Τετάρτη, 02 Απρίλιος 2014 14:00

Με χάντικαπ ο Ολυμπιακός, δε χάνει η Τσέλσι

Γράφτηκε από τον

Μπορεί η σημερινή ημέρα να περιλαμβάνει δύο συναρπαστικές αναμετρήσεις για το Champions League όμως η αναμέτρηση που το φίλαθλο ελληνικό κοινό περιμένει με αγωνία είναι αυτή του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος. Οι δύο πρωτοπόροι του ελληνικού πρωταθλήματος κοντράρονται στον πρώτο ημιτελικό που διεξάγεται στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα παιχνίδι που εκτός από τα καθαρά αγωνιστικά κίνητρα και την πρόκριση στον τελικό, διακυβεύονται αρκετά πράγματα.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν έντονα μέσω ανακοινώσεων που περιείχαν ευθείς βολές και βαρείς χαρακτηρισμούς για τους προέδρους των δύο ΠΑΕ. Στα του Champions League μετά τις δύο ισοπαλίες χθες που δίνουν προβάδισμα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σήμερα η δράση μεταφέρεται σε Παρίσι και Μαδρίτη. Στην «Πόλη του Φωτός» η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Τσέλσι του Μουρίνιο, ενώ στην ισπανική πρωτεύουσα η «βασίλισσα» Ρεάλ αγωνίζεται κόντρα στη μαχητική Ντόρτμουντ. Τέλος, ο 2ος Διαγωνισμός Προγνωστικών του Betarades.gr με έπαθλο 300€ σε paysafe card συνεχίζεται για 2η ημέρα αυτόν το μήνα. Για σήμερα προτεινόμενος αγώνας είναι αυτός μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπάγερν Μονάχου. Δείτε εδώ περισσότερα.

Με χάντικαπ ο Ολυμπιακός

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το -1 του Ολυμπιακού. Πρόκειται για Ασιατικό χάντικαπ που επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού με δύο γκολ διαφορά και πάνω, ενώ σε περίπτωση νίκης των ερυθρολεύκων με ένα γκολ διαφορά επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ εντός έδρας για όλες τις διοργανώσεις. Μετρά 48 νίκες, 11 ισοπαλίες και 10 ήττες. Σε ό,τι αφορά μόνο το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός διαθέτει και εδώ το προβάδισμα, καθώς μετράει 11 νίκες, 6 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, ενώ ο ΠΑΟΚ επικράτησε 8 φορές. Με γηπεδούχους τους ερυθρόλευκους στο Κύπελλο, το ρεκόρ τους είναι 7-4-2. Μάλιστα η ομάδα του Μίτσελ μετρά 22/32 No Goal φέτος και φυσικά στη συντριπτική τους πλειοψηφία σκόραρε μόνο αυτή, πράγμα που δείχνει πόσο δύσκολα δέχεται γκολ. Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν οι Μανωλάς (ΑΜ 23/3), Σαβιόλα (ΕΠ 23/11) και Φουστέρ (ΜΕ 20/4) στην αποστολή, μόνον ο πρώτος όμως προορίζεται για την ενδεκάδα. Ο Μίτσελ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική στις τελευταίες προπονήσεις, δίνοντας συγκεκριμένες οδηγίες στον Τσόρι Ντομίγκεζ, από τον οποίο ζήτησε να δώσει πολλά και να παίξει καταλυτικό ρόλο στο ματς.

Δε χάνει η Τσέλσι στο Παρίσι

Από τα προγνωστικά Champions League κρατάμε το Χ2 της Τσέλσι με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν σε απόδοση 1.90. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2004/05. Με σκορ 0-3 κέρδισε η Τσέλσι στο Παρίσι, στο ισόπαλο 0-0 το ματς στο Λονδίνο. Μάλιστα, το παρθενικό ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ζοζέ Μουρίνιο στην πρώτη θητεία του στην Τσέλσι ήταν αυτό κόντρα στην Παρί. Η Τσέλσι, από την πλευρά της, δυσκολεύτηκε σαφώς περισσότερο για να αποκλείσει τη Γαλατάσαραϊ στους «16» της διοργάνωσης. Έφυγε στο πρώτο ματς με το ισόπαλο 1-1 από την Κωνσταντινούπουλη, για να πάρει την πρόκριση με το 2-0 στον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι «μπλε», οι οποίοι «τρέχουν» σερί 5-1-2 στο φετινό θεσμό, θα επιδιώξουν σήμερα ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα τους μετατρέψει σε φαβορί για την 7η πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης τα τελευταία 11 χρόνια. Η «κατάρα» των τελικών έσπασε πρόπερσι για τους Λονδρέζους, με την επική κατάκτηση της κούπας του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην «Αλιάνζ Αρίνα» επί της οικοδέσποινας Μπάγερν Μονάχου. Η συλλογή τροπαίων συνεχίστηκε και πέρσι, με το καπάρωμα του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Μπενφίκα. Έτσι, η Τσέλσι «ψάχνει» φέτος μία μοναδική διάκριση, ενώ και ο Μουρίνιο φιλοδοξεί να μετατραπεί στον πρώτο προπονητή, που θα έχει σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης με τρεις διαφορετικούς συλλόγους. Σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, οι «μπλε» πραγματοποίησαν μεγάλο πισωγύρισμα με τις δύο (εκτός έδρας) ήττες από Άστον Βίλα και Κρίσταλ Πάλας στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Αυτή τη στιγμή είναι 2οι με 69 βαθμούς, στο -1 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και στο +2 από την 3η Σίτι (έχει δύο ματς λιγότερα). Ο «Special One» τόνισε στις χθεσινές δηλώσεις του: «Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν είναι ένας... δύσκολος παίκτης για έναν προπονητή. Δύσκολοι... είναι οι παίκτες, οι οποίοι δε θέλουν να δουλέψουν και δεν έχουν το πνεύμα του νικητή. Υπάρχει ένα πάθος για το ποδόσφαιρο στο Παρίσι, το γήπεδο της Παρί αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για να αγωνίζεσαι. Έχω παρακολουθήσει πολλά ματς των αντιπάλων μας και ο Λοράν Μπλαν έχει μία ξεκάθαρη αγωνιστική φιλοσοφία. Μπορεί η Παρί ως σύλλογος να μην έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, όμως αν κοιτάξεις στους παίκτες της, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με εμάς». Η διαφαινόμενη απουσία του Σαμουέλ Ετό δίνει φανέλα βασικού στον Φερνάντο Τόρες, ενώ ο Μουρίνιο λογικά θα προτιμήσει το ζευγάρι των Ραμίρες και Λάμπαρντ στα αμυντικά χαφ.

Άσσος και Over η Ρεάλ Μαδρίτης

Στην Ισπανία η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Ντόρτμουντ και εμείς κρατάμε το συνδυασμό του Άσσου με το Over 2.5 σε απόδοση 1.85. Μία άτυπη εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά της διοργάνωσης θα «ψάξει» φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» φέρεται ως ένα από τα ισχυρά φαβορί για την κατάκτηση της φετινής κούπας, η οποία θα είναι η 10η στην ιστορία της (η περίφημη «La Decima», όπως την αποκαλούν στην Ισπανία). Το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι είναι (μαζί με τη συμπολίτισσα Ατλέτικο) το μοναδικό αήττητο στις οκτώ ομάδες των φετινών προημιτελικών, δείχνοντας ότι υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. Βέβαια, όλοι στη Μαδρίτη ξέρουν ότι η Ντόρτμουντ μόνο... ακίνδυνη δεν είναι, σε περίπτωση που τύχει υποτίμησης. Οι «μερένγκες» βρίσκονται ταυτόχρονα εντός της διεκδίκησης των δύο εγχώριων τροπαίων, καθώς στις 16 Απριλίου θα κοντραριστούν με τη μισητή Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι. Σε επίπεδο Πριμέρα Ντιβιζιόν, τους συναντάμε στην 3η θέση με 73 βαθμούς, στο -2 από την Μπάρτσα και στο -3 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο. Οι μοναδικές φετινές εντός έδρας ήττες της Ρεάλ έχουν έρθει σε επίπεδο πρωταθλήματος από τις Ατλέτικο (0-1) και Μπαρτσελόνα (3-4). Αντίθετα, μετρά 21/21 νίκες στα υπόλοιπα φετινά «εντός» για όλες τις διοργανώσεις. Ο Κάρλο Αντσελότι τόνισε μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Είμαστε 100% έτοιμοι για το αυριανό (σ.σ. σημερινό ματς) και είναι γεγονός ότι έχουμε πολύ καλή πορεία στο φετινό θεσμό, μέχρι στιγμής. Η Ντόρτμουντ θα έχει την απώλεια του Λεβαντόφσκι, κάτι που αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για τους αντιπάλους μας. Είναι μία συμπαγής ομάδα, με εξαιρετική μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Εμείς, από την πλευρά μας θα αγωνιστούμε επιθετικά, καθώς χρειαζόμαστε ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις της Μπορούσια». Αποθεραπεύθηκε πλήρως και είναι διαθέσιμος για το σημερινό ματς ο μέσος Λούκα Μόντριτς.

Δεν σταματάει ούτε στο Μιλάνο η Μπαρτσελόνα

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου η Euroleague μπαίνει στην τελική της ευθεία με δύο αγώνες να απομένουν. Σήμερα στοιχηματικό ενδιαφέρον υπάρχει στον αγώνα Αρμάνι Μιλάνο – Μπαρτσελόνα όπου επιλέγουμε τη νίκη των Ισπανών και το Over 151.5 σε απόδοση 3.00. Ο δεύτερος του ομίλου Ε υποδέχεται τον πρώτο του ομίλου. Οι δυο ομάδες έχουν πετύχει ήδη το στόχο τους και προχωρούν στα πλέι-οφ της διοργάνωσης με πλεονέκτημα έδρας. Η Αρμάνι θα αγωνιστεί με Μακάμπι πιθανότατα ενώ η Μπαρτσελόνα με Λοκομοτίβ Κουμπάν ή Γαλατασαράι. Αδιάφορο εντελώς λοιπόν το ματς σήμερα και οι ομάδες ίσως το δουν σαν μία χαλάρωση λίγο πριν το τέλος του ΤΟΡ-16. Πολύ σημαντική η απουσία του Λάνγκφορντ για την Αρμάνι αλλά δεν δείχνει να καταλαβαίνει από απουσίες η ομάδα. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καιρό ουσιαστικά αδιάφορη αλλά δεν χαρίζεται σε κανέναν. Αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη και σκοπός της πια είναι να τελειώσει αήττητη το ΤΟΡ-16. Λόγω αδιαφορίας ο αγώνας μπορεί να ξεπεράσει το 151.5 στο σκορ. Στον πρώτο αγώνα η Μπαρτσελόνα είχε νικήσει 80-70 με δύο πολύ χαμηλά δεκάλεπτα (12-15 και 14-15).

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.