη για Φενέρ

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ και στα Προγνωστικά Euroleague όπου αρχικά πάμε με τη νίκη της Λαμποράλ Κούτσα κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο σε απόδοση 2.00. Στον αθλητισμό πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ψυχολογία και η Λαμποράλ που έκανε απαράδεκτες εμφανίσεις για δύο μήνες, είχε πολύ κακή ψυχολογία. Αυτό άλλαξε με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ γι’αυτό και η τρομερή εμφάνιση που έκανε στην ACB απέναντι στην Μπανταλόνα. Οι ελπίδες της μηδαμινές για πρόκριση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα παίξει με αδιαφορία στα πέντε ματς που απομένουν. Η Αρμάνι είναι προφανώς καλύτερη ομάδα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το θηρίο που φαίνεται αφού η εικόνα της γιγαντώνεται λόγω της άθλιας παρουσίας των υπολοίπων. Απόψε ο αγώνας θα παιχτεί στα ίσια και οι επιλογή αποτελεί η Λαμποράλ λόγω έδρας και ανεβασμένης ψυχολογίας. Στον πρώτο αγώνα μεταξύ τους, η Αρμάνι είχε νικήσει εύκολα αλλά κόντεψε να υποστεί ανατροπή στα τελευταία πέντε λεπτά. Κλείνουμε με την αναμέτρηση Φενερμπατχσέ/Ούλκερ κόντρα στη Μάλαγα και το -7.5 των γηπεδούχων σε απόδοση 1.90.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1, ενημερωθείτε άμεσα για τα αποτελέσματα των αγώνων μέσω του Live Score μας και συμβουλευτείτε τις Βαθμολογίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « N/G στο Παρίσι, Over η Σαν Λορέντζο Στήριγμα η Κοπεγχάγη »